Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Η Βίβλος των Ελλήνων, τα Ομηρικά Έπη, μας δείχνουν το δρόμο εδώ και 5.000 χρόνια!


Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Πρίν απο κανά δίμηνο, είχαμε δημοσιεύσει μια άκρως ενδιαφέρουσα ανάρτηση, αλλά μάλλον πέρασε απαρατήρητη. Είχε τον τίτλο"Επίκαιρο το πνεύμα της Οδύσσειας" και ανέφερε τόσο το σχέδιο, όσο και το νόημα του σχεδίου του Οδυσσέα στο να πάρει πίσω την περιουσία του, που ήταν και το τελευταίο κομμάτι της 20άχρονης δοκιμασίας του, μετά την ασέβεια που έδειξε στους θεούς και ειδικότερα στον Ποσειδώνα, λίγο μετά το κούρσεμα της Τροίας που προήλθε απο το δικό του σχέδιο.

Τη θυμήθηκα πριν απο λίγο, όταν και άκουγα στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στον ΣΚΑΙ, έναν τυχάρπαστο τύπο, που το ...έπαιζε καθηγητής πανεπιστημίου (να φανταστείτε οτι ούτε το όνομά του δε συγκράτησα απ την οργή μου) να αναλύει τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας της πατρίδας μας και οτι τελικά το...μνημόνιο δε φταίει και τόσο για τη κατάστασή μας, αλλά η ...νοοτροπία μας που θέλει όλους μας να είμαστε....αφεντικά και όχι υπάλληλοι! Δηλαδή, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο κύριος αυτός μας θέτει....περιορισμούς για το άν θα πρέπει να έχουμε δική μας επιχείρηση, μικρή, μικρομεσαία, μεγάλη ή και γώ δε ξέρω τί, γιατί...δεν μπορούμε όλοι μας να είμαστε...μαγαζάτορες! 

Εν ολίγοις δηλαδή, για τη ...κατάντια μας, φταίει το...επιχειρηματικό μας δαιμόνιο και όχι οι ...καλοί μας πολιτικοί που μας προδίδουν αιώνες τώρα (απο το 1925 και εντεύθεν για την ακρίβεια, πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων) και τα...αγαθά μνημόνια, τα οποία φτιάχτηκαν για το ...καλό μας! 

Κάποια στιγμή, δεν ήξερα αν θα έπρεπε να σπάσω την οθόνη του υπολογιστή μου (γιατί μέσω υπολογιστή έχω την ...πολυτέλεια να παρακολουθώ ελληνική τηλεόραση εδώ στην Αυστραλία) ή απλώς να βάλω τα γέλια και να μετριάσω την οργή μου, που με είχε κυριεύσει επικίνδυνα. Κι εκείνη την ώρα, μου ήρθε στο μυαλό η ανάρτηση αυτή, που έδινε το πραγματικό νόημα της Οδύσσειας, μιας Οδύσσειας που ΠΟΤΕ δεν διδάχτηκε, όσο τουλάχιστον θυμάμαι τον εαυτό μου στο σχολείο, έτσι όπως έπρεπε να διδαχτεί. Και το πόσο ακατάλληλοι άνθρωποι, που είναι κατ΄ ευφημισμόν καθηγητές, σαν τον τύπο που συνεντευξιαζόταν στην Πόπη και στον ΣΚΑΙ ως ...ειδήμων,διδάσκουν στα παιδιά μας τα Ιερά αυτά βιβλία του Ελληνισμού!

Χρόνια ολόκληρα, απο μικρή ηλικία ακόμη, φώναζα οτι η ΟΜΗΡΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ είναι αυτή η οποία θα πρέπει πρώτα απ όλα και ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ, να διδαχτεί ο νέος Έλληνας. Απο τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού ακόμη!
Κάποτε, είχα ξεκινήσει ένα παράτολμο ονειροπόλημα. Να διδάξω, σε κάποιους μαθητές μου, όταν έκανα ιδιαίτερα μαθήματα πριν κάτι...αιώνες δηλαδή, την ΟΜΗΡΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ, αυτή την παιδεία δηλαδή που απέρρεε απο τα Ομηρικά Έπη. Δεν έπιασε το τόλμημα, γιατί...όντως τελικά ήταν παράτολμο! Το αποτέλεσμα ήταν να ...με κατσαδιάσει μια μάνα γιατί...γέμιζα με φούμαρα το κεφάλι του παιδιού της, ένας άλλος να μου την "πεί" γιατί λέει...προσπαθούσα να βάλω αντιχριστιανικές ιδέες στα κεφάλια των παιδιών και άλλα πολλά! Αντιχριστιανικές ιδέες...Για σκέψου!

Καμιά φορά δεν αδικώ όλους αυτούς τους νεο-παγανιστές "ελληνιστές" που ακούν "Χριστιανισμό" και βγάζουν καντήλες. Και σκέφτομαι, πόσο απίστευτο κακό έχει προκαλέσει η βρώμικη νομενκλατούρα τόσο της Εκκλησίας των...αρχόντων παπάδων μας, όσο και ο κοτζαμπασισμός των ...επιφανών κεφάλών της κοινωνίας μας, που κατάντησαν τους Ελληνες αμόρφωτους και μακρυά, πολύ μακρυά απο το αληθινό νόημα της των Ελλήνων Παιδείας, που κράτησε το Έθνος ζωντανό χιλιάδες χιλιάδων χρόνια.

Αν οι Ελληνες, οι σημερινοί Ελληνες, κατείχαν την ομηρική Παιδεία στη ψυχή και στη καρδιά τους, θα έβρισκαν άραγε τόπο τούτοι εδώ οι καραγκιόζηδες να διαλαλούν την ελεεινή πραμάτεια των αστόχαστων λόγων τους; Αν οι Ελληνες, οι σημερινοί Ελληνες, είχαν εντραφεί με την παιδεία των Επών του Ομήρου, θα έβρισκαν άραγε τόπο οι Σαμαροβενιζέλοι να μας ...μπουκώνουν με τις αρλούμπες τους οι οποίες συνοδεύονταν και με αρκετές δόσεις τρόμου, για να ... πειθαρχήσουμε στα κελεύσματα των κατακτητών μας; Θα τρώγαμε άραγε αμάσητα όλα όσα μας σερβίρουν και εκ των υστέρων να τα αναιρούν με την ίδια ευκολία και να χουν και την απαίτηση να τα σεβαστούμε;

Δεν το νομίζω! Ούτε ο ίδιος ο σεβάσμιος γέροντας Όμηρος θα το νόμιζε, αν ζούσε στο σήμερα...

Ξαναδιαβάστε το άρθρο αυτό, έχει πολύ μεγάλη σημασία. Οχι, δεν περιμένω να το ακολουθήσετε βήμα προς βήμα, είναι πολύ αργά πλέον για κάτι τέτοιο. Απλά για να δείτε κι εσείς σε ποιό βαθμό μας είχαν και εξακολουθούν να μας έχουν σε κατάσταση αμορφωσιάς, για να περνάνε όλοι τους αυτά που θέλουν, χωρίς φόβο να τους πάρουν με τις ντομάτες. Γιατί και οι ...λιγοστές ντομάτες που έπεσαν πριν λίγους μηνες σε κάποια κεφάλια, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια στιγμιαία οργή που ξεφούσκωσε χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, σαν αυτή που παρά λίγο να παρασύρει και τον ίδιο τον Οδυσσέα σε μια άκαιρη αντιπαράθεση με τους "μνηστήρες" και να έχανε μια και καλή, περιουσία και - ίσως - και την ίδια του τη ζωή.

Περιμένω όμως να τολμήσουμε όλοι μας ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τη μοίρα μας!Η Παιδεία Ελληνες, αυτή είναι το Α και το Ω για την επιβίωση του Έθνους μας. Να βάλουμε όλοι τα θεμέλια για να γίνει αυτό. Και για να γίνει αυτό πρέπει πια να πάψουμε να ψηφίζουμε και να αποφασίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας τόσο επιπόλαια και αστόχαστα, επιλέγοντας ξανά και ξανά τα ίδια χειρότερα σκουπίδια που πετροβολούσαμε πριν λίγους μήνες για να μας κυβερνήσουν και πάλι. Και οποιοδήποτε άλλο τέτοιο σκουπίδι έχει τη...φιλοδοξία να μας ...ξανασώσει. Το γένος μας κινδυνεύει να χαθεί πλέον και δεν έχουμε αυτή τη πολυτέλεια. Αν δεν πιστεύετε εμένα, τουλάχιστον πιστέψτε τους προγόνους μας, που μας άφησαν μια τεράστια παρακαταθήκη γνώσης και αλήθειας. Τα ομηρικά Επη μας δείχνουν το δρόμο χιλιάδες χρόνια τώρα. Το φώς που εκπέμπουν αέναα, ας γίνει και πάλι ο Φάρος για να βρούμε και πάλι το δρόμο μας.

Πριν είναι πολύ αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...