Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Τι συμφώνησαν οι ευρωπαίοι ηγέτες μετά από διαπραγματεύσεις 13 ωρών


Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας από το μηχανισμό στήριξης και όχι μέσω των κρατών συμφώνησαν οι ευρωπαίοι ηγέτες.
Αυτό ήταν η απαίτηση του πρωθυπουργού της Ισπανίας που δεν ήθελε να αυξηθεί το χρέος της χώρας του επειδή πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθουν οι προβληματικές τράπεζες, γνωρίζοντας οτι στη λίστα, επόμενες είναι οι ιταλικές.
Έτσι, οι ηγέτες της ευρωζώνης συμφώνησαν, να αλλάξουν τους όρους της επικείμενης διάσωσης των ισπανικών τραπεζών και να επιτρέψουν στην Ιταλία να αντλήσει από τα ταμεία στήριξης της ευρωζώνης για να μειώσει τα κόστη δανεισμού της, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Ο Μάριο Μοντι είχε πει οτι “δεν φεύγουμε από τη Σύνοδο αν δεν βρούμε λύση που θα καθησυχάσει τις αγορές της Δευτέρας.
Πως θα γίνουν όλα αυτά; Με το μηχανισμό που θα δημιουργήσει η ευρωζώνη μέχρι τα τέλη του 2012 που θα επιτρέψει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απ’ ευθείας μέσω των ταμείων στήριξης, υπό ορισμένους όρους.
Έτσι, Ιταλία και Ισπανία ήταν τις επιφυλάξεις τους για το πακέτο 120 δις για την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη.
Μετά από αυτές τις αποφάσεις το ευρω εκτινάχθηκε πάνω απο το 1,25 οπως και οι ασιατικές αγορές που ήταν ανοιχτές νωρίς το πρωι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...