Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ο δορυφόρος SOHO εντόπισε περίεργο αντικείμενο κοντά στο μητρικό μας άστρο


Τα τελευταία χρόνια οι δορυφόροι που παρατηρούν τον Ηλιο (ο SOHO και ο SDO) εντοπίζουν κατά καιρούς κομήτες, αστεροειδείς και άλλα κοσμικά αντικείμενα να περνούν κοντά ή ακόμη και να πέφτουν πάνω στο μητρικό μας άστρο. Ορισμένες φορές οι δορυφόροι καταγράφουν την κίνηση κοντά στον Ηλιο ορισμένων αντικειμένων που δεν μοιάζουν με κομήτες ή αστεροειδείς και έχουν περίεργη όψη. Οπως είναι ευνόητο κάθε φορά που κάνουν την εμφάνιση τους τέτοιες εικόνες πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για... UFO.



Ενα τέτοιο περίεργο αντικείμενο εντόπισε ο δορυφόρος SOHO πριν από λίγα 24ωρα και η NASA έδωσε στη δημοσιότητα σχετικές εικόνες αλλά και ένα βίντεο το οποίο έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας στον κυβερνοχώρο.

Το συγκεκριμένο αντικείμενο δεν μοιάζει με κανένα άλλο από όσα κατά καιρούς έχουν εντοπιστεί στον Ηλιο. Μάλιστα κινείται πολύ κοντά στο άστρο και δεν φαίνεται να επηρεάζεται ούτε από το καυτό περιβάλλον του, ούτε από τις φλόγες των ηλιακών εκλάμψεων με τις οποίες πιθανώς να έρχεται σε επαφή.

1 σχόλιο :

  1. Το μητρικο μας αστρο ειναι ο Σειριος και οχι ο Ηλιος. Μια μικρη παρενθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...