Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Δεν υπάρχει κανένα παράδειγμα παγκοσμίως που να δείχνει ότι οι μειώσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών βοηθούν μία ασθενή χώρα να ανακάμψει


Υπερβολική δόση λιτότητας
Μία συνέντευξη του Αμερικανού οικονομολόγου Γιόζεφ Στίγκλιτς για
το μάταιο της συνεχιζόμενης λιτότητας….
Ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Γιόζεφ Στίγκλιτς, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στη σημερινή έκδοση της Süddeutsche Zeitung, προειδοποίησε για ένα νέο κύμα ύφεσης στην Ευρώπη σε περίπτωση που συνεχιστεί η ίδια πολιτική διαχείρισης της κρίσης.
Αναφερόμενος στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου επεσήμανε:
«Οι πολιτικοί επικεντρώθηκαν στο να πιέσουν τη νότια Ευρώπη να εφαρμόσει μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεις. Τα δημοκρατικά καθεστώτα όμως, μπορούν να αντέξουν μόνο ένα περιορισμένο φάσμα περικοπών χωρίς να διακρίνουν επιτυχή αποτελέσματα».

Για το σχέδιο ακόμη σκληρότερων μέτρων που προωθείται στις Βρυξέλλες εκτίμησε: «Αυτή η τακτική θα αποτύχει. Δεν υπάρχει κανένα παράδειγμα παγκοσμίως που να δείχνει ότι οι μειώσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών βοηθούν μία ασθενή χώρα να ανακάμψει». Ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας υπογράμμισε ότι «χώρες, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία χρειάζονται αξιόπιστη προοπτική ανάπτυξης», εκτιμώντας ότι «οι πολιτικοί γνωρίζουν ότι δεν έχουν κάνει τίποτα για να βελτιώσουν την κατάσταση».Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...