Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Επίθεση τουρκικής αστυνομίας σε διαδηλωτές με πραγματικές σφαίρες Σκηνές εμφυλίου πολέμου στην ανατολική Τουρκία.

Οι Κούρδοι της Τουρκίας έχουν κατέβει στους δρόμους για να εορτάσουν τον ερχομό της Άνοιξης 

Την Τρίτη το μεσημέρι, οι βουλευτές του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), το οποίο εκπροσωπείται στο τουρκικό κοινοβούλιο με 30 έδρες, κατήγγειλε ότι η τουρκική αστυνομία πραγματοποιεί επιθέσεις σε Κούρδους διαδηλωτές με πραγματικές σφαίρες σε διάφορες επαρχίες της ανατολικής αστυνομίας. 

Σύμφωνα με διάφορα κουρδικά και τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το μεσημέρι της Τρίτης, οι Κούρδοι διαδηλωτές έχουν έρθει αντιμέτωποι με τις δυνάμεις ασφαλείας σε διάφορες πόλεις της νότιας και ανατολικής Τουρκίας.


Οι Κούρδοι της Τουρκίας έχουν κατέβει στους δρόμους για να εορτάσουν τον ερχομό της Άνοιξης. Κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, διάφοροι λαοί της Μέσης Ανατολής εορτάζουν την «εορτή Newroz». Φέτος, η τουρκική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι οι εορτασμοί του «Newroz» θα επιτραπούν μόνο στις 21 Μαρτίου.
 

Από το πρωί της Τρίτης, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας επιχειρούν να διαλύσουν τα πλήθη, τα οποία συρρέουν στα κέντρα των μεγάλων πόλεων για να εορτάσουν το «Newroz». Στα πλαίσια των συγκρούσεων, η τουρκική αστυνομία επιτέθηκε στους βουλευτές του BDP, Αχμέτ Τουρκ και Ερτουγρούλ Κιουρκτσού. Εξαιτίας της επίθεσης, ο κ. Τουρκ τραυματίστηκε και μετακομίστηκε σε νοσοκομείο.
 

Μιλώντας στο κουρδικό ειδησεογραφικό κανάλι «Nuçe Tv», ο βουλευτής του BDP, Χασίπ Καπλάν κατήγγειλε ότι η τουρκική αστυνομία πραγματοποιεί χρήση πραγματικών σφαιρών για να διαλύσει τα πλήθη. Ο κ. Καπλάν δήλωσε ότι το κόμμα του επιχειρεί να έρθει σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και την τουρκική κυβέρνηση.
 

Το «Nuçe Tv» μεταδίδει την πληροφορία ότι σε πόλεις όπως το Σιίρτ, Βαν και Μέρσιν υπάρχουν πολλοί τραυματίες και πολλές συλλήψεις.
 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας αποφεύγουν να αναφερθούν στα εκτεταμένα γεγονότα και περιορίζονται στην μετάδοση των επίσημων ανακοινωθέντων της Άγκυρας.

*Ο Νίκος Στέλγιας είναι ανταποκριτής της «Κ» στην Κωνσταντινούπολη
www.kathimerini.com.cy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...