Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Πραξικόπημα, εγκληματίες, αντισημίτες και κομμουνιστές στην εξουσία βλέπουν για την Ελλάδα οι Γερμανοί της BILD


Σε ένα άνευ προηγουμένου ανθελληνικό παραλήρημα επιδίδεται η μεγάλης κυκλοφορίας Γερμανική εφημερίδα «BILD».Παίρνοντας ως αφορμή την επίθεση του Κάρολου Παπούλια στον Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε αλλά και την  τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι οι πολιτικοί πρέπει να δώσουν το παράδειγμα για την πατρίδα, όπως ο στρατός, η εφημερίδα την χαρακτηρίζει ως «ανησυχητική για την Ευρώπη, αφήνοντας να αιωρείται το ερώτημα αν απειλείται η Ελλάδα με στρατιωτικό πραξικόπημα».
Μάλιστα η εφημερίδα δημοσιεύει την φωτογραφία του Έλληνα προέδρου από την συνάντηση του με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και την περιγράφει ως «ζοφερή και με τους στρατιωτικούς βλοσυρούς».
Στη συνέχεια η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Παπούλιας δεν είναι ένας πραγματικά φίλος του στρατού, σημειώνοντας την αντιχουντική του δράση, παρόλα αυτά γράφει ότι «χθες το βράδυ έμοιαζε να έχει πλήρη επίγνωση της εγγύτητας με τους στρατηγούς για να στείλει το μήνυμα του για την υπερηφάνεια και τον πατριωτισμό του λαού».
Μάλιστα κατά την Bild, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τόσο χαοτική που ένα πραξικόπημα δεν θεωρείται απίθανό, «κάτι που δημιουργεί ανησυχία στα μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου».
Για να δοθεί βαρύτητα στο άθλιο δημοσίευμα φιλοξενούνται και δηλώσεις του Harald Kujat, πρώην γενικού επιθεωρητή του στρατού και πρώην προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ που είπε στην BILD: "Θυμηθείτε... Όλο και περισσότεροι είναι οι άνθρωποι στην Ελλάδα που δεν έχουν τύχη λόγω του καταστροφικού έργου των Ελλήνων πολιτικών. Ως εκ τούτου, το λογικό συμπέρασμα είναι να καλέσουν ανθρώπους που νοιάζονται για τους κανόνες και που δεν είναι διεφθαρμένοι, οι οποίοι θα έχουν το θάρρος να αλλάξουν τα πράγματα». Για τον Kujat, ένα πραξικόπημα επομένως δεν αποκλείεται αλλά προς το παρόν είναι απίθανο, συμπεραίνει η εφημερίδα.
"Η ελληνική δημοκρατία είναι πράγματι αδύναμη, αλλά συνολικά είναι μια ώριμη δημοκρατία, όπου ο στρατός είναι υπό πολιτικό έλεγχο", λέει ο στρατηγός που δηλώνει επίσης ότι και η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι ένας παράγοντας σταθεροποίησης. «Το ΝΑΤΟ μπορεί αν δει τέτοιες κινήσεις να παρέμβει και να τους πει: προσέξτε!», δηλώνει ο Kujat.
Αυτό δεν είναι το μοναδικό χτύπημα της Bild. Σε άλλο διαδικτυακό δημοσίευμα της επισημαίνει τον κίνδυνο να ανέλθουν στην εξουσία, «αντισημίτες, κομμουνιστές και ημι-εγκληματίες». Για την εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει ανοιχτά τους αναρχικούς που όπως γράφει έκαψαν την Κυριακή κτήρια στην Αθήνα και προβλέπει ότι θα δημιουργήσει εν όψει εκλογών συνασπισμό με τον Κουβέλη.
Οι Έλληνες κομουνιστές γίνονται όλο πιο ριζοσπαστικοί κατά την Bild και «η αρχηγός τους η Αλέκα Παπαρήγα επαναλαμβάνει συνέχεια ότι οι Γερμανοί χρωστάνε τις αποζημιώσεις του Δευτέρου Παγκοσμίου». Στη συνέχεια έρχεται η σειρά του «αντισημίτη Καρατζαφέρη» και του «ναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής που συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις πάνω από 3%».

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...