Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Μαθητική αλυσίδα αγάπης από Κύπρο στην Ελλάδα Ξεπέρασαν τις €300.000 οι εισφορές του εράνου στα σχολεία



Τεράστια η ανταπόκριση των παιδιών στον έρανο που διεξήχθη στα σχολεία.
Λευκωσία: Τεράστια ήταν η ανταπόκριση των παιδιών στον παγκύπριο έρανο που διεξήχθη την Τρίτη στα σχολεία για ενίσχυση των άπορων μαθητών της Ελλάδας. Το ποσό που συγκέντρωσαν ξεπέρασε τις 300 χιλ. ευρώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Νίκο Τορναρίτη.

Ο κ. Τορναρίτης ανέφερε ακόμα, ότι αποφασίστηκε όπως το τελικό προϊόν του εράνου παραδοθεί στην ελληνική κυβέρνηση από την Επιτροπή Παιδείας. Για τον σκοπό αυτό, εξήγησε, οι βουλευτές-μέλη θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Αθήνα, στις αρχές Μαρτίου, μαζί με τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Γιώργο Δημοσθένους.

Μια αλυσίδα αγάπης ένωσε, χθες Τρίτη, όλα τα κυπριακά σχολεία και έφτασε μέχρι την Ελλάδα. Ήταν από εκείνες τις ελάχιστες στιγμές που για δεκάδες χιλιάδες μαθητές ο στόχος ήταν κοινός. Να καταφέρουν να μαζέψουν ό,τι μπορούν, για να στηρίξουν κάποιους άλλους συμμαθητές τους, που έχουν ανάγκη τα βασικά.

Το ύψος της εισφοράς του κάθε παιδιού δεν είχε σημασία, μπροστά στη μεγάλη προσπάθεια η οποία στήθηκε σε όλα τα δημοτικά, δημόσια και ιδιωτικά, γυμνάσια, λύκεια, τεχνικές σχολές.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανταπόκριση των μαθητών μας στον έρανο για ενίσχυση των άπορων μαθητών της Ελλάδας ήταν τεράστια. Τα περισσότερα παιδιά είχαν ζητήσει από τους γονείς τους χρήματα για να συνεισφέρουν, ενώ πολλά άλλα έδωσαν από το δικό τους χαρτζιλίκι.

Στο πλάι των μαθητών βρέθηκαν, τόσο ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Δημοσθένους όσο και τα μέλη της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Περισσότερα στο σημερινό φύλλο του «Φιλελευθέρου»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...