Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Σόρος: Συμφέροντα επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ



Από το Νταβός ο μεγαλοεπιχειρηματίας δήλωσε ότι υπάρχει μια ισχυρή ομάδα που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

«Αν ξεπεράσουμε μια πιθανή χρεωκοπία της Ελλάδος, αν αυτός ο σκόπελος μείνει πίσω μας, νομίζω ότι θα ξεπεράσουμε το στάδιο όπου οι αγορές θα είναι στην κόψη μιας πιθανής κατάρρευσης», δήλωσε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ο επιχειρηματίας και επενδυτής Τζορτζ Σόρος. Πέρα από την χρεκοπία της Ελλάδας αυτό που τον ανησυχεί ιδιαίτερα είναι τα οικονομικά μέτρα που ζητά η Γερμανία, «μέτρα που θα προκαλούσαν ένα σπιράλ αποπληθωρισμένου χρέους», όπως δήλωσε.

Την ίδια στιγμή, μιλώντας για το ελληνικό πρόβλημα ο κ. Σόρος είπε ότι υπάρχει μια ισχυρή ομάδα που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. «Υπάρχουν εφημερίδες αλλά και επιχειρήσεις που θέλουν να πληρώνουν φόρους σε τοπικό νόμισμα και όχι σε ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως οι προοπτικές παραμένουν αρνητικές για την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. ενώ πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας δεν σημαίνει και έξοδό της από το ευρώ.

Η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει, η Ευρώπη όχι

Την ανάγκη να στηριχτεί το ευρώ, διαφορετικά η παγκόσμια οικονομία θα καταρρεύσει, επισήμανε ο μεγαλοεπενδυτής, Τζορτζ Σόρος, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι θεωρεί πλέον πολύ πιθανό η Ελλάδα να χρεοκοπήσει επισήμως μέσα στο 2012.

Σύμφωνα με τον Σόρος το ευρώ δεν θα καταρρεύσει, καθώς όπως υποστηρίζει «δεν πρέπει να το αφήσουν και δεν θα το αφήσουν».

«Μπορεί να περνάμε μία δύσκολη περίοδο, που είναι πολύ πιθανό η Ευρώπη να βυθιστεί στο χάος και οι ΗΠΑ να ζήσουν σημαντικές αναταραχές. Θα πρέπει οι εμπειρίες να γίνουν μάθημα, και θα πρέπει να στηριχθεί η παγκόσμια οικονομία στον αναδυόμενο κόσμο», τόνισε.



http://kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...