Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Τίναξε στον αέρα τα ταμεία με τα νέα νοσήλεια ο Λοβέρδος - 300% πάνω το κόστος!



Στα βράχια οδηγεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας η έμπνευση του Ανδρέα Λοβέρδου, να εφαρμόσει άμεσα τον νέο τρόπο τιμολόγησης στα νοσοκομεία με τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια (ΚΕΝ). Η εφαρμογή τους τον τελευταίο μήνα εκτόξευσε την ιατροφαρμακευτική φαρμακευτική δαπάνη στα ύψη, γεγονός που ανάγκασε τον Υπουργό υγείας να πάρει πίσω την απόφασή του, καθώς το πρώτο πείραμα απέτυχε παταγωδώς σε βάρος πάντα των ασφαλιστικών ταμείων.

Η αναστολή της λειτουργίας των ΚΕΝ και η ταυτόχρονη μείωση των τιμολογήσεων κατά 30% είναι μία ακόμη απόφαση του Υπουργού Υγείας που δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς «τα ΚΕΝ αύξησαν το κόστος νοσηλείας κατά 300% και οδήγησαν τα ασφαλιστικά ταμεία στο χείλος του γκρεμού και τους ανασφάλιστους στην απόγνωση.

Μόνο οι ιδιωτικές κλινικές έκαναν πανηγύρι. Η μείωση κατά 30% που ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Λοβέρδος είναι μηδαμινή και συνιστά ολέθριο παιχνίδι με την τύχη του ΕΣΥ και του ασφαλιστικού συστήματος».

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πάντως είναι αποφασισμένη να επαναφέρει τα ΚΕΝ μέχρι το Μάρτιο οπότε και θα επανακαθοριστούν. Μέχρι τότε θα συνεχίσουν να συσκέπτονται προκειμένου να βρουν την λύση στο πρόβλημα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά πάντως καταγγέλλουν ότι παρά την απόφαση του Υπουργού για αναστολή της εφαρμογής του νέου τρόπου τιμολόγησης η οποία πάρθηκε πριν από 5 ημέρες, τα νοσοκομεία συνεχίζουν να πληρώνονται με τις τιμές των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...