Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΠΛΩΤΗ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.Οι Αμερικανοί στέλνουν το USS Monterey




Λιάνα ΜυστακίδουElzoni.gr 
Το αμερικανικό πλοίο USS Monterey που θεωρείται η πλωτή αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ μεταβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο.Το πλοίο είχε εμφανιστεί τον περασμένο Ιούνιο στην Ουκρανία στην Άσκηση  Sea Breeze -2011 που πραγματοποιήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα και η παρουσία του είχε προκαλέσει την αντίδραση της Ρωσίας. Ασφαλώς η παρουσία του στην Ανατολική Μεσόγειο σχετίζεται με τις έρευνες στο οικόπεδο Λεβιάθαν που έχει ανοίξει την όρεξη της Άγκυρας για να αρπάξει ένα κομμάτι από τη λεία.
Το USS Monterey θα μπορεί να ελέγχει κάθε κίνηση στην Ανατολική Μεσόγειο και στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας.Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση από την τουρκική πλευρά για το θέμα αυτό. Η αντιπολίτευση όμως εκφράζει την αντίθεση της για την εγκατάσταση του νατοϊκού Ραντάρ στο χωριό Κιουρετζικλέρ της Μαλάτειας.


Διαμαρτύρονται επειδή το Ραντάρ θα προστατεύει το Ισραήλ και θα εκθέτει σε κίνδυνο την Τουρκία. Οι κάτοικοι του χωριού, επίσης, ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος  γιατί πιστεύουν ότι βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο αφού οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς μπορεί να φτάσουν μέχρι τη Γιοζγκάτη.


Ο κ. Ερντογάν ενδεχομένως να μη βγάλει το Στόλο του στη Μεσόγειο, αλλά να τον στρέψει στον εύκολο στόχο, στο Αιγαίο.  Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο κ. Παπανδρέου να μην υποκύψει και να μη  δεχθεί συγκυριαρχία ή συνεκμετάλλευση.  Εκτός αν ήδη την έχει δεχθεί, όπως δέχθηκε την παραποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...