Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Η οικονομική βόμβα που θα σκάσει το επόμενο δίμηνο




Τελικά αυτοί που μας κυβερνούν ή πολύ ηλίθιοι είναι ή εντελώς προδότες, αφού σπρώχνουν τη χώρα στη χρεωκοπία.

Ας μελετήσουμε ένα σενάριο. Ως δείγμα θα πάρουμε ένα ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων, με συνολικές αποδοχές 2.500 ευρώ μηνιαίως. Επιλέγουμε Δ.Υ. με το σκεπτικό ότι θεωρούνται ως οι βολεμένοι του συστήματος, με εξασφαλισμένο μισθό (λέμε τώρα) και χωρίς το φόβο της ανεργίας (ξαναλέμε τώρα). Ας υποθέσουμε ότι είναι ιδιοκτήτες ενός διαμερίσματος 10 ετίας, μέσης τιμής ζώνης, 100 τμ., το οποίο αγόρασαν με δάνειο. Ας πούμε ότι πληρώνουν σε δάνεια και κάρτες το μήνα 500 ευρώ, δηλαδή το 20 % του εισοδήματός τους, άρα ανήκουν στους λεγόμενους υγιείς δανειολήπτες.

Στο επόμενο δίμηνο θα κληθούν να πληρώσουν:

2 Χ 300 = 600 ευρώ κεφαλικό φόρο

2 Χ 300 = 600 ευρώ φόρο αλληλεγγύης

700 ευρώ έκτακτο φόρο ακίνητης περιουσίας

300 ευρώ τέλη κυκλοφορίας

200 ευρώ μείωση μισθού λόγω φορολογικών μέτρων

κάτι ψιλά ακόμα που τα παραλείπω

ΣΥΝΟΛΟ: 2.5000 ευρώ

Και αναρωτιέμαι:

Τα έχουν; Από που θα τα κόψουν για να τα δώσουν; Από το φαγητό τους; Από τις σπουδές των παιδιών τους; Δεν θα πληρώσουν τα δάνειά τους στην τράπεζα;

Τα παραπάνω λεφτά είναι λεφτά, που για τους επόμενους δύο μήνες θα λείψουν από την κατανάλωση. Δηλαδή και άλλα λουκέτα σε επιχειρήσεις και άλλες απολύσεις.

Υπενθυμίζω ότι το παραπάνω παράδειγμα αναφέρεται σε ζευγάρι βολεμένων δημοσίων υπαλλήλων.

Για βάλτε τώρα εσείς με τη φαντασία σας τι θρήνος έχει να πέσει σε οικογένειες, που τα μέλη τους είναι άνεργα ή έχουν μήνες να πληρωθούν ή εργάζονται με μισθούς 600-800 ευρώ;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...