Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί ο Ερντογάν δεν μπορεί να αγγίξει την Κύπρο! Ποιά "ομπρέλα" την προστατεύει




Η “διεθνής ομπρέλα” που θα προστατεύσει τις έρευνες για φυσικό αέριο στη Κύπρο και την οποί α επικαλέστηκε στις δηλώσεις του ο Κύπριος ΥΕΘΑ Δημήτρης Ηλιάδης,υπάρχει και θα αποδειχτεί εξαιρετικά αποτελεσματική.

Ο Ταγίπ Ερντογάν και η Τουρκία το έχουν καταλάβει ήδη και γι΄ αυτό προσπαθούν πλέον να φέρουν την ένταση στο Καστελόριζο και το Αιγαίο,όπου αυτή η “ομπρέλα” ακόμη δεν έχει ανοίξει.Πρόκειται για τα δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων που θα προκύψουν από την άντληση του φυσικού αερίου στη Ν.Α Μεσόγειο.

Και δεν είναι μόνο τα χρήματα που θα προκύψουν. Αν οι εκτιμήσεις για τις ποσότητες που υπάρχουν επαληθευτούν έστω κι εν μέρει ,τότε το ενεργειακό πρόβλημα της Ευρώπης θα επιλυθεί σχεδόν ολοκλρωτικά.Και βέβαια υπάρχουν τα τεράστια συμφέροντα των Ισραηλινών και της αμερκανικής Noble Energy.

Δεν είναι τυχαίο ότι τεράστιοι επιχειρηματικοί όμιλοι από Γερμανία,Γαλλία και Βρετανία σχεδίαζουν ήδη τους αγωγούς για τη μεταφορά του φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Μπροστά σ΄ αυτά τα μεγάλα ενεργειακά συμφέροντα τι θα μπορούσε να κάνει ο Ερντογάν; Να βομβαρδίσει το γεωτρύπανο;

Συνεπώς δεν αποτέλεσε έκπληξη η επιστροφή του τουρκικού στόλου στο ναύσταθμο του Ακσάζ,όσο κι αν κάποιοι σε Ελλάδα και Κύπρο (!) επιμένουν να τον έχουν να πλέει στην Μεσόγειο!

Το ερώτημα είναι η Ελλάδα θα τολμήσει επιτέλους να ασχοληθεί και με τη δική της “ομπρέλα”;

Δυστυχώς η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει να εκτελέσει άλλες αποστολές...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...