Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Το Ισραήλ ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρόεδρο για το μπλοκάρισμα του στολίσκου για τη Γάζα

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ευχαρίστησαν τη Δευτέρα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ για το μπλοκάρισμα από την Αθήνα ενός διεθνούς στολίσκου που ήθελε να σπάσει συμβολικά τον αποκλεισμό της Γάζας. 

Ο κ. Νετανιάχου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον ευχαρίστησε για τη σημαντική βοήθεια της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών του όρους Καρμέλ (το περασμένο Δεκέμβριο) και για το μπλοκάρισμα του στολίσκου, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Όποιος θέλει να ελευθερώσει την  Γάζα πρέπει να προσπαθήσει να την ελευθερώσει από το καθεστώς της Χαμάς, η οποία ενεργεί σκληρά και άδικα κατά των μειονοτήτων και εκείνων που αναζητούν την ειρήνη στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναφερόμενος στο ισλαμιστικό κίνημα, που ελέγχει το παλαιστινιακό έδαφος από τον Ιούνιο του 2007. 

Σας ευχαριστώ για το γεγονός ότι σταματήσατε το στολίσκο σύμφωνα με τις συστάσεις  του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Με αυτή τη δράση, έχετε βοηθήσει να ηρεμήσουν τα πράγματα και σε τελική ανάλυση για  το καλό της Γάζας, είχε δηλώσει ο κ. Πέρες νωρίτερα στον Έλληνα ομόλογό του κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την ισραηλινή προεδρία. 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν ζήτησε στα τέλη Μαΐου σε όλες τις ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για να αποθαρρύνουν τέτοιες φλοτίλες προς τη Γάζα, φοβούμενος ότι θα οδηγούσαν σε πράξεις βίας, όπως το 2010. 

Ο Έλληνας Πρόεδρος θα επισκεφτεί τη Ραμάλα την Τρίτη ( Δυτική Όχθη) για συνομιλίες με Παλαιστίνιους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς. 

Το Ισραήλ ενίσχυσε πριν ένα χρόνο τη συνεργασία του με την Ελλάδα, σε συνδυασμό με την επιδείνωση των σχέσεών του με την Τουρκία μετά την επιβίβαση και κατάληψη  από το ισραηλινό ναυτικό στις 31 Μάιου 2010 ενός διεθνούς στολίσκου βοήθειας για τη Γάζα, όπου είχαν σκοτωθεί εννέα Τούρκοι. 

Μετά από αυτή την πολύ έντονα σχολιασμένη επίθεση από όλο τον κόσμο, μείωσε, κυρίως για τα καταναλωτικά προϊόντα, τον αποκλεισμό που επιβάλλει στο παλαιστινιακό έδαφος μετά την απαγωγή ενός στρατιώτη του τον Ιούνιο του 2006, και τον ενίσχυσε μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Χαμάς ένα χρόνο αργότερα. 

Romandie News            (AFP / 11 Ιούλ 2011 17:49) 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...