Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Νίκος Μιχαλολιάκος: O στόχος ήμουν εγώ

Το στόχο των δραστών που πυροβόλησαν προχτές το απόγευμα στην Πεύκη τους δύο αστυνομικούς αναζητούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται από τους επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής είναι στόχος των υπόπτων να ήταν ο γενικός γραμματέας της «Χρυσής Αυγής», Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος διαμένει.... σε κοντινή απόσταση από το σημείο της συμπλοκής και περνούσε από εκείνο το σημείο σε καθημερινή βάση. Ο ίδιος πάντως ο κ. Μιχαλολιάκος, μιλώντας
στη «Δημοκρατία» δηλώνει πεπεισμένος ότι ο ίδιος ήταν ο στόχος της ενέδρας. «Πράγματι μένω τρία με τέσσερα οικοδομικά τετράγωνα από το σημείο. Κάθε Τετάρτη στις 7 το απόγευμα περνάω μαζί με τη γυναίκα μου από το συγκεκριμένο δρόμο που τραυματίστηκαν οι αστυνομικοί για να βγω στην Εθνική Οδό και να πάω στα γραφεία του κόμματος. Είναι ξεκάθαρη επίθεση τρομοκρατίας και ο στόχος ήμουν εγώ», δήλωσε ο κ. Μιχαλιάκος στην εφημερίδα. Και πρόσθεσε: «Η συμπλοκή ήταν στην ίδια ευθεία με το δρομολόγιό μου. Κάποιοι ήταν τσιλιαδόροι και κάποιοι άλλοι ήθελαν να με σκοτώσουν με όπλα».

Ο Τραυματισμένος δραστης

Ένα εικοσιτετράωρο μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του τραυματία που εμπλέκεται στην ανταλλαγή πυροβολισμών με συνέπεια τον τραυματισμό δυο ένστολων στην Πεύκη, η ΕΛ.ΑΣ. δίνει στο φως και τα στοιχεία του. Πρόκειται για τον Θεόφιλο Μαυρόπουλο του Αλέξανδρου και της Αλεξάνδρας, 21 ετών κάτοικος Αμαρουσίου Αττικής, ο οποίος νοσηλεύεται φουρούμενος στον Ερυθρό Σταυρό. Τα δαχτυλικά αποτυπώματα του ταυτίστηκαν με «ορφανά» αποτυπώματα που είχαν εντοπιστεί σε διαμερίσματα- γιάφκες σε Νέα Ιωνία Βόλου και Καλλιθέας. Ο κρατούμενος, είναι φοιτητής σε Πανεπιστήμιο της Μυτιλήνης ενώ οι οικείοι του είχαν χάσει τα ίχνη του για τουλάχιστον έξι μήνες.

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής σκιαγραφούν το προφίλ ενός εξαιρετικά εκπαιδευμένου και καλοδιαβασμένου πάνω στα λάθη του παρελθόντος ένοπλου αντάρτη. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, και παρά το σοκ από τα τραύματα που προκλήθηκαν από τα αστυνομικά πυρά, είχε την ψυχραιμία να δώσει ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας, γνωστού στο αντιεξουσιαστικό κίνημα ατόμου, ώστε σε στρέψει σε λανθασμένη κατεύθυνση την έρευνα της αντιτρομοκρατικής. Έτσι έδωσε το απαραίτητο χρονικό περιθώριο στους συντρόφους του να λάβουν μέτρα απόκρυψης μέσων και οπλισμού. Δεν είχε επάνω του κανένα προσδιοριστικό στοιχείο της ταυτότητας του, ούτε και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να οδηγήσει σ’ αυτόν, ή σε χώρους στους οποίους κινήθηκε. Δεν είχε κινητό, τηλεκάρτες, ούτε και κλειδιά, παρά μόνο τα απαραίτητα για την ασφάλεια του και για την υλοποίηση του σχεδίου, που όπως πιθανολογείται ήταν η κλοπή ενός αυτοκινήτου. Λένε επίσης, πως από τη στιγμή που ξύπνησε από τη νάρκωση του χειρουργείου και είδε φωτογράφο της αστυνομίας έκλεισε τα μάτια κι έκτοτε τα κρατά ερμητικά κλειστά. Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής λένε πως δεν έχει αλλάξει πλευρό και στην αλλαγή ορού, προτείνει μόνο το χέρι του. Λένε επίσης πως δε δέχεται νερό και πως όταν το κάνει χρησιμοποιεί βαμβάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει εξακριβώσει τα στοιχεία και του δεύτερου συνεργού του, ενώ ήδη έχουν γίνει περισσότερες της μια κατ’ οίκον έρευνες με την πιο βασική να τοποθετείται στον Χολαργό.

Η Ανακοινώση της Χ.Α
 
Το γραφείο Τύπου του Λαϊκού Συνδέσμου "Χρυσή Αυγή" εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία αφήνει σαφείς υπαινιγμούς πως ο Γ.Γ. της οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, ήταν ο στόχος των δραστών στην χθεσινή αιματηρή συμπλοκή στην Πεύκη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Από τα σημερινά δελτία ειδήσεων η κοινή γνώμη πληροφορήθηκε ότι η συμπλοκή της Πεύκης – με τραυματίες δύο τρομοκράτες και δύο αστυνομικούς – σχετίζεται πιθανότατα με... «πολιτικό πρόσωπο», το οποίο διαμένει πολύ κοντά στο σημείο ανταλλαγής των πυροβολισμών. Κανείς τους όμως δεν είπε ποιο είναι το εν λόγω πολιτικό πρόσωπο ή τουλάχιστον σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκει. Κανείς τους δεν είπε πως ο μοναδικός... «πολιτικός παράγοντας», ο οποίος διαμένει σε απόσταση αναπνοής από το σημείο της δολοφονικής ενέδρας είναι ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Μιχαλολιάκος. Για την ακρίβεια, μόνο ΤΟ ΒΗΜΑ ανέφερε ότι «πιθανός στόχος ήταν υψηλόβαθμος παράγοντας της Χρυσής Αυγής».
Το συμπέρασμα είναι προφανές. Ακόμα και σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη υπόθεση υπερισχύει η συνωμοσία της σιωπής. Οι χρυσοπληρωμένοι απατεώνες των καναλιών το βουλώνουν, αναλογιζόμενοι προφανώς πως δεν τους συμφέρει να εμπλακεί το όνομα της Χρυσής Αυγής και του αρχηγού της σε μία τόσο σοβαρή ιστορία τρομοκρατίας. Μη ξεχνάτε πως ο συλληφθείς και οι συνεργοί τους σχετίζονται κατά πάσα βεβαιότητα με την Σέχτα Επαναστατών, την εγκληματική οργάνωση που δολοφόνησε τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια και τον αστυνομικό της αντιτρομοκρατικής Νεκτάριο Σάββα.
Για τα κανάλια της διαπλοκής η Χρυσή Αυγή, που επί μία εβδομάδα ήταν μία «φασιστική, δολοφονική συμμορία», δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να... θυματοποιηθεί. Δεν πρέπει να μάθει ο λαός ότι αποτελούμε διαρκή στόχο του ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ. Δεν πρέπει να ειπωθεί ούτε λέξη για τις δεκάδες εις βάρος μας τρομοκρατικές ενέργειες, τις βόμβες και τις επιθέσεις που έχουμε δεχθεί, τον διαρκή πόλεμο που μας έχει κηρύξει το Σύστημα. Ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που η Χρυσή Αυγή είναι αδιαμφισβήτητα η ανερχόμενη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, η υπόθεση της Πεύκης έχει τεράστια βαρύτητα, σκοτεινό παρασκήνιο και πρέπει να διερευνηθεί διεξοδικά".

2 σχόλια :

  1. Ηθελαν να τον φανε γιατι η χρυση αυγη εκανε ντα-ντα τα "φιλαρακια" τους τους λαθρομεταναστες.
    Δολοφονοι αναρχικοι και λαθρομεταναστες εξω απο την Ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...