Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Δεν έχουμε εξαντλήσει τα σενάρια στήριξης της Ελλάδας λέει ο Β. Σόιμπλε


*Δεν έχουμε εξαντλήσει τα σενάρια στήριξης της Ελλάδας
*Δεν έχουμε εμπειρία στο τι θα γίνει σε περίπτωση που μια χώρα κηρύξει στάση πληρωμών
*Αναφέρθηκε στις επενδύσεις σε ηλιακό δίκτυο και ηλεκτρική ενέργεια στην Ελλάδα 
“Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν εξαντλήσει τα σενάρια στήριξης της Ελλάδας” και θεωρεί ότι μία αναδιάρθρωση του χρέους εμπεριέχει “σημαντικούς κινδύνους” τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Handelsblatt.
Παραδεχόμενος ότι “τα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας από μόνα τους δεν μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματα” της χώρας.
“Χρειάζεται μία προοπτική οικονομικής ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα”, δηλώνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, κάνοντας αναφορά στον τομέα των επενδύσεων στην ηλιακή ενέργεια στην Ελλάδα, καθώς και στο ηλεκτρικό της δίκτυο.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισημαίνει ότι “επιπροσθέτως δεν έχουμε καμία εμπειρία για το τι θα συμβεί, εάν μία χώρα μέλος της νομισματικής ένωσης περιέλθει σε στάση πληρωμών. Αυτό θα είναι μία εντελώς νέα κατάσταση σε σχέση με αυτήν που αντιμετωπίσαμε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στην Αργεντινή και άλλες χώρες” (της Λατινικής Αμερικής), λέει.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε πρόσφατα ταχθεί υπέρ μίας “ήπιας” αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία, από την πλευρά της, έχει αποκλείσει την ιδέα αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...