Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Εξέγερση; Και μετά τι ;



by tassos
Ακούω όλο και πιο συχνά την άποψη ότι ο λαός είναι έτοιμος να  εξεγερθεί εναντίον της κυβέρνησης η οποία θα ξεπουλήσει τα πάντα σε ξένα συμφέροντα. ‘Ότι πρέπει να διώξουμε αυτούς οι οποίοι μας εξαπάτησαν, λέγοντας ότι λεφτά υπάρχουν. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές έχω πιάσει πολλές φορές τον εαυτό μου και εγώ να πνίγεται από αγανάκτηση.
Ωραία. Ας δεχτούμε λοιπόν ότι επαναστατούμε. Και μετά τι ; Τι φέρνει η επόμενη μέρα; Ποιος θα αναλάβει τον έλεγχο του κράτους ; Ας σκεφτούμε τι κατάσταση επικρατεί στην Ελλάδα από τότε που καταφέραμε και διώξαμε τους Τούρκους. Οι ίδιοι άνθρωποι μας κυβερνούν, και μετά τα παιδιά τους , και μετά τα εγγόνια τους και πάει λέγοντας. Πιστεύω ότι όλοι λίγο πολύ έχουμε καταλάβει πλέον ότι όλοι αυτοί που βρίσκονται στην Βουλή ασχέτως εάν στο χώρο του Κοινοβουλίου κάνουν ότι φαγώνονται σαν τα σκυλιά, για το καλό μας και την οικονομικό άνθισμα της Ελλάδας, μεταξύ τους είναι οι καλύτεροι  φίλοι και όχι μόνο. Αλλά είναι και συγγενείς, αφού ο ένας παντρεύεται την κόρη του άλλου ή την ανιψιά και κατά προτίμηση από άλλο κόμμα για να δένουν οι οικογενειακοί δεσμοί πιο δυνατά. Συγχρόνως κάνουν βουλευτές τα παιδιά τους και αργότερα τα εγγόνια τους ή τα ανίψια τους . Επί πλέον ψηφίζουν ότι νόμο τους βολεύει. Τρανά παραδείγματα ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών, η Βουλευτική ασυλία, διαγραφή των παρανομιών τους με το κλείσιμο της Βουλής, συνεχείς αυξήσεις στους μισθούς τους και ένα σωρό προνόμια και η λίστα δεν έχει τέλος.
Και όλοι αυτοί είναι τσιράκια στις “μεγάλες” οικογένειες που ελέγχουν την Ελλάδα οι οποίες, και μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει  η χώρα δεν ακούγονται καθόλου, λες και δεν τους αφορά το ξεπούλημα που γίνεται. Εκτός αν παίρνουν και αυτές θέση στην αφετηρία για να αρπάξουν ότι προλάβουν.
Άρα η επόμενη μέρα θα φέρει στην εξουσία κάποιον από αυτούς που έχουν ήδη πάρει μέρος στο ξεπούλημα της Ελλάδας σε κάποια προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτός φαντάζομαι ότι αφού κατηγορήσει  το ΠΑΣΟΚ, θα διαπιστώσει ότι η κατάσταση είναι τρομερά δύσκολη και η ότι θέση που μας έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπορεί να γυρίσει πίσω, άρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι βάλουμε το κεφάλι κάτω και να αφήσουμε την νέα κυβέρνηση να κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Το πιο πιθανό η νέα κυβέρνηση θα είναι της Νέας Δημοκρατίας οπότε πολλά από τα στελέχη της θα ξαναγίνουν υπουργοί οπότε.. ίδια γεύση.
Θυμάμαι το 1967 με την χούντα όλοι αυτοί που χαρακτηρίστηκαν εθνοπατέρες και σωτήρες του έθνους αυτοεξορίστηκαν  από την χώρα και πήγαν στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στην Νέα Υόρκη, στο Μονακό οι καημένοι να συνεχίσουν τον ανένδοτο αγώνα τους μέσα στην χλιδή, μένοντας στα καλύτερα ξενοδοχεία των 5 αστέρων και ζούσαν την ζωή τους τρώγοντας και πίνοντας τα καλύτερα φαγητά και διασκεδάζοντας.
Μετά την επταετία, ήρθαν στην Ελλάδα και έγιναν πρωθυπουργοί και βουλευτές έως και σήμερα και όλοι ξέρουμε το πόσο γιγαντώθηκε η χώρα μας και πόσο δυνατή και σεβαστή έγινε σε όλο τον κόσμο. Πλέον αποκτήσαμε ισχυρή βιομηχανία, ισχυρή ναυτιλία, ισχυρό τουρισμό, οι Έλληνες έχουν όλοι δουλειές, έφεραν επενδύσεις και ο Στρατός μας χαίρει εκτίμησης από όλες τις χώρες που συνορεύουμε. Γενικά είμαστε μια μικρή υπερδύναμη στην περιοχή. Τουλάχιστον αυτά μας υπόσχονταν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και όταν γίνονταν κυβέρνηση με έκπληξη διαπίστωναν ότι τα ταμεία ήταν άδεια και έτσι τίποτε από τα παραπάνω δεν ήταν εφικτά.
Διαφωνεί κανένας σε όλα αυτά; Εγώ δεν πιστεύω πλέον σε κανέναν. Ίσως μόνο εάν φύγουν όλοι αυτοί και το Σύνταγμα αλλάξει στην μορφή που είχε όταν είχε γραφτεί, και να προστεθούν τρεις περιορισμοί. Ο ένας περιορισμός να μην επιτρέπει αλλαγές στο Σύνταγμα παρά μόνο με δημοψήφισμα, ο άλλος να μην επιτρέπει σε κάποιον να μπορεί γίνει βουλευτής εάν  συγγενής του, οποιουδήποτε βαθμού συγγένειας, είναι ήδη βουλευτής και ο τρίτος να μην υπάρχει βουλευτική ασυλία σε καμία περίπτωση και να ελέγχονται αλλά και να δικάζονται από δικαστήρια ανοιχτά στο λαό οι βουλευτές.
Πάντως είμαι απογοητευμένος γιατί πιστεύω ότι οι “προστάτες” μας δεν πρόκειται να μας αφήσουν να αυτονομηθούμε ποτέ, διότι δυστυχώς δεν έχουμε ηγέτες ικανούς για μεγάλα έργα. Έτσι πάντα θα έχουμε έναν μεγάλο αδερφό να μας “προσέχει”.

Καληνύχτα Ελλάδα

ΠΗΓΗ: Olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...