Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Βόμβα. Στρος Καν αδειάζει Παπανδρέου….


Σε ντοκυμαντέρ του γαλλικού καναλιού canal + , που θα μεταδοθεί τον επόμενο μήνα,  ο επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Στρος Καν, αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Γεώργιος Παπανδρέου, είχε ζητήσει την παρέμβαση του ΔΝΤ, από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, παρότι δημόσια ενώπιον του ελληνικού λαού απέρριπτε κατηγορηματικά τέτοιο ενδεχόμενο.
Μάλιστα ο κ. Στρός Καν αποκαλύπτει ότι μόνος του ο κ. Παπανδρέου του έριξε την ιδέα της προσφυγής στο ΔΝΤ, ενώ ο ίδιος ήταν αντίθετος γιατί θεώρησε ότι δεν μπορεί το ΔΝΤ να επέμβει μονομερώς σε κράτος – μέλος της Ευρωζώνης, χωρίς την άδεια και τη συγκατάθεση των υπόλοιπων χωρών.
Εδώ τα πράγματα μπερδεύονται πάρα πολύ για τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος εκτιμούμε πως θα πρέπει να υποβάλει άμεσα την παραίτηση της κυβέρνησής του. Αναρωτιόμαστε: Γιατί ο κ. Παπανδρέου, αντί να σκέφτεται από την αρχή να πάει κατευθείαν στο ΔΝΤ, δεν φρόντισε πρώτα να εξασφαλίσει η χώρα τα κατάλληλα δάνεια και στη συνέχεια να προχωρήσει σε ενέργειες περιορισμού των δημοσίων ελλειμμάτων αυτοκυρίαρχα;; Γιατί ήθελε να πάει οπωσδήποτε στο ΔΝΤ και μάλιστα και εν αγνοία του κ. Στρος Καν και της ΕΕ; Ποιος τον συμβούλευσε; Γιατί δεν έλαβε όλα τα πιο πάνω μέτρα και ταυτόχρονα να ζητήσει τη βοήθεια μόνο της Ευρωζώνης, χωρίς να εμπλακεί ούτε η Ελλάδα ούτε ολόκληρη η Ευρωζώνη με το ΔΝΤ;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...