Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

«Δεν σώζεται η Ελλάδα. Αφήστε την να χρεοκοπήσει!»

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση φαίνεται ότι έχει περιέλθει η κυβέρνηση, καθώς ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται στους συνομιλητές του με «κομμένα τα φτερά» μετά από τις επαφές που είχε ο Γ. Παπανδρέου σε Βερολίνο και Ελσίνκι. Είναι γεγονός ότι τα ταξίδια του πρωθυπουργού, στα οποία συνοδεύονταν από τον υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, δεν πήγαν όσο καλά ήθελαν στην κυβέρνηση και το κλίμα γίνεται ολοένα και πιο βαρύ για τη χώρα μας, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου που θα ασχοληθεί ιδιαιτέρως με το ελληνικό ζήτημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τέσσερα εικοσιτετράωρα μετά τη συνάντηση Παπανδρέου – Μέρκελ, η γερμανίδα καγκελάριος δέχτηκε την παραίνεση 200 κορυφαίων γερμανών οικονομολόγων που με κοινή δήλωσή τους την καλούν να απορρίψει τους μηχανισμούς διάσωσης, ουσιαστικά δηλαδή να αφήσει την Ελλάδα και όσες άλλες χώρες έχουν πρόβλημα να πτωχεύσουν. Οι συγκεκριμένοι επισημαίνουν ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν οι γερμανοί φορολογούμενοι το χρέος υπερχρεωμένων κρατών, όπως της Ελλάδας, κάτι που πρώτος ζήτησε και ο πρόεδρος της Bundesbank Αξελ Βέμπερ.

Η πίεση προς την Μέρκελ να ρίξει στα τάρταρα τη χώρα μας ενισχύεται όμως και από τηναρθρογραφία του γερμανικού Τύπου, με αφορμή το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν προχωρά το πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών όσο γρήγορα θα έπρεπε αλλά και τις σφοδρές αντιδράσεις που υπάρχουν στις μεταρρυθμίσεις από την ελληνική αντιπολίτευση και τα συνδικάτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung έχει άρθρο με τίτλο «Πού είναι οι μεταρρυθμίσεις;» και τον υπότιτλο ότι «η Ε.Ε. σιωπά όσον αφορά την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι το σχέδιο διάσωσης μπορεί να αποτύχει».

Με άλλα λόγια, σκούρα τα πράγματα για την όμορφη πατρίδα μας। Ειδικά από τη στιγμή που η Μέρκελ γνωρίζει τη μία μετά την άλλη τις συντριβές στις τοπικές γερμανικές εκλογές και αντιλαμβάνεται ότι εφόσον συναινέσει στην σωτηρία της Ελλάδας, θα δεχτεί επιπλέον σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση, με κίνδυνο την περαιτέρω καταβαράθρωση των ποσοστών της...

ΠΗΓΗ:http://totefteri.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...