Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Εθιμα της Πρωτοχρονιάς


Το ρόδι και η κρεμμύδα
Το ρόδι και η κρεμμύδα αφού έκαναν μια μεγάλη διαδρομή στον χρόνο, έφτασαν στις μέρες μας να είναι δύο από τα πιο γνωστά Πρωτοχρονιάτικα έθιμα. Ας δούμε όμως την πορεία και την κατάληξη του καθενός από αυτά ξεχωριστά.

Το ρόδι:
Εδώ και χιλιάδες χρόνια το ρόδι θεωρείται, από διάφορους λαούς και πολιτισμούς, σύμβολο γονιμότητας, αφθονίας και καλοτυχίας. Οι αρχαίοι Έλληνες πριν κατοικίσουν σε ένα νέο σπίτι έσπαγαν στο κατώφλι του ένα ρόδι, πράγμα που κάνουμε ακόμα και στις μέρες μας.
Το σπάσιμο του ροδιού όμως λαμβάνει χώρα κατά βάση, κάθε Πρωτοχρονιά. Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας σπάνε το ρόδι αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου. Βγαίνουν όλοι έξω από το σπίτι πριν αλλάξει ο χρόνος, κλείνοντας όλα τα φώτα. Μόλις μπει το νέο έτος και αφού ανταλλάξουν ευχές, ο νοικοκύρης ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας που θεωρείται τυχερό, σπάει ένα ρόδι στο κατώφλι του σπιτιού και μετά μπαίνουν όλοι μέσα στο σπίτι, βάζοντας πρώτο το δεξιό τους πόδι.
Σε κάποιες άλλες περιοχές το σπάσιμο του ροδιού γίνεται είτε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς είτε αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία την ίδια ημέρα. Στις περιοχές που σπάνε το ρόδι μετά την Θεία Λειτουργία, το έχουν πάρει μαζί τους στην εκκλησία για να ευλογηθεί.
Από το έθιμο του σπασίματος του ροδιού πηγάζει η λαϊκή έκφραση: «Έσπασε το ρόδι» που σημαίνει ότι έκανε καλό ξεκίνημα. Στον αντίποδα αυτής της έκφρασης βρίσκεται η «Θα σε φωνάξω να μου σπάσεις το ρόδι την Πρωτοχρονιά» την οποία λέμε κοροϊδευτικά σε κάποιον που θεωρούμε καντέμη.
Πριν μιλήσουμε για την «κρεμμύδα», αξίζει να αναφέρουμε ότι σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας, το ρόδι που σπάζεται την Πρωτοχρονιά, έχει φυλαχτεί στα εικονίσματα του σπιτιού από την ημέρα του Σταυρού στις 14 Σεπτεμβρίου.

Η κρεμμύδα:
Η γνωστή μας Πρωτοχρονιάτικη κρεμμύδα είναι το φυτό, του οποίου η επίσημη ονομασία είναι, Scilla Maritima. Οι αρχαίοι Έλληνες την θεωρούσαν σύμβολο αναγέννησης και υγείας. Στις μέρες μας σε πολλές περιοχές της Ελλάδας τοποθετείται μια κρεμμύδα έξω από το σπίτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο πατέρας ή η μητέρα της οικογένειας την παίρνει στα χέρια του/της και χτυπώντας ελαφρά με την κρεμμύδια τα κεφάλια, ξυπνά τα μέλη της οικογένειας για να πάνε στην Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου. Στην συνέχεια η κρεμμύδα, κρεμιέται σε κάποιο σημείο του σπιτιού για να φέρει υγεία και τύχη στην οικογένεια.

Κλείνοντας αυτό το κείμενο, σας προτρέπουμε να σπάσετε ένα ρόδι, να ξυπνήσετε με το χτύπημα της κρεμμύδας και να μπει στο σπιτικό σας κάποιος τυχερός για να σας κάνει ποδαρικό την Πρωτοχρονιά. Προλήψεις θα μου πείτε και ίσως να έχετε δίκιο. Και τα δύο πάντως είναι πολύ όμορφα έθιμα και είναι κρίμα να χαθούν, άσε που ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί και να «πιάνουν».
Καλή χρονιά!!!
www.matia.gr

Αρχαία Ελληνικά Ανέκδοτα


Ας κλείσουμε την χρονιά χαμογελώντας!

Τα αρχαία Ελληνικά ανέκδοτα είναι πνευματώδη και διδακτικά. Μας χαρίζουν το γέλιο αλλά εκφράζουν και το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα στην πιο χαριτωμένη μορφή του.

Είπε κάποιος στον Αρίστιππο ότι η Λαΐδα δεν τον αγαπά, αλλά
προσποιείται ότι τον αγαπά. Ο Αρίστιππος απάντησε:
«Ούτε το κρασί ή το ψάρι με αγαπούν, εγώ όμως τα απολαμβάνω».
~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Ένας άντρας είπε στην ερωτομανή γυναίκα του:
«Τι θέλεις να κάνουμε, να φάμε ή να κάνουμε έρωτα».
Εκείνη του είπε:
«Ό,τι θέλεις, ψωμί πάντως δεν έχουμε».
~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Είπε κάποιος στον Διογένη:
«Οι συμπολίτες σου σε καταδίκασαν σε εξορία».
Και ο φιλόσοφος απάντησε:
«Κι εγώ τους καταδίκασα να μένουν στον τόπο τους».
~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Ο Διδύμων, οφθαλμίατρος της εποχής εξετάζει το μάτι μιάς κοπέλας. Ο
Διογένης τον βλέπει. Ξέρει ο Διογένης ότι ο Διδύμων είναι τύπος
ερωτίλος, κοινώς γυναικάς. Και του λέγει «Πρόσεξε Διδύμωνα, μήπως
εξετάζοντας τον οφθαλμό, φθείρεις την κόρην».
~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Επαινούσαν μερικοί μπροστά στον Άγη τους Ηλείους, γιατί ήταν πολύ
δίκαιοι κριτές στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο Άγης ρώτησε με απορία:
- Και είναι τόσο σπουδαίο το ότι οι Ηλείοι μια φορά στα τέσσερα χρόνια γίνονται δίκαιοι;
~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Ένας πατέρας ζήτησε από τον Αρίστιππο να διδάξει τον γιο του. Ο φιλόσοφος
ζήτησε αμοιβή 500 δραχμές. Ο πατέρας θεώρησε υπερβολικό το ποσό.
-«Με τόσαχρήματα», είπε, «θα μπορούσα να αγοράσω ένα ζώο».
-«Αγόρασε», είπε ο Αρίστιππος, «κι έτσι θα έχεις δύο».
~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Ο Διογένης ζητούσε ελεημοσύνη απο ένα άγαλμα. Όταν τον ρώτησαν γιατί
κάνει κάτι τέτοιο απάντησε:
- Εξασκούμαι στο να μην απογοητεύομαι απο την αναισθησία των ανθρώπων.
~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Παρακινούσαν τον Φίλιππο τον Μακεδόνα να εξορίσει κάποιον που τον κακολογούσε. Ο Φίλιππος απάντησε:
- Δεν είστε καλά!! Θέλετε να τον στείλω να με κατηγορεί και σ' άλλα μέρη;
~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Ένας φαλακρός έβριζε τον Διογένη. Ο φιλόσοφος γύρισε και του είπε:
«Δεν σου ανταποδίδω τις βρισιές, αλλά θα ήθελα να πω ένα "μπράβο" στις
τρίχες σου, γιατί απαλλάχτηκαν από ένα κακορίζικο κεφάλι».
~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Ρώτησε κάποιος τον Αντισθένη τι είδους γυναίκα θα ήταν κατάλληλη για γάμο. Ο φιλόσοφος του είπε:
«Το πράγμα είναι δύσκολο. Αν παντρευτείς ωραία, θα την έχεις με άλλους κοινή, αν άσχημη, θα είναι σαν να σου επέβαλαν ποινή».
~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Πληροφορήθηκε ο Αριστοτέλης από κάποιον ότι μερικοί τον έβριζαν. Ο
φιλόσοφος απάντησε: «Καθόλου δεν με νοιάζει. Όταν είμαι απών, δέχομαι
ακόμα και να με μαστιγώνουν».
~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

"Αρχαία Ελληνικά Ανέκδοτα" - Εκδόσεις Σαββάλα

ΠΗΓΗ: ΒΙΣΑΛΤΗΣ

Κυβέρνηση των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων


Εσείς έχετε παρατηρήσει τα ανούσια επικοινωνιακά “πυροτεχνήματα” της Κυβέρνησης Παπανδρέου, σε συνεργασία, πάντοτε, με τα ΜΜΕ; Στην αρχή είχαμε τους ελέγχους στους Ιατρούς του Κολωνακίου. Συνέχεια είχε το καλοκαίρι, όπου στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών είχαν μπεί τα μαγαζιά της Μυκόνου. Σήμερα μάθαμε για τους Ράμπο, που βρίσκονται ανάμεσα στους οπαδούς στις κερκίδες, και έχουν βάλει στο στόχαστρο τις ΠΑΕ. Επικοινωνιακά τρίκ, με τα οποία πιστεύει ο Παπανδρέου ότι θα κερδίσει την εμπιστοσύνη και την συμπαράσταση του κόσμου. Ένας, μόνο ένας μεγαλοεπιχειρηματίας δεν έχουμε ακούσει, να έχει μπει στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών. Βάλτε μέσα έστω έναν από αυτούς που έχουν κλέψει εκατομμύρια από τους Έλληνες. Βάλτε μέσα τους πολιτικούς που έχτισαν ολόκληρες περιουσίες στην πλάτη μας. Αν το κάνετε αυτό, ίσως και να αρχίσει να σας εμπιστεύεται σιγά σιγά ο πολίτης.

Το αποκορύφωμα των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων, ήταν η προχθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού. Τί είπε καθείστε να δείτε, το 2012 θα αρχίσει η ανάπτυξη στη χώρα μας, το 2013 θα έχουμε βγει από το μνημόνιο. Εδώ γελάμε με μαύρο δάκρυ. Και από την άλλη έχουμε τις εκτιμήσεις όλων των οικονομικών αναλυτών παγκοσμίως, που μιλάνε για χρεοκοπία της Ελλάδας. Μάλιστα ο σύμβουλος του Ζοζέ Μπαρόζο, τόνισε πως με την υπογραφή μας στο μνημόνιο, υπογράψαμε την ελεγχόμενη μας χρεωκοπία.

Βλέπετε, τα ΜΜΕ θέλουν να περάσουν στον κόσμο, πως μια επιμήκυνση είναι το ιδανικότερο και πρέπει να πανηγυρίζουμε αν την καταφέρουμε. Να πανηγυρίζουμε που θα πληρώσουμε στο τέλος περισσότερα απ’ότι στην αρχή, αν τελικά γίνει αυτή. Είναι σαν την τηλεόραση. Αν την αγοράσεις μετρητοίς θα δώσεις 600 ευρώ. Αν την αγοράσεις όμως και ζητήσεις “επιμήκυνση” εξόφλησης για 2 χρόνια, τότε θα πληρώσεις στο σύνολο 800 ευρώ. Το κέρδος στην προκειμένη ιστορία δεν το καταλαβαίνω.

Σκέφτομαι, ποια είναι η διαφορά πτώχευσης, ελεγχόμενης πτώχευσης, χρεοκοπίας, αναδιάρθωσης χρέους, μνημονίου; Αν μπορείτε να μου βρείτε έστω και μία, θα με βοηθήσετε πάρα πολύ... Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω. Και νομίζω πως όλοι μας έχουμε καταλάβει πλέον, που οδεύουμε.

ΠΗΓΗ:
Ας μιλήσουμε επιτέλους!

Πρωτοχρονιάτικο δώρο 100 δισ. € από την κυβέρνηση στις τράπεζες


  • Η κυβέρνηση των τραπεζών δίνει χρήματα στις τράπεζες για να σωθούν, αφού πρώτα τα πάρει με κάθε τρόπο από τους πολίτες που έχουν αρχίσει να πεινούν

Είναι γνωστό, πως εδώ και πάρα πολλούς μήνες, η διεθνής διατραπεζική αγορά βραχυπρόθεσμων πιστώσεων, είναι ως επί το πλείστον κλειστή για τις ελληνικές τράπεζες. Μοναδικές εξαιρέσεις είναι η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank, που και αυτές όμως καλύπτουν μικρό μόνο μέρος των αναγκών τους μέσω ανοιχτών γραμμών πίστωσης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως, οι ελληνικές τράπεζες διατηρούνται στη ζωή, αντλώντας ρευστότητα από την ΕΚΤ, με το σκανδαλώδες επιτόκιο του 1%. Αυτή τη στιγμή, τα βραχυπρόθεσμα και συνεχώς αναχρηματοδοτούμενα (δλδ ανανεούμενα) δάνεια που έχουν αντλήσει οι ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ, φτάνουν τα € 95 δις.

Το πρόβλημα για τους τραπεζίτες, ξεκινάει από το γεγονός, πως η χρηματοδότηση τους από την ΕΚΤ, γίνεται με την καταβολή ενεχύρων. Τα ενέχυρα αυτά είναι είτε κρατικά ομόλογα είτε εγγυημένες από το Δημόσιο τραπεζικές εκδόσεις. Στην κατηγορία των τραπεζικών εκδόσεων, συμπεριλαμβάνονται τα τραπεζικά ομολογιακά δάνεια και οι τιτλοποιήσεις δανείων.

Ήδη τα ενέχυρα αυτά, που προσφέρουν οι ελληνικές τράπεζες στην ΕΚΤ, υφίστανται «κούρεμα» λόγω της χαμηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης του Ελληνικού Δημοσίου. Υπολογίζεται, πως η ονομαστική αξία των ενεχύρων αυτών, φτάνει τα € 138 δις, δηλαδή μιλάμε για κούρεμα της τάξης του 30%.

Η επερχόμενη νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του Ελληνικού Δημοσίου από τηMoody’s και τη Fitch, αλλά και η επερχόμενη αυστηροποίηση των κανόνων της ΕΚΤ από το πρώτο τρίμηνο του 2011, δημιουργεί μεγάλους πονοκεφάλους στα τραπεζικά επιτελεία, καθώς θα αυξήσει το ποσοστό του κουρέματος!

Ήδη λοιπόν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στην άμεση αύξηση των εγγυήσεων που έχει δώσει το Ελληνικό Δημόσιο προς τις τράπεζες. Σήμερα οι εγγυήσεις αυτέςφτάνουν τα € 50 δις και αναλύονται ως εξής: α) € 15 δις μέσω του πακέτου των € 28 δις της ΝΔ, β) € 15 δις τα οποία αποδεσμεύτηκαν τον Ιούνιο και γ) € 20 δις (ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για € 25 δις), η κατανομή των οποίων, στις επιμέρους τράπεζες, αποφασίστηκε μόλις πρόσφατα από την Τράπεζα της Ελλάδος και το Υπουργείου Οικονομικών.

Εάν μάλιστα, συνυπολογιστούν τα υπόλοιπα € 13 δις του πακέτου των € 28 δις και τα € 10 δις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το συνολικό ύψος των κρατικών ενισχύσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, φτάνει σήμερα τα € 73 δις!

Δεν είναι ξεκάθαρο, ποιο θα είναι το ύψος του νέου πακέτου κρατικών εγγυήσεων, το οποίο η Κυβέρνηση θα αποφασίσει σε συνεννόηση προφανώς με την τρόικα. Σύμφωνα όμως με εκτιμήσεις θα φτάνει τα € 20 δις, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό ύψος των τραπεζικών ενισχύσεων τουλάχιστον στα € 93 δις, με ανοιχτή την πιθανότητα να φτάσει ακόμα και τα € 100 δις!!!

Φυσικά αυτά τα πακέτα εγγυήσεων ουδόλως βοηθούν την χρηματοδότηση της λεγόμενης «πραγματικής» οικονομίας, και ας επικαλείται το Υπουργείο Οικονομικών, το λεγόμενο «σύμφωνο ρευστότητας», που έχει υπογράψει με τους τραπεζίτες. Το «σύμφωνο» αυτό, προβλέπει, υποτίθεται, την παροχή του προσφάτως καταβληθέντος πακέτου εγγυήσεων των € 20 δις, με αντιστάθμισμα την παροχή δανείων σε επιχειρήσεις και καταναλωτές και έχει ως στόχο την αύξηση του ρυθμού πιστωτικής επέκτασης στο 7% - 10% το 2011.

Από τη μεριά τους πάντως, οι τραπεζίτες προσανατολίζονται απλά στην αναχρηματοδότηση των «κόκκινων» δανείων τους! Δηλαδή την ανανέωση (με ενδεχόμενη αναδιάρθρωση) των προβληματικών δανείων τους, και την εμφάνισή τους ως… καινούργιων! Συνεπώς όλοι κάνουν πλέον λόγο για οριακή αύξηση των χορηγήσεων της τάξης του 2% με 3% μέσα στο 2011.

Συμπερασματικά λοιπόν, τα συνεχή πακέτα ενισχύσεων των τραπεζών, δεν πετυχαίνουν τίποτα άλλο από μια τρύπα στο νερό. Με τα πακέτα αυτά, ούτε το χρηματοπιστωτικό σύστημα «ξορκίζει» τον κίνδυνο της κατάρρευσής του ούτε υποβοηθείται η ελληνική οικονομία. Μόνοι ωφελημένοι, είναι τα υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, τα οποία συνεχίζουν να λαμβάνουν τις παχυλές αμοιβές τους.

Ως μόνη βιώσιμη λύση αυτή τη στιγμή, λοιπόν προβάλει η άμεση εθνικοποίηση όλου του τραπεζικού συστήματος, και ο συνολικός επαναπροσανατολισμός των δραστηριοτήτων του στην κατεύθυνση της παραγωγικής και περιβαλλοντικής ανασυγκρότησης της οικονομίας!

ΠΗΓΗ:
Ας μιλήσουμε επιτέλους!

Συνεκμετάλλευση Αιγαίου από το… 1975!

Το παιχνίδι είναι στημένο αδέλφια και αυτό φαίνεται και από τα αποκαλυπτικά αποσπάσματα πρακτικών του Λευκού Οίκου του 1975, περί των πλουσίων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο και την συνεκμετάλλευσή τους, με την Τουρκία!

Συμφώνως με αποδιαβαθμισμένα και δημοσιευόμενα στον αμερικανικό Τύπο, αποσπάσματα πρακτικών από συνομιλίες στον Λευκό Οίκο, την 25η Απριλίου του 1975, επισημαίνεται ότι, ο τότε Αμερικανός Πρόεδρος Gerald Ford, ο τότε ΥΠΕΞ, Henry Kissinger και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Brent Scowcroft, συζήτησαν με εκπροσώπους της γνωστής ελληνοαμερικανικής οργανώσεως ΑΧΕΠΑ, περί των πλουσίων πετρελαϊκών κοιτασμάτων που διαθέτει το Αιγαίο, εκδηλώνοντας μάλιστα το «ενδιαφέρον» τους για τη σύναψη συμφωνιών, μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, για την συνεκμετάλλευσή τους!


Θα ήταν παράλειψη, πέραν των ανωτέρω διαλόγων, να μη λάβει κανείς, σοβαρώς υπ’ όψιν του, το ομώνυμο ίδρυμα, που ίδρυσε και διευθύνει ο τρίτος των συμμετεχόντων στους ανωτέρω διαλόγους, που είναι το «Scowcroft Group», που οι δραστηριότητες του οποίου, έχουν πολύ χαρακτηριστικούς «προσανατολισμούς», δράσεις και γεωγραφικά ενδιαφέροντα!

Πώς τοποθετείται, αλήθεια, η ελληνική Κυβέρνηση στο περιεχόμενο αυτών των πρακτικών και τις τότε απόψεις της αμερικανικής ηγεσίας, περί των κοιτασμάτων στο Αιγαίο;

Ποια στάση θα κρατήσουμε, ώστε να προστατευθούν, τα πάγια ενεργειακά ελληνικά συμφέροντα;

πηγη

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

(Ε) (Δ)ΕΝ (Ε)ΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ… η βόμβα στο Πρωτοδικείο Αθηνών...

Πριν από λίγες μέρες διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα (ΕΔΕ) για εσχάτη προδοσία κατά της κυβέρνησης από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Σήμερα, ισχυρή έκρηξη πραγματοποιήθηκε έξω από τα γραφεία της εισαγγελίας.
Προειδοποίηση ή μήπως κάποιοι δηλώνουν παρόντες;
Από τον συνωμοσιολόγο Β.Τ.
ΠΗΓΗ: Olympia.gr

ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο κ. Αντωνίου σηκώθηκε από τον καναπέ του και έκανε κάτι που δεν μπορούσαμε ούτε καν να το φανταστούμε! Μήπως πρέπει να ξυπνήσουμε από το λήθαργο που βρισκόμαστε; Μήπως πρέπει να σταματήσουμε να μοιρολογάμε τις μειώσεις των μισθών μας και για μια και μοναδική φορά να κινηθούμε προς το κοινό ΕΛΛΗΝΙΚΟ όφελος;

Ακούστε αυτά που κανένα μεγάλο κανάλι δεν ανέφερε! 




Ιστορική ημέρα. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε την διενέργεια  προκαταρκτικής εξέτασης για Εσχάτη Προδοσία (ΠΚ 134) κατά της Κυβέρνησης και των «βουλευτών» που ψήφισαν το Μνημόνιο στα πλαίσια της, με ΑΒΜ: ΙΔ 10/19743/15-10-2010 της Εισαγγελίας Αθηνών, μήνυσής μου.
Οι μηνυόμενοι έχουν ήδη κληθεί –σύμφωνα με τον νόμο- να καταθέσουν ανομωτί ενώπιον του Εισαγγελέα αυτοπρόσωπα, ως ύποπτοι διάπραξης του αιδεχθεστέρου των εγκλημάτων, ήτοι αυτού της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, η οποία ως συνεχές έγκλημα χαρακτηρίζεται ως «αυτόφωρο κακούργημα» και δικώκεται χωρίς την άδεια της Βουλής (Συντ. 62). Εγώ καταθέτω την 11-01-2011 στην Χαλκίδα.
Αυτή είναι η Εκδίκηση του Λαού. Αυτή είναι η νέα μας Εθνική Εορτή. Η πολιτική κηδεία των Επιόρκων άρχισε. Σύντομα και ο Ενταφιασμός των.
Συμπατριώτες: Η Ελλάδα «κυβερνάται» από «υπόπτους για Εσχάτη Προδοσία». Αυτός είναι ο αυστηρός νομικός χαρακτηρισμός και «τίτλος» των μελών της Βουλής στην παρούσα φάση της ποινικής διαδικασίας (*), γεγονός που εγείρει μέγα πολιτικό θέμα νομιμότητας συγκρότησης και λειτουργίας της Βουλής. Η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας καθίσταται πλέον αναγκαστική και κρίσιμη για την Τιμή της Δημοκρατίας και του Λαού.
Έχουμε φθάσει στον πυθμένα της παρακμής και του εκφυλισμού της φυλής μας. Γι αυτό το μόνο που μας αναμένει είναι η Αναγέννηση στα χέρια σας.
Ο αρ. κλήσης μου είναι: ΙΔ 10/19473/ 21-12-2010.
(*) ΚΠΔ 31, 43, ν.3160/2003 (φεκ α` 165/30-06-2003, Εφ.Αθην.1399/1998 Ποιν.Χρον.ΛΗ` 788).

Δημ. Αντωνίου

Εκρηκτικό το μέλλον της Ελλάδας


Η σημερινή έκρηξη που συγκόνισε την Αθήνα, δείχνει να είναι μια εισαγωγή σ ένα νέο κύκλο βίας με φόντο το Μνημόνιο και την οργή των εξαθλιωμένων πολιτών.
Ήταν 23 Δεκεμβρίου του 1975, δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, όταν η πρωτοεμφανιζόμενη "17 ΝΟΕΜΒΡΗ", εκτελούσε τον σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα, Ρίτσαρντ Γουέλς.
Από τότε πέρασαν 35 χρόνια, κάποια από τα μέλη της οργάνωσης βρίσκονται στο Κορυδαλλό, ενώ κάποιοι άλλοι γερνάνε διηγούμενοι ιστορίες από το ένδοξο παρελθόν της επαναναστατικής βίας.
Λίγο πριν πέσει η δικτατορία και στα καταγώγια της Αθήνας, του Παρισιού, του Βερολίνου, της Μπολόνια, της Νάπολη, διάφορες ετερόκλητες παρέες ανησυχούσαν για την ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία.
Λέμε ετερόκλητες γιατί στις παρέες εκτός από οργισμένους φοιτητές, έβλεπες ακόμη και άνδρες της Αστυνομίας Πόλεων με πολιτικά, καθώς και αστόπαιδα που σπούδαζαν σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού.
Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας αναξητούσε στην ένοπλη βία τα εχέγγυα για την ομαλή επαναφορά στην κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Είναι η εποχή που γεννιούνται οι τρομοκρατικές οργανώσεις που θα έγραφαν την ιστορία του ελληνικού αντάρτικου πόλης.
Σ αυτή την ιστορία, οι Μυστικές Υπηρεσίες, θα διεκδικούσαν για τις ίδιες, πολλά από τα κεφάλαια ενισχύοντας συγκεκριμένα επιχειρηματικά τζάκια και καθαρίζοντας το τοπίο από τους αντιπάλους.
Οι εξοπλισμοί του υπ.Εθνικής Άμυνας, το εμπόριο λογισμικού, οι κατασκευές και τα ΜΜΕ, είναι κάποιοι από τους τομείς της μεταπολιτευτικής Ελλάδας στους οποίους έβαλε τη σφραγίδα του το αντάρτικο πόλης.
Σήμερα, λίγο πριν το 2011 μοιάζουν να διαμορφώνονται αντίστοιχες συνθήκες στη κοινωνία με εκείνες της εφταετίας.
Η λέξη χούντα όλο και πιο συχνά περιγράφει αυτή το κυβερνητικό μόρφωμα με ΠΑΣΟΚ, ΔΝΤ, Βρυξέλλες, να επιχειρούν να εξαθλιώσουν όσο περισσότερο γίνεται τους πολίτες.
Η οικονομική δικτατορία έχει ήδη εγκατασταθεί στην Ελλάδα και μέσα στο 2011, θα αποκτήσει και σε πολιτικό επίπεδο τον απαιτούμενο ολοκληρωτισμό.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η εππική επιστροφή της Τρομοκρατίας δεν θα εκπλήξει κανέναν. Άλλωστε η μη απόδοση δικαιοσύνης, το καθεστώς ανομίας και αρπαχτής που εξακολουθεί να υπερασπίζεται η κυβέρνηση Παπανδρέου, αφήνει μια πικρή γεύση στους πολίτες οι οποίοι όλο και πιο συχνά απειλούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Κι αυτοί οι πολίτες δεν είναι από τη κούνια τους αναρχικοί η αντιεξουσιαστές.
Απλά βλέπουν πως όπου νάναι η κόρη τους θα κάνει βίζιτες για ένα καρβέλι ψωμί, και είναι έτοιμοι να ενταχθούν στη πρώτη ένοπλη οργάνωση που θ απαγάγει η θα εκτελεί πάμπλουτα λαμόγια που ασέλγησαν στο δημόσιο χρήμα και κυκλοφορούν ελεύθεροι υποτιμώντας τη νοημοσύνη του μέσου πολίτη.
Ουρά για αιτήσεις πρόσληψης στις τρομοκρατικές οργανώσεις, θα κάνουν οσονούπω οι φιλήσυχοι πολίτες καθώς θα βλέπουν ότι οι ζωές τους είναι καμμένα χαρτιά, ούτως η άλλως.
Το κατά πόσο η βία είναι μαμή της ιστορίας, θα μπορέσουμε να το διαπιστώσουμε ξανά στα χρόνια που έρχονται...

Πηγη: Ας μιλήσουμε επιτέλους!

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ (Money As Dept - Documentary)


Πιο κατανοητό και εύπεπτο απο το Zeitgeist, το ντοκυμανταίρ του Paul  “Money as Dept” (Το Χρήμα ως Χρέος), είναι απλά εκπληκτικό και αποκαλυπτικό!

Συγκλονιστική η ωμή αλήθεια για το τραπεζικό κεφάλαιο που στραγγαλίζει πολίτες, λαούς και κράτη ολόκληρα. Συγκλονιστικές οι αλήθειες για την “παραγωγή” του χρήματος και των βρώμικο ρόλο, δια μέσου αυτής της εφεύρεσης, των διεθνών “γνωστών αγνώστων” τεράτων που καταδυναστεύουν τη ζωή μας.

Πιο κατανοητό και εύπεπτο απο το Zeitgeist, το ντοκυμανταίρ του Paul Grignon “Money as Dept” (Το Χρήμα ως Χρέος), είναι απλά εκπληκτικό και αποκαλυπτικό!

Συγχαρητήρια στους δημιουργούς του (Paul Grignon, Tsiropah Grignon, Bob Bossin και τους συνεργάτες τους). Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά του Κ.ΕΠΙΚ. (kepik.gr) για την φροντισμένη και τόσο αξιόλογη μετάφραση που έκαναν.

Όσοι δεν το έχετε δει, δείτε το. Οπωσδήποτε!




Δωρεάν βιβλία τέλος

Το τέλος της κοινωνικής παροχής που υπήρξε έμβλημα του μεταπολεμικού κοινωνικού κράτους, της δωρεάν διανομής του σχολικού βιβλίου, προδιαγράφει το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε χθες προς έγκριση η υπουργός Παιδείας στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, που αποκάλυψε όλες τις διαστάσεις της σχετικής νομοθετικής πρότασης, προκάλεσε πανικό στην κυβέρνηση, εξαναγκάζοντας το υπ. Παιδείας να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία επιχειρεί να διαψεύσει τα αυτονόητα.
Ποιος πείθεται από φραστικές διαβεβαιώσεις περί καλών προθέσεων, όταν στην πράξη μεθοδεύεται η αντικατάσταση του έντυπου βιβλίου απ’ το φθηνό ψηφιακό, καταργείται ο ΟΕΔΒ, το προσωπικό του μετατάσσεται, η τεχνογνωσία του εξανεμίζεται και η δουλειά του ανατίθεται σε ινστιτούτο πληροφορικής με νομική προσωπικότητα ιδιωτικού δικαίου;
Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο πειστική από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις. Η ίδια η υπουργός Παιδείας εξήγγειλε από τη Βουλή, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού, ότι τα νέα αναλυτικά προγράμματα της Α’ Λυκείου θα είναι έτοιμα τον ερχόμενο Μάιο για να εφαρμοστούν στα σχολεία απ’ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Είναι προφανές ότι στο σχεδιασμό αυτό δεν έχει γίνει ούτε χωράει οποιαδήποτε πρόβλεψη για έντυπο διδακτικό υλικό, ενώ, όπως προκύπτει από δηλώσεις αρμοδίων, το υπουργείο δεν έχει διασφαλίσει την έγκαιρη διανομή των βιβλίων της επόμενης χρονιάς ούτε για τις υπόλοιπες τάξεις του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Ενδεικτικό της σύγχυσης, που έχει διασπείρει το μνημόνιο στους εγκεφάλους του υπουργείου Παιδείας, είναι το γεγονός ότι, την ίδια ώρα που διαβεβαίωναν με επίσημη ανακοίνωση ότι τίποτα δεν αλλάζει στο σύστημα της δωρεάν διανομής των σχολικών βιβλίων, η ίδια η κυρία Διαμαντοπούλου αποκάλυπτε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι προωθεί από φέτος κιόλας το μεταχειρισμένο βιβλίο.
ΠΗΓΗ: Ας μιλήσουμε επιτέλους!

Στίγκλιτς: Έτσι λειτουργεί το ΔΝΤ

 Όλη η αλήθεια για το ποιος είναι ο σκοπός του ΔΝΤ
Διαβάστε τι έλεγε ο νομπελίστας οικονομολόγος ,πρώην υποδιευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας και σύμβουλος του πρωθυπουργού Τζόσεφ Στίγκλιτς το 2002 για το ΔΝΤ!!!

Όταν το ΔΝΤ ανακοινώνει σύναψη δανειοδοτικού προγράμματος υποχρεώνει τις κυβερνήσεις με τις οποίες συνδιαλλάσσεται να ακολουθήσουν μια σειρά από πολιτικές που καθόλου δε στοχεύουν στην ισομερή ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο που εφαρμόζει το ΔΝΤ σε όλες τις χώρες, το πρώτο βήμα που απαιτείται είναι οι ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών εταιριών. Σύμφωνα με το Στίγκλιτς, τις περισσότερες φορές οι πολιτικοί είναι πολύ πρόθυμοι να πουλήσουν τις εταιρίες στη σκέψη παχυλών προμηθειών που θα λάβουν από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Το δεύτερο βήμα είναι η απελευθέρωση των κεφαλαιαγορών. Η πολιτική αυτή σημαίνει ότι το κεφάλαιο αποκτά πανίσχυρη διαπραγματευτική θέση. Η δυνατότητα του να μπορεί να αποχωρεί όποτε θέλει από την εγχώρια αγορά είναι ο κύριος αποσταθεροποιητικός παράγοντας των αναπτυσσόμενων χωρών.

Το τρίτο βήμα είναι «ο καθορισμός των τιμών από τις δυνάμεις της αγοράς». Η πολιτική αυτή σημαίνει κατακόρυφη αύξηση των τιμών σε μια σειρά από προϊόντα βασικά για την επιβίωση των εργατικών μαζών και παράλληλη άρση οποιωνδήποτε κρατικών επιδοτήσεων σε βασικά προϊόντα. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η άρση της επιδότησης των καυσίμων και ορισμένων τροφίμων στην Ινδονησία το 1998 (υπό τις οδηγίες του ΔΝΤ) που προκάλεσε τεράστια εξαθλίωση και λαϊκές εξεγέρσεις. Οπως και ανάλογο περιστατικό το 2001 στο Εκουαδόρ που προκάλεσε μαζικές εξεγέρσεις.

Το τέταρτο βήμα είναι το ελεύθερο εμπόριο. Ελεύθερο εμπόριο που φυσικά δε σημαίνει ότι τα αγροτικά προϊόντα των αναπτυσσόμενων χωρών συναγωνίζονται επί ίσοις όροις τα αντίστοιχα των πλούσιων χωρών, καθώς οι αναπτυγμένες χώρες δεν εξαλείφουν τις επιδοτήσεις των δικών τους προϊόντων ούτε τους προστατευτικούς δασμούς που κρατούν κλειστές τις οικονομίες τους, ενώ, αντίθετα, έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις οικονομίες των αναπτυσσόμενων χωρών.

Το μάθημα που πρέπει να μάθουν οι λαοί όλου του κόσμου είναι ότι οι πολιτικές του ΔΝΤ δεν έχουν ως στόχο την ισομερή ανάπτυξη και ούτε πολύ περισσότερο την ευημερία των εργαζόμενων μαζών, αλλά όπως γίνεται φανερό από τα παραπάνω: α) την κερδοφορία των μεγάλων πολυεθνικών και των μεγάλων εγχώριων επιχειρήσεων που βρίσκουν αφορμή να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις και να καρπωθούν φτηνά τα μέσα παραγωγής. β) την καταλήστευση και αλόγιστη εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου των αναπτυσσόμενων χωρών. γ) Την εξάπλωση και γιγάντωση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής με την ενδυνάμωση των δομικών δυνατοτήτων του κεφαλαίου στο εσωτερικό των φτωχών κρατών έναντι των εργαζομένων, όπως εξασφαλίζεται με νομοθετικές ρυθμίσεις. Ενώ, επιπλέον εξασφαλίζεται και η δυνατότητα του κεφαλαίου να αποχωρεί ό,τι ώρα θέλει, ενώ οι εργαζόμενοι απαγορεύεται να μεταναστεύσουν για να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο. δ) Τέλος, όσον αφορά τα ίδια τα λεφτά από τα δάνεια του ΔΝΤ αποσκοπούν στο να πληρώσουν οι αναπτυσσόμενες χώρες τους τραπεζίτες πιστωτές τους στο κέντρο του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος.

ΠΗΓΗ: Φιλούμενος

Moody’s: «Βλέπει» σκηνές. Αργεντινής στις τράπεζες!

Μια παλιά Εβραϊκή παροιμία λέει: “Εάν ανακοινώσεις σε κάποιον ότι τον έβαλες στην κληρονομιά σου, το τιμιότερο που έχεις να κάνεις είναι να πεθάνεις άμεσα”.
Στην περίπτωση της χώρας ισχύει το: “Αφού προσημειώσαμε τα φιλέτα και ξεχρεώσαμε την ελίτ των ελληναράδων, τώρα πρέπει να πτωχεύσουμε για να τους τα δώσουμε.”
Σε αυτό το κλίμα έγκειται η ανάλυση της Moody’s, αφού υπάρχει μια βασική διαφορά. Εμείς μιλούσαμε για σχέδιο Αργεντινοποίησης. ΠΡΙΝ την έλευση του ΔΝΤ, ώστε να την εμποδίσουμε. Οι Έλληνες βουλευτές αποδείχτηκαν ολίγιστοι, θλιβεροί.
Τώρα, αυτοί που όλο αυτό το διάστημα θησαύρισαν μετα CDS, έμειναν στο απυρόβλητο με τα swaps όταν σε όλον τον πλανήτη είναι υπό διωγμό, ετοιμάζονται να πάρουν και τα ασημικά. Διαβάστε:
Σκηνές από το παρελθόν της Αργεντινής, με τους εξαγριωμένους καταθέτες που έχασαν σε μια νύχτα το 75% των χρημάτων τους, προβάλλει στο μέλλον της Ελλάδας το τμήμα αναλύσεων του οίκου Moody’s (Moody’s Analytics). Η έκθεση με προβλέψεις για τον επόμενο χρόνο προδιαγράφει ως σχεδόν βέβαιη την αποτυχία των πολιτικών του μνημονίου και προχωρά σε ανατριχιαστικούς παραλληλισμούς Ελλάδας-Αργεντινής.
Σύμφωνα με την έκθεση, για την Ελλάδα και τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης τα σκληρά προγράμματα λιτότητας δεν θα είναι αρκετά για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της υπερχρέωσης και θα καταλήξουν σε αδυναμία εξυπηρέτησης των χρεών τους: «Είναι δύσκολο να αποφύγει κανείς το συμπέρασμα, ότι η λιτότητα δεν θα δώσει τέλος στην κρίση χρέους και ότι η αναδιάρθρωση θα είναι απαραίτητη, όπως έχει προτείνει η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ», τονίζεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.
Πρόκειται, βέβαια, για ένα σενάριο βγαλμένο από τους εφιάλτες των Ελλήνων τραπεζιτών, οι οποίοι, όπως έχει αποκαλύψει το «Β», επιχειρούν με κάθε τρόπο να σταματήσουν το «κούρεμα» ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας, που θα εξανέμιζε την κεφαλαιακή βάση των ελληνικών τραπεζών και πιθανότατα θα οδηγούσε σε κρατικοποίησή τους. Αντί του «κουρέματος», που εισηγείται η Άνγκελα Μέρκελ, οι ελληνικές τράπεζες επιχειρούν να προωθήσουν ένα «ήπιο» σενάριο αναδιάρθρωσης του κατεχόμενου από ιδιώτες χρέους το 2013, με επιμήκυνση και σχετικά χαμηλά επιτόκια για το Δημόσιο.
Πάντως, η Moody’s εμφανίζεται ιδιαίτερα απαισιόδοξη για την εξέλιξη της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, φθάνοντας ακόμη και σε συγκρίσεις με την κρίση στην Αργεντινή το 2001, όπου μεταξύ πολλών άλλων δεινών χάθηκε το 75% της αξίας των καταθέσεων. Ανάλογες πιέσεις προβλέπονται από την Moody’s σε χώρες όπως η Ελλάδα, καθώς:
n Τα δρακόντεια προγράμματα λιτότητας που επιβάλλονται στις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης πιθανόν να εξαντλήσουν τις αντοχές του πληθυσμού, προκαλώντας πολιτική και κοινωνική κρίση, που θα εκτροχιάσει τα προγράμματα σταθεροποίησης, όπως συνέβη και στην Αργεντινή.
n «Οι δόσεις της λιτότητας που χρειάζονται για να διορθωθούν οι ανισορροπίες στην Ευρώπη μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι σε πολιτικό επίπεδο εξίσου μη βιώσιμη, όπως ήταν και στην Αργεντινή το 2001», τονίζεται χαρακτηριστικά.
n Ακόμη και αν οι πληθυσμοί υπομείνουν στωικά τη λιτότητα, εκτιμά η Moody’s, η ύφεση που θα προκαλέσει θα είναι τόσο βαθιά, που θα γίνει αδύνατη η εξυπηρέτηση του χρέους.
n Οι ευρωπαϊκές ηγεσίες αντιμετώπισαν εσφαλμένα την κρίση, καθώς στην αρχή πίστευαν ότι με χρηματοδοτήσεις διάσωσης και λιτότητα θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί. Τώρα που η Μέρκελ και η ΕΚΤ αρχίζουν να αντιλαμβάνονται το σφάλμα τους, επισημαίνει η Moody’s, «είναι πια πολύ αργά για να αποφευχθούν οι δρακόντειες περικοπές, η αύξηση της ανεργίας και η συρρίκνωση του ΑΕΠ στις χώρες της περιφέρειας».
n Επιπλέον, τη διαχείριση της κρίσης δυσκολεύει το γεγονός, ότι ακόμη και οι ισχυρές οικονομικά χώρες της ευρωζώνης, όπως η Γερμανία, ακολουθούν δημοσιονομικές πολιτικές λιτότητας, που θα επιτείνουν την ύφεση στις περιφερειακές οικονομίες. Έτσι, «μια συντεταγμένη διαδικασία αναδιάρθρωσης κρατικών χρεών φαίνεται πιο επιθυμητή, καθώς η καταστροφή από τις δημοσιονομικές περικοπές κλιμακώνεται, ενώ οι υπερχρεωμένες χώρες δυσκολεύονται να βγουν από την ύφεση».
Πέρα από τη μάλλον κινδυνολογική και ευρωσκεπτικιστική «γραμμή» της έκθεσης, που χωράει αρκετή συζήτηση και μένει στο μέλλον να αποδειχθεί πόσο εύστοχη θα είναι, ο αναλυτής της Moody’s Αντρές Καρμπάτσο-Μπούργκος συνοψίζει με αρκετή ευστοχία μια από τις σημαντικότερες αιτίες της παγκόσμιας οικονομικής ανισορροπίας: η Ευρώπη έχει εγκαταλείψει εντελώς τις πολιτικές δημοσιονομικής τόνωσης της οικονομίας (ακόμη και η ισχυρή Γερμανία βρίσκεται σε συνεχή λιτότητα), ενώ στον αντίποδα οι ΗΠΑ δεν έχουν βρει ακόμη τον τρόπο, ώστε η συνεχής δημοσιονομική στήριξη της οικονομίας τους να μην παρέχεται με τρόπο, που διογκώνει ανεξέλεγκτα το χρέος.

banksnews

Επίσκεψη – αστραπή Μέρκελ στην Κύπρο.Τι σου κάνουν τα πετρέλαια!


Επίσκεψη – αστραπή στην Κύπρο αποφάσισε ξαφνικά να πραγματοποιήσει, στις 11 Ιανουαρίου 2011, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.  Όπως φαίνεται, η συμφωνία της Λευκωσίας με το Ισραήλ για την ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των πλούσιων κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίου της περιοχής, έχει ανοίξει την όρεξη σε πολλούς.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επίσκεψη της καγκελαρίου στην Μεγαλόνησο δείχνει αυτές τις μέρες και ο τουρκικός Τύπος. Η εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» μάλιστα, αναφέρει λεπτομερώς το πρόγραμμα της Μέρκελ στην Κύπρο, τις συναντήσεις της με τον Πρόεδρο Χριστόφια και τη Δήμαρχο Λευκωσίας Ελένη Μαύρου και την επίσκεψή της στο εκεί Ινστιτούτο Γκαίτε.

Η Τουρκία, βέβαια, έχει δικό της διεθνές δίκαιο. Έτσι , βάπτισαν την κατοχή της μισής Κύπρου «ειρηνευτική επιχείρηση», διαστρέβλωσαν την ιστορική πραγματικότητα και ισχυρίστηκαν ότι οι Αρμένιοι έσφαξαν τους Τούρκους και δεν συνέβη καμία Γενοκτονία, κατήργησαν μονομερώς την αυτοδιοίκηση της  Ίμβρου και της Τενέδου που προβλεπόταν στη Συνθήκη της Λωζάννης και γενικά κάνουν ό,τι θέλουν.

Πρόσφατα ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία της Κύπρου με το Ισραήλ για την οριοθέτηση της ΑΟΖ. Τέτοιου είδους συμφωνίες, είπε, που γίνονται χωρίς την επίλυση του Κυπριακού είναι άκυρες κατά το διεθνές δίκαιο.

Αλλά ποιος νόμος του διεθνούς δικαίου ορίζει ότι ένα ανεξάρτητο κράτος δεν μπορεί να συνάψει μια συμφωνία με ένα άλλο; Σε λίγο θα μας πει ότι δεν αναγνωρίζει και την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε , αφού δεν έχει λυθεί ακόμα το Κυπριακό.

Υπάρχει, όμως και κάτι πολύ ανησυχητικό, το οποίο ακόμα δεν το επικαλέστηκε επίσημα η Άγκυρα, αλλά μας το γνωστοποίησε μέσω του Κέντρου Ερευνών Τούρκων της Δ. Θράκης.

Ειδικότερα, στο δελτίο τύπου της 8ης Μαρτίου 2010 του «Κέντρου  Ερευνών Τούρκων Δυτικής Θράκης»(BATTAM) ο πρόεδρος Οζκάν Χουσεΐν αναφέρει : «Ως BATTAM στο Συνέδριο Ερευνών Τούρκων Δυτικής Θράκης που έγινε στο Μόναχο το 2009,αποδείξαμε ότι η Δυτική Θράκη νομικά δεν έχει περάσει στην Ελλάδα, λόγω του ότι η Ελλάδα μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο δεν αποδέχτηκε την υποχρέωση απόδοσης των δικαιωμάτων «Θρησκείας, γλώσσας και φυλής»  των μειονοτήτων των Συνθηκών Ειρήνης και εγκαταστάθηκε τότε στην Δυτική Θράκη ως στρατιωτική δύναμη κατοχής. Λόγω αυτού, η Ελλάδα που βρίσκεται στην Δυτική Θράκη με το στάτους της στρατιωτικής δύναμης κατοχής, νομικά δεν κατέχει την Δυτική Θράκη, δεν μπορεί να αφαιρεί την υπηκοότητα από κανέναν πολίτη που δεν είναι υπήκοος της, και δεν μπορεί να του αφαιρεί το δικαίωμα εγκατάστασης και διαβίωσης στην Δυτική Θράκη».

Ας το έχουμε υπόψη μας , γιατί όσο τρελό και αν ακούγετε θα το βρούμε σύντομα μπροστά μας…
 

Ιούνιος 2009. ΚΚ σε ΓΑΠ: Δεν θα πεθάνω εγώ και η γυναίκα μου για τα καμώματα τα δικά σου και του πατέρα σου.

σσΟ: Το άρθρο αυτό αποτελεί την έναρξη μίας σειράς αποκαλυπτικών ντοκουμέντων άγνωστων εως σήμερα, που οδήγησαν στην πτώση Καραμανλή και την υπαγωγή της χώρας στην μέγγενη του ΔΝΤ. Ίσως η πιο σκοτεινή ιστορία της μεταπολίτευσης που θα προσπαθήσουμε να την πάμε μέχρι τέλους. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στην Ελλάδα και στην Αλήθεια.
Η συνάντηση έγινε στις αρχές Ιουνίου μετά τα επεισόδια μετά τα γνωστά “πορτοκαλί” επεισόδια για το δήθεν σκισμένο και τσαλαπατημένο Κοράνι.
Η ατάκα ήταν του Καραμανλή προς τον Γιώργο Παπανδρέου: Δεν θα πεθάνω εγώ και η γυναίκα μου για τα καμώματα τα δικά σου και του πατέρα σου. Το γεγονός είναι 100% αληθινό. Αυτό που δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ακριβώς το σενάριο, το σκεπτικό με το οποίο ειπώθηκε η συγκεκριμένη φράση. Ας θυμηθούμε λοιπόν τα γεγονός που ακολούθησε: Μετά από αυτή την συνάντηση, ουσιαστικά ο ΓΑΠ κύρηξε τον ανένδοτο αγώνα για πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή.

«Τελειώσανε, εκλογές τον Μάρτιο»
Πρώτο Θέμα — Στην εφημερίδα που συνέδεσε το όνομα της με τα πιο σκοτεινά σενάρια και αναλώθηκε σε έναν οχετό ψεύδους και προπαγάνδας για να ρίξει την κυβέρνηση Καραμανλή, αμέσως μετά την αναφερόμενη συνάντηση, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει την απόφαση του για εκλογές το συντομότερο.
«Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε το αξίωμα  και το πρόσωπο είναι η εκλογή του Προέδρου είναι η εκλογή του να γίνει από ένα Κοινοβούλιο με νωπή λαϊκή εντολή»
Για πρώτη φορά ο Παπανδρέου ανακοινώνει ότι δεν θα υποστηρίξει την επανεκλογή του Κ. Παπούλια.
Πριν λίγες ημέρες, βγήκε στην δημοσιότητα ότι τον Ιούνιο του 2009, τόσο ο ΚΚ όσο και ο ΓΑΠ ενημερώθηκαν από την Ευρωπαϊκή ένωση για την πρόβλεψη ότι το ότι το ύψος του ελλείμματος θα είναι διψήφιο. Εάν ισχύει η πληροφορία αυτή, τότε η “ατάκα” έχει μία πολιτικά ορθή εκτίμηση:
Την θέση Καραμανλή ότι υπεύθυνοι για τα δημοσιονομικά χάλια της Ελλάδας είναι ο Α. Παπανδρέου που ξεκίνησε τον φαύλο κύκλο δανεισμού και διόγκωσης του δημοσίου τομέα, αλλά και ο Γ. Παπανδρέου ως υπερυπουργός της κυβέρνησης Σημίτη που έριξε την χώρα στα τάρταρα με τους Ολυμπιακούς, τις ατασθαλίες στις ΔΕΚΟ και τα swaps. Έχοντας ως δεδομένη την ανεύθυνη αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ, ο Καραμανλής γνώριζε ότι ήταν αδύνατον να πάρει οποιαδήποτε μέτρα εξυγίανσης, άρα με αυτή την φράση έκανε αυτό που του καταλογίζουν πολλοί, ότι δηλαδή παρέδωσε την εξουσία στον Γιώργο Παπανδρέου για να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.
Ο κύριος Παπανδρέου από την άλλη, πήρε την σκυτάλη και έθεσε την χώρα σε τροχιά προεκλογικής περιόδου. Αυτό εξηγεί και μέχρις ενός σημείου την σιωπή Καραμανλή, αφού ο ίδιος παρέδωσε την χώρα στα νύχια του Γιώργου Παπανδρέου και του Γ. Παπακωνσταντίνου.
Εδώ υπάρχει όμως ένα μεγάλο ερωτηματικό: Εάν αυτή η μετάβαση είχε προσυμφωνηθεί, ποιός ο λόγος να καεί η Αττική από το παρακράτος αφού ήδη οι δημοσκοπήσεις έδειχναν σαφή επικράτηση του ΠΑΣΟΚ;
Όπως επίσης, γιατί η Goldman Sachs και άλλες εταιρείες άρχισαν να ποντάρουν στα ασφάλιστρα κινδύνου μόνο όταν ανακοινώθηκε η δομή της νέας κυβέρνησης και όχι νωρίτερα; Όταν τα Spreads μάλιστα ήταν ακόμα χαμηλά και πλέον η χώρα είχε μία “πανίσχυρη κυβέρνηση” τόσο κοινοβουλευτικά όσο και συστημικά; Είχαν μέχρι την τελευταία στιγμή αμφιβολίες για το αποτέλεσμα;
Υπάρχει λοιπόν και το δεύτερο, το “συνωμοσιολογικό” σενάριο. Ο Καραμανλής να κυριολεκτούσε σε όσα έλεγε.
Αυτά βέβαια δεν τα λέμε εμείς αλλά κάποιοι “συνωμοσιολόγοι” σαν τον κύριο Κούλογλου που παρουσίασε και το αντίστοιχο ντοκυμαντέρ για την δράση των οικονομικών δολοφόνων. Πως δηλαδή απειλούν πρωθυπουργούς κρατών και τις οικογένειες τους, αποσταθεροποιούν ολόκληρα κράτη μέσω παρακρατικών χτυπημάτων για να τα ρίξουν στα δίχτυα της οικονομικής εξάρτησης μέσω “μνημονίων”.
Το “συνωμοσιολογικό” σενάριο λοιπόν, εξηγεί και την εως σήμερα σιωπή του πρώην πρωθυπουργού. Θέλετε ακόμα μεγαλύτερη συνωμοσιολογία; Ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες, ο κύριος Λαυρεντιάδης, επιλέγει να εγκαταλείψει την χώρα και να πάει στο Λονδίνο, για λόγους ασφαλείας σύμφωνα με το crimesonair. Όλως τυχαίως, στο Λονδίνο βρίσκεται και η σύζυγος του τ. πρωθυπουργού, εδώ και αρκετούς μήνες, υπό την παρακολούθηση μάλιστα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”. Η οποία εφημερίδα την παρακολουθούσε και κατά την διάρκεια που ευρίσκετο στην Ελλάδα, δημοσιεύοντας ρεπορτάζ αλήστου μνήμης, όπως εκείνα με τον φραπέ, που κάποιοι τα βάφτισαν λαϊκιστικα. (Προσέξτε πόσο επαγγελματικά τραβήχθηκε η φωτογραφία).
Άλλες παρόμοιες φωτογραφίες που έγραψαν ιστορία ήταν αυτές με την οικογένεια του Θ. Ρουσόπουλου (και των παιδιών του!!), το σπίτι του σε αεροφωτογραφία, ή αυτές του ζεύγους Ρουσόπουλου σε ιδιωτικές στιγμές. Όχι, δα, το ότι σιωπά και ο Ρουσόπουλος είναι απλή σύμπτωση.
Αν και ένας Κινέζος φίλος μου (μέλος της αδελφότητας) που ήταν εκείνες τις ημέρες στην Ελλάδα είχε απορήσει και μου είχε πει ότι αυτές οι φωτογραφίες είναι εγχειρίδιο της Triada! Δεν χρειάζεται καν να δράσεις, αρκούν οι φωτογραφίες…
Του εξήγησα ότι στην Ελλάδα δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Μόνο κάποιον Παναγόπουλο είχαν απαγάγει, αλλά εκείνες τις ημέρες του Ιουνίου έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και σκότωσαν τον αστυνομικό Νεκτάριο Σάββα. Την ευθύνη του επαγγελματικού χτυπήματος, ανέλαβε η Σέχτα.
Η Σέχτα, που με τα ίδια όπλα εκτέλεσε και τον Σωκράτη Γκιόλια. Τον “πρώτο εκδότη σε αναγνωσιμότητα στην Ελλάδα” όπως είπαν πολλοί. Για να μην πάει ο νους σας στο πονηρό, ο Σωκράτης είχε στενή συνεργασία με το Πρώτο Θέμα. Απλώς διαφωνούσε σε κάποια πράγματα.
Μετά την δολοφονία, η φωτογραφία του αγκαλιά με τον μικρό γιό του μέσα στο σπίτι τους, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα. Και ο πρώτος εκδότης σε αναγνωσιμότητα σιώπησε.
Ο πρώτος είναι πρώτος, ο δεύτερος είναι τίποτα είχε πει κάποτε ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής.
Συνεχίζεται…

Ο.Σ. / JHP σε μετάφραση ΑΠ.
ΠΗΓΗ: olympia.gr

Κινέζος υπουργός άμυνας: Προετοιμαζόμαστε για πόλεμο.



O υπουργός Άμυνας της Κίνας Liang Guanglie σε συνέντευξη του δήλωσε σήμερα πως η Κίνα προετοιμάζεται για πόλεμο, παρά το γεγονός πως ζούμε σε ειρηνικούς καιρούς!


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Τις απίστευτες αυτές δηλώσεις τις έκανε μιλώντας στα κρατικά μέσα της χώρα του και όλα αυτά ενόψει της τριήμερης επίσκεψης του Aμερικανού υπουργού Άμυνας στην Κίνα. «Στα επόμενα πέντε χρόνια ο στρατός μας θα εντείνει τις προετοιμασίες του για κάθε ενδεχόμενη στρατιωτική εμπλοκή προς πάσα κατεύθυνση. Μπορεί να ζούμε σε καιρούς ειρήνης αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τον πόλεμο, ποτέ να μην στέλνουμε τα άλογα στο νότο (προφανώς κάποια κινεζική παροιμία) ούτε να βάζουμε τα όπλα μας μακριά».
Αν και η Κίνα έχει δηλώσει κατά καιρούς πως επιθυμεί μια ειρηνική «άνοδο» η πρόσφατη όμως αναδιοργάνωση των ενόπλων της δυνάμεων και τα μαζικά προγράμματα εκσυγχρονισμού οπλικών συστημάτων της έχουν θέσει σε επιφυλακή τόσο τις ΗΠΑ όσο και κυριότερα την Ιαπωνία. Τέτοια προγράμματα είναι το πρώτο κινεζικό αεροπλανοφόρο, ο βαλλιστικός πύραυλος DF-21 εναντίον αεροπλανοφόρων και φυσικά το νέο μαχητικό της πέμπτης γενιάς J-20.
Ο Kινέζος υπουργός δήλωσε επίσης πως ο εκσυγχρονισμός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του δεν μπορεί να εξαρτάται από άλλους (βλ. Ρωσία) ούτε και μπορεί να εξαγοραστεί (βλ. ΗΠΑ) για να καταλήξει «Στα επόμενα πέντε χρόνια η οικονομία μας και η κοινωνία μας θα αναπτυχθούν ταχύτερα ωθώντας την εθνική μας ισχύ. Θα αδράξουμε αυτή την ευκαιρία για να επιταχύνουμε τον εκσυγχρονισμό του Στρατού μας».

Στις επόμενες εκλογές, μαζί με τα άλλα, να υπάρχει και ψηφοδέλτιο αποχής, αναθεώρησης του Συντάγματος και ψηφοδέλτιο εξοστρακισμού και δημεύσεων


Προτείνω στις επόμενες εκλογές, μαζί με τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, να υπάρχουν οπωσδήποτε και
  • ψηφοδέλτιο αποχής, ώστε όποιος θελήσει να απέχει, να πάει και να ρίξει αυτό το ψηφοδέλτιο στην κάλπη, και οι ψήφοι αυτοί να αφαιρεθούν από τα ποσοστά των εγκύρων. Αν το ποσοστό των ψηφοδελτίων αποχής ξεπερνά το 25% οι εκλογές κηρύσσονται άκυρες και πάμε για νέο Σύνταγμα με ευρεία λαϊκή συμμετοχή και όχι Συντακτικές και Αναθεωρητικές Βουλές και άλλα τέτοια κόλπα κοινοβουλευτικά, για μαγειρέματα του Συντάγματος χωρίς τον λαό
  • ψηφοδέλτιο όπου ο πολίτης θα μπορεί να “σταυρώσει” ποια θέματα να περιλαμβάνει η επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, όποτε γίνει, και αν πρέπει ή όχι να είναι η επόμενη βουλή Συντακτική, Αναθεωρητική ή τίποτε από τα δύο (εκτός κι αν η αποχή παραπάνω και μπλα μπλα). Διότι έτσι που το συζητάνε το θέμα οι πολιτικοί έχω πειστεί πια πως το κάνουν μόνο σαν βαλβίδα εκτόνωσης στην χύτρα της κοινωνίας που βράζει κι είναι να εκραγεί όπου νάναι
  • ψηφοδέλτιο με τα ονόματα όλων όσων διετέλεσαν βουλευτές, υπουργοί, γενικοί γραμματείς, πρόεδροι και ΔΣ σε ΔΕΚΟ και λοιπά κοινωφελή ιδρύματα (πχ. νοσοκομεία), δημοτικοί άρχοντες κλπ κλπ γραμματείς και φαρισαίοι που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα την τελευταιά 20-ετία. Και όσοι πάρουν έναν αριθμό ψήφων, εξορίζονται και η περιουσία τους δημεύεται. Οι άλλοι jack pot. Να μην κοροϊδευόμαστε άλλο, μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, οι εξεταστικές της Βουλής είναι σχολικές παραστάσεις. Δεν θα τιμωρήσουν κανέναν. Επίσης νομικό κώλυμα δεν υπάρχει κι ας πούνε οι Σαρίπολοι συνταγματολόγοι. Νομικό κώλυμα δεν υπάρχει, λέω. Εμείς, ο λαός είμαστε το αφεντικό. Κι από μας πηγάζει ο νόμος. Νόμος είναι η θέληση του λαού. Λήξις.
Συμπληρωματικά, αφού θα κάνουμε που θα κάνουμε εκλογές, προτείνω να υπάρχουν και τα παρακάτω ψηφοδέλτια:
  • ψηφοδέλτιο, με ναι ή όχι, για το Μνημόνιο (για να μη λένε και ότι τους αδικήσαμε ή δεν τους δώσαμε να καταλάβουν καλά τι θέλαμε)
  • ψηφοδέλτιο, με ναι ή όχι, αν θα πάει σούμπιτη όλη αυτή η κυβέρνηση στην φυλακή ισοβίως και μαζί της και ο τελευταίος βουλευτής που ψήφισε ναι στο Μνημόνιο, να μην κουράζουμε και τον εισαγγελέα και τους δικαστές με την μήνυση του κ. Δημητρίου τζάμπα
  • ψηφοδέλτιο, για το αν θέλουμε βουλή 100, 200, 300 βουλευτών
  • ψηφοδέλτιο, για το αν θέλουμε να είναι οι μισθοί ΟΛΩΝ των δημοσίων αρχόντων ίσοι, διπλάσιοι ή τριπλάσιοι του κατώτατου μισθού της γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας (εδώ λέω να τους κάνουμε ατομική σύμβαση ΟΛΟΥΣ με 350 ευρώ το μήνα, ας το βάλουμε κι αυτό στο ψηφοδέλτιο, μάλλον θα ψηφιστεί νομίζω)
  • ψηφοδέλτιο, για το αν θέλουμε 1-ετείς, 2-ετείς, 3-ετείς ή 4-ετείς κυβερνητικές και βουλευτικές θητείες
  • ψηφοδέλτιο, με ναι και όχι, να επανέλθουν οι ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΕΝΟΙ προϋπολογισμοί που καταργήθηκαν την δεκαετία του 1930 και έκτοτε προκόψαμε
  • ψηφοδέλτιο, με ναι και όχι, αν μπορεί η κυβέρνηση να δανείζεται χωρίς την άδεια του λαού ο οποίος θα είναι και ο μόνος αρμόδιος να εγκρίνει ή όχι το πλάνο του δημόσιου δανεισμού
Ας μη συνεχίσω, έχω πολλές προτάσεις ακόμη να γράψω αλλά ας μην κουράσω.
Ετσι δουλεύει η δημοκρατία πατριώτες. Ρωτάς τον κυρίαρχο λαό κι αυτός διατάζει κι εσύ εκτελείς. Εμείς δημοκρατία θέλουμε. Οι μόνοι που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι οι πολιτικοί μας. Λένε ότι θέλουν “δημοκρατία”, αυτήν που έχουν στο μυαλό τους όμως, την σαξωνική, όχι την ελληνική. Θέλουν την σαξωνική “δημοκρατία” που τους επιτρέπει να κάνουν ατιμώρητοι ότι θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.
Αν δεν σας φαίνονται λογικές οι προτάσεις μου, πείτε μου μήπως σας φαίνονται λογικές οι τελευταίες αυξήσεις της ΔΕΗ που μας έρχονται. Ή μήπως σας φαίνεται λογική όλη αυτή η κοινοβουλευτική παράνοια των τελευταίων μηνών. Τι μηνών; Των τελευταίων δεκαετιών και βάλε.


Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

3 ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΤΗ ΓΗ ΤΟ 2012;

Pravda.ru:Three giant spaceships to attack Earth in 2012? http://english.pravda.ru/science/mysteries/22-12-2010/116314-giant_spaceships-0/
Οι επαφές με ΑΤΙΑ (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) έγιναν πολύ συχνές στα μέσα του 20ου αιώνα, όταν έγινε πλέον αδύνατον να αγνοήσουν γεγονότα θεάσεων ΑΤΙΑ. Ειδικές υπηρεσίες άρχισαν να ιδρύουν ειδικά τμήματα για στρατιώτες αεράμυνας, και μυστικά εργαστήρια οργανώθηκαν για να μελετήσουν το φαινόμενο. Δεν αποκλείεται το γεγονός μυστικές υπηρεσίες να έχουν ήδη πετύχει την ευκαιρία να μελετήσουν τμήματα εξωγήινων διαστημοπλοίων ή ακόμα και τους ίδιους τους εξωγήινους πιλότους τους.
Είναι πλέον καιρός η επιστήμη να πει την κουβέντα της σχετικά με το πρόβλημα, και την είπε. Το SETI (Έρευνα για Εξωγήινη Νοημοσύνη), ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, έκανε μια ανακοίνωση που δημιούργησε αίσθηση.

Τρία γιγαντιαία διαστημόπλοια κατευθύνονται προς τη Γη. Το μεγαλύτερο από αυτά είναι πλάτους 240 χιλιομέτρων. Τα άλλα δύο είναι μικρότερα. Μέχρι στιγμής, τα αντικείμενα είναι πέρα από την τροχιά του Πλούτωνα.
Τα διαστημόπλοια εντοπίστηκαν από το ερευνητικό σύστημα HAARP. Αυτό το σύστημα, έχει βάση την Αλάσκα, και σχεδιάστηκε (αρχικά) για τη μελέτη του φαινομένου του βόρειου σέλας. Σύμφωνα με τους ερευνητές του SETI, τα αντικείμενα δεν είναι τίποτε άλλο από εξωγήινα διαστημόπλοια. Θα αρχίσουν να γίνονται ορατά στα οπτικά τηλεσκόπια καθώς θα φτάνουν στο ύψος τροχιάς του πλανήτη Άρη. Η Αμερικανική Κυβέρνηση σύμφωνα με τις αναφορές, είναι ενημερωμένη σχετικά με το επερχόμενο γεγονός. Τα διαστημόπλοια θα φτάσουν στην Γη το Δεκέμβριο του 2012.

Αυτή η ημερομηνία της υποτιθέμενης διαστημικής επαφής με εξωγήινο πολιτισμό φέρνει στο μυαλό σκέψεις σχετικά με το ημερολόγιο των Μάγιας, που τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012. Είναι απλά μια σύμπτωση;; Πιθανόν, μολονότι, οι ερευνητές του SETI παρερμηνεύουν τον ευσεβή πόθο με την πραγματικότητα: 50 χρόνια συνεχούς παρακολούθησης του διαστήματος δεν έφερε κάποια αποτελέσματα.

Μολαταύτα, η ανθρωπότητα μόλις τώρα άρχισε να εξερευνά το διάστημα. Είμαστε απλά καινούργιοι σε αυτό τον κολοσσιαίο και ανεξερεύνητο κόσμο. Πολλοί πιστεύουν ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι πολιτισμοί στο διάστημα εκτός από τον δικό μας πολιτισμό.

Φήμες αναφέρουν ότι οι Αμερικάνοι χαρακτήρισαν απόρρητες πολλές πληροφορίες σχετικά με ευρήματα στη Σελήνη. Το 1988, ένας διαπρεπής Κινέζος αξιωματούχος, μέλος του διαστημικού προγράμματος της Κίνας, αποκάλυψε φωτογραφίες ανθρώπινων πατημασιών στην σεληνιακή επιφάνεια. Ο αξιωματούχος ανάφερε ότι έλαβε την πληροφορία από μια αξιόπιστη πηγή και κατηγόρησε τους Αμερικάνους ότι απέκρυψαν αυτή την πληροφορία. Οι φωτογραφίες έχουν ημερομηνία την 3η Αυγούστου 1969, - δυο βδομάδες αφότου ο Άρμστρονγκ και ο Ολντριν (Σημ. ιστ.: Ο Ολντριν είναι μασόνος), πάτησαν στην επιφάνεια της Σελήνης στις 20 Ιουλίου του 1969. Συνεπώς, τα υλικά από τη Σεληνιακή αποστολή μελετήθηκαν και έγιναν απόρρητα από την ΝΑΣΑ.

Στις 15 Μαρτίου 2009, Οι Νιου Γιορκ Ταϊμς παρήγαγαν μια ακόμα είδηση που προκάλεσε αίσθηση. Ο ίδιος Κινέζος επίσημος, Μάο Καν δήλωσε ότι πήρε στην κατοχή του πάνω από 1000 μυστικές φωτογραφίες της ΝΑΣΑ που παρίσταναν όχι μόνο ανθρώπινες πατημασιές, αλλά ακόμα και έναν ανθρώπινο σκελετό στην επιφάνεια της Σελήνης. Ορισμένα από τα οστά του σκελετού έλλειπαν, ανάφερε ο επίσημος. Το ανθρώπινο πτώμα πρέπει να έπεσε στη Σελήνη από ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο, ενώ οι εξωγήινοι κράτησαν κάποια δείγματα ιστού για έρευνα.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από ένα σεληνιακό βολιστήρα (τεχνητό δορυφόρο της Σελήνης). Η απουσία του αέρα καθιστά δυνατόν να ληφθούν εκπληκτικές λεπτομέρειες της επιφάνειας από το ύψος της Σεληνιακής τροχιάς. Οι φωτογραφίες του πτώματος ήταν πολύ καθαρές.

Ο Δρ. Κεν Τζονστον, πρώην Διοικητής του Τμήματος Ελέγχου Δεδομένων και Φωτογραφίας στο Εργαστήριο της ΝΑΣΑ λήψεως Σεληνιακών δεδομένων, ανάφερε ότι οι Αμερικάνοι Αστροναύτες βρήκαν και φωτογράφισαν αρχαία ερείπια τεχνητής (τεχνολογικής) προελεύσεως πάνω στη Σελήνη. Υποτίθεται, ότι οι Αμερικάνοι αστροναύτες είδαν τεράστιους άγνωστους μηχανισμούς στη Σελήνη. (μηχανήματα). Τα δεδομένα έγιναν απόρρητα από την Αμερικανική κυβέρνηση.
Είναι όλα αυτά άκυρα ή είναι μια φανταστική αλήθεια;; Θα μάθουμε ποτέ;;

Πηγή...






 Το περίεργο είναι ότι ξαφνικά οι παγκοσμιοποιητές...τρέχουν και τρέμουν...!

Yiruma - River flows in you


Αφήστε την μαγεία της μουσικής και της εικόνας να σας συνεπάρουν, χαλαρώστε και απολαύστε το…
Με αγάπη σε όλους εσάς από την
Ιφιγένεια

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Κύριοι των ΜΜ”Ε” είστε συνένοχοι και συμμέτοχοι στην κυβερνητική απάτη. Κρύψατε την αλήθεια πριν τις εκλογές, όπως την κρύβετε εδώ και 13 μήνες.


Σε κάθε χώρα που μπαίνει στο στόχαστρο του ΔΝΤ, η συνταγή είναι η ίδια: Εξαγορά – δημόσιες σχέσεις με τα ΜΜ”Ε” ώστε το δράμα που περιμένει τον λαό να κρύβεται έντεχνα πίσω από μηχανισμούς προπαγάνδας. Αυτό άλλωστε το είχαμε αποκαλύψει αποκλειστικά, πολύ πριν υπάρξει έστω και επίσημη παραδοχή για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ: Το φιάσκο του ΔΝΤ. Κατάρρευση Εθνικών οικονομιών και …δημόσιες σχέσεις με τα ΜΜΕ υπό το βλέμμα των ΗΠΑ. (12/2/2010!!) Δεν σταματήσαμε όμως εκεί, αφού πριν από κάθε τους βήμα αποκαλύπταμε όχι μόνο την πραγματικότητα, αλλά και τους σχεδιασμούς προπαγάνδας.
Σήμερα λοιπόν, οι κύριοι δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Γράφουν τα “ΝΕΑ” ΣΗΜΕΡΑ:
Νέα μέτρα 12 δισ. ευρώ ζητεί το ΔΝΤ για την περίοδο 2012 – 2014 
Δείτε τι έγραφε ο Bond Holder στις 22/10/2010, πριν δηλαδή από τις αυτοδιοικητικές εκλογές: Από τα €32δις του προγράμματος €11δις περικοπές δεν έχουν καθοριστεί
Παρουσιάζοντας όλα τα στοιχεία.
Σήμερα λοιπόν, ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ, και βέβαια μετά τις αυτοδιοικητικές, έρχονται και επιβεβαιώνουν την αποκάλυψη του Bond Holder. Επιβεβαιώνουν όμως και κάτι άλλο: Ότι είναι επίορκοι, άθλιες βουβουζέλες και συνεργοί στο έγκλημα κατά της οικονομίας και της χώρας.
Η εξεταστική λοιπόν για το μνημόνιο αυτή την φορά θα πρέπει να περιλαμβάνει ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΣΠΕΙΡΑΝ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ όπως βέβαια και τα ΜΜ”Ε” που τους φιλοξενούν.
Το ίδιο ακριβώς έπρεπε να είχε γίνει και για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου όταν ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ που τιμούν σήμερα το ΔΝΤ, κραύγαζαν τότε για 9,000 μονάδες, για τα ΜΑΚΛΩ στις 15,000 δραχμές κλπ.
Δυστυχώς τότε έμειναν ατιμώρητοι. Ένα από τα ολέθρια σφάλματα της κυβέρνησης Καραμανλή.
Εάν δεν εξαρθρωθούν και σήμερα, η συνέχιση του εγκληματικού τους ρόλου εις βάρος του συνόλου, είναι δεδομένη.
Διαβάστε επίσης:
Από 14 Δεκ.2010 το αποκαλύψαμε και αυτοί το έκρυβαν. Τώρα το αποκαλύπτουν..
σσ> το πρωτοσέλιδο αποτελεί (μαύρη) χιουμοριστική σύνθεση του καλλιτέχνη

H ελπίδα για το μέλλον μας είναι η ελληνικότητά μας

 
Ζούμε την εποχή της απόλυτης παρακμής στη χώρα μας.Όλοι το αισθάνονται κι όλοι το βιώνουν εκτός από μια κλειστή ομάδα που προσπαθεί και συνεχίζει να αλλάξει το DNA της ψυχοσύνθεσης αυτού του λαού.
Εν μέρει το έχουν καταφέρει κι έχουν εκμαυλίσει την ελληνική κοινωνία  όμως δεν έχουν καταφέρει να αλλοιώσουν ακόμα το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο αυτού του λαού που είναι η γλώσσα του και ο πολιτισμός του.Κι αν οι φελλοί ακόμα επιπλέουν αυτός ο πλούτος δεν θα χαθεί και θα έρθει η ώρα που θα τους πνίξει.Γιατί αυτός ο λαός άντεξε σε δυσκολότερες καταστάσεις.Δεν απεθνικοποιήθηκε, δεν έχασε τον πλούτο του παρά την πενία του.
Απολαύστε κι ακούστε τον καθαρό ελληνικό λόγο του Οδυσσέα Ελύτη και να αισιοδοξείτε …. όσο διατηρείτε την ελληνικότητά σας.
«…Κάποτε θα ερχόταν η στιγμή για την Ευρώπη να συνειδητοποιήσει τις ρίζες της, αφού δεν μπορεί να υπάρξει σαν αυτόνομη μονάδα, χωρίς κάποιο θεωρητικό υπόβαθρο. Αλλά και για την Ελλάδα η στιγμή, να αποφασίσει αν θα μείνει απομονωμένη στις δικές της αξίες ή θα ενταχτεί σε ένα ευρύτερο σύνολο με οφέλη πρακτικής φύσεως αναμφισβήτητα, αλλά και με τον κίνδυνο να αλλοιωθεί η φυσιογνωμία της.
Απ’ αυτή την άποψη, το ομολογώ, είμαι απομονωτικός. Μια ζωήν ολόκληρη αγωνίστηκα για αυτό που λέμε Ελληνικότητα και που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας τρόπος να βλέπεις και να αισθάνεσαι τα πράγματα. Είτε στην κλίμακα τη μεγάλη, είτε στην ταπεινή. Θέλω να πω, είτε σ’ ένα Παρθενώνα, είτε σ’ ένα λιθάρι. Το παν είναι η ευγένεια, η ποιότητα, σε αντίθεση με το μέγεθος και την ποσότητα που χαρακτηρίζουν τη Δύση.
Γιατί, εκεί βρίσκεται η διαφορά. Οι Ευρωπαίοι, αντλήσανε από τις Ελληνικές αξίες για να φτάσουν στην Αναγέννηση. Αλλά, η Αναγέννηση η δική τους είναι κάτι πολύ διαφορετικό απ’ αυτό που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει εμείς, εάν δεν μας σταματούσε η τουρκοκρατία. Το βλέπουμε αυτό στην ταπεινή κλίμακα, τη μόνη άλλωστε όπου μπορούσαμε ακόμα να εκδηλωνόμαστε. Από την άποψη ότι, μια εσωτερική αυλή νησιώτικου σπιτιού, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ή ένας περίβολος μοναστηριού, είναι, σαν αντίληψη εννοώ, πολύ πιο κοντά στο πνεύμα που έκανε τους Παρθενώνες και τις Θεομήτορες, παρά όλες οι κολόνες κι οι μετώπες των ευρωπαϊκών ανακτόρων. Που σημαίνει ότι, αν συνέχισε κάποιος την αισθαντικότητα την ελληνική και τη διατήρησε, είναι αποκλειστικά ο λαϊκός μας πολιτισμός. Μόνον που και αυτός στις ημέρες μας κινδυνεύει.
Οι αστοί στην πλειοψηφία τους, βέβαια υπήρξαν και εξαιρέσεις, μιμήθηκαν τους ευρωπαίους. Δηλαδή την παραποιημένη αίσθηση της Ελληνικότητας και στη συνέχεια οι ανερχόμενοι από το λαό μιμήθηκαν τους αστούς. Έτσι φτάσαμε σ’ ένα σημείο που αναρωτιέται κανείς σε τι πια μπορεί να ωφελεί η απομόνωση, τι πάει να προστατέψει. Και με κίνδυνο να φανώ αντιφατικός, οδηγούμαι στο άλλο άκρο: Λέω μήπως είναι σωφρονέστερον να μην αντιταχτούμε στο ρου της ιστορίας. Μήπως μια διαφορετική στρατηγική θα μας βοηθούσε να διακριθούμε από έναν άλλο δρόμο.
Ο ελληνισμός, έδειξε ανέκαθεν μια καταπληκτική ικανότητα να αφομοιώνει, να προσαρμόζεται και να δραστηριοποιείται μέσα στα ξένα σύνολα. Έχουμε μια πλειάδα ελλήνων που διακρίθηκαν την εποχή της διασποράς στα μεγάλα κέντρα του εξωτερικού και στην Ευρώπη και στην Ανατολή. Και πότε αυτά; Την εποχή που η Ευρώπη ήταν στην ακμή της και τα κράτη ήταν ισχυρά και σκληρά. Πόσο μάλλον σήμερα, που όπως και να το κάνουμε, είναι γηρασμένα, είναι εξασθενημένα και θα έλεγα ότι έχουμε ανάγκη από το σφρίγος νεοτέρων αιώνων. Αυτό με κάνει λοιπόν, να κατασιγάζω μέσα μου τον αισθηματία Έλληνα που κρύβω και να σκέπτομαι ότι ίσως είναι πιο σωστό, να μη φοβηθούμε τη σύγκριση και την άμιλλα, αλλά να προχωρήσουμε φυσικά πάντοτε με την προοπτική να διακριθούμε στην ποιότητα, που σημαίνει στο πνεύμα. Γι’ αυτό επιμένω πολύ στο θέμα της Παιδείας. Χρειαζόμαστε Παιδεία σοβαρή, βαθιά, όχι αυτή την τεχνική που συχνάζει στις ημέρες μας, γιατί μόνο μ’ αυτή θα μπορέσουμε και να διακριθούμε και να πορευτούμε σ’ ένα καινούργιο δρόμο αλλά και να διατηρήσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φυσιογνωμίας μας…»

[Απόσπασμα από συνέντευξη του Οδυσσέα Ελύτη το 1980 στην τηλεοπτική παραγωγή της ΕΡΤ «Εδώ γεννήθηκε η Ευρώπη» των Γιώργου & Ηρώς Σγουράκη].

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Η τραγωδία του Καστελόριζου


  • Γράφουν οι: Βασίλειος Μαρκεζίνης και Θεόδωρος Καρυώτης
Η δια μονομερούς δηλώσεως δημιουργία της κυπριακής (ΑΟΖ) το 2004 από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο ήταν πραγματικά ηγετική κίνηση. Αν και η Τουρκία διεμαρτυρύθη, η απόφαση έγινε αμέσως αποδεκτή και από την ΕΕ και από τις ΗΠΑ. Επανειλημμένες προσεγγίσεις του όμως προς την Ελληνική πλευρά, να οριοθετήσει μαζί με την Κύπρο την ΑΟΖ, του έμειναν αναπάντητες. Η πρόσφατη απόφαση της μεγαλονήσου να οριοθετήσει την ΑΟΖ με το Ισραήλ δεν αφήνειπλέον καμία δικαιολογία στην Ελλάδα να μην ασκήσει τα νόμιμα δικαιωματά της.

Εδώ και 30 χρόνια η χώρα μας επιμένει ότι η μοναδική διαφορά με την Τουρκία - η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου - είναι νομικής φύσης. Η έννοια της υφαλοκρηπίδας όμως έχει, εδώ και 25 χρόνια, υπερκεραστεί απ' αυτή της ΑΟΖ.
Με βάση τα άρθρα 55-57 της νέας Σύμβασης του 1982 ως ΑΟΖ ορίζεται η πέραν και παρακείμενη της αιγιαλίτιδας ζώνης περιοχή σε πλάτος μεχρι 200 ναυτικών μιλίων από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το πλάτος της αιγιαλίτιδας ζώνης και εντός της οποίας το παράκτιο κράτος ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα σε θέματα που έχουν σχέση με την εξερεύνηση, εκμετάλλευση, διατήρηση και διαχείριση των φυσικών πηγών ζώντων ή μη των υδάτων, του βυθού και του υπεδάφους της θάλασσας.

Επίσης η Σύμβαση αναφέρει ρητά (άρθρο 121, παράγραφο 2) ότι όλα τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ και ότι η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα ενός νησιού καθορίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που καθορίζονται και για τις ηπειρωτικές περιοχές. Επομένως, η Τουρκία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ίδια επιχειρήματα για την ΑΟΖ που προβάλλει για την υφαλοκρηπίδα των νησιών του Αιγαίου, ότι, δηλαδή, τα νησιά μας δεν διαθέτουν υφαλοκρηπίδα ή ότι κάθονται πάνω στην υφαλοκρηπίδα της Ανατολίας. Επιπλέον, η νέα Σύμβαση έχει καταργήσει τη γεωλογική έννοια της υφαλοκρηπίδας και έτσι η Τουρκία έχει χάσει άλλο ένα επιχείρημα.

Κλειδί σ' αυτή την οριοθέτηση είναι το Καστελόριζο, νησί το οποίο κατοικείταικαι, κατά συνέπεια, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι και διαθέτει ΑΟΖ και ότι είναι νησί της ΕΕ. Εάν η Ελλάδα δεχτεί να προχωρήσει σε οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο χωρίς τον υπολογισμό του Καστελόριζου, η εμφανής συνέπεια θα είναι η Ελλάδα να μην έχει θαλάσσια σύνορα με την Κύπρο!

Οι τελευταίες μελέτες που έχουν γίνει δείχνουν ότι υπάρχουν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου και πετρελαίου στο τρίγωνο Καστελόριζου-Κρήτης-Κύπρου. Οι περισσότερες απο αυτές τις μελέτες έγιναν από αμερικανικές εταιρείες πού, προφανώς, ειδοποίησαν τους Τούρκους γι΄αυτό και, πιθανώς, είναι ζήτημα χρόνου προτού οι τελευταίοιαρχίσουν να προκαλούν την Ελλάδα με έρευνες στην περιοχή.

Τελευταία ακούονται πολλά γύρω από την παλαιά Αμερικανική ιδέα περί συνεκμεταλλεύσεως. Η συνεκμετάλλευση δεν οδηγεί πουθενά, δεν λύνει κανένα πρόβλημα, και γι΄αυτό ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε από άλλες χώρες που αντιμετώπισαν τα προβλημάτων που έχουμε με την Τουρκία. Συνεκμετάλλευση λοιπόν θα είναι τραγικό λάθος με επιπτώσεις και σε άλλους τομείς των διμερών σχέσεων, ανοίγοντας την όρεξη της Τουρκίας και για άλλους οικονομικούς πόρους, όπως την αλιεία.
Εν όψει των ανωτέρω, η Ελλάδα, ακολουθούσα το παράδειγμα άλλων χωρών (π.χ ΗΠΑ, Ρωσία, των περισσοτέρων χωρών της ΕΕ, Ισραήλ) να διακηρύξει την κυριαρχία της σε ΑΟΖ με βάση τη Σύμβαση του 1982.

Τα ανωτέρω μπορούν να γίνουν με την ψήφιση νόμου που να δημιουργεί ΑΟΖ στις ελληνικές θάλασσες και εν συνεχεία να ανακοινωθεί στον ΟΗΕ. Μετά θα έρθουμε σε διαπραγματεύσεις με την Κύπρο και την Αίγυπτο προς καθορισμό της διαχωριστικής γραμμής.

Βεβαίως, η Τουρκία δεν θα αναγνωρίσει τέτοια κίνηση, όπως έπραξε και πρόσφατα με την Κύπρο. Νομικώς όμως αυτό είναι αδιάφορο. Σ’ αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να της υπενθυμίσουμε ότι η προσχώρησή της στην Σύμβαση του Δίκαιου της Θάλασσας είναι μια από τις προϋποθέσεις για την πλήρη ένταξή της στην ΕΕ.

Βεβαίως, η «χώρα των μηδενικών διαφορών» θα μπορούσε, αγνοώντας το Διεθνές Δίκαιο, να επανέλθει στις παράνoμες παραβιάσεις του εναερίου και υδάτινου χώρου μας. Επιθυμεί όμως να καταστρέψει την εικόνα ότι «έχει αλλάξει» που και η ίδια αλλά και οι εν Ελλάδι υποστηρικτές της, εδώ και χρόνια, προσπαθούν να δημιουργήσουν;
http://www.tovima.gr/

Το ΔΝΤ σβήνει την Ελλάδα από τον γεωπολιτικό χάρτη - Θέλουν νέα μείωση 20% των αμυντικών δαπανών!


Επιπλέον 20% μείωση των αμυντικών δαπανών το 2012-2014 ζητά από την κυβέρνηση το ΔΝΤ για να δώσει έγκριση για την δ’ δόση το δανείου τον ερχόμενο Μάρτιο, κάτι που συνιστά βέβαια διάλυση του συστήματος ασφαλείας της χώρας το οποίο την τετραετία 2011-2014 θα έχει απωλέσει περίπου το 40%  της δυναμικότητάς του (η μείωση για το 2011 είναι ήδη 20%) την στιγμή που η στρατιωτική ισχύς της Τουρκίας που διεκδικεί έλεγχο και εδάφη, στα μέσα της δεκαετίας θα την έχει μετατρέψει ως ένα από τα δέκα ισχυρότερα κράτη του πλανήτη.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...