Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Γεώργιος Δροσίνης - Χώμα Ελληνικό


Τώρα ποὺ θὰ φύγω καὶ θὰ πάω στὰ ξένα,
καὶ θὰ ζοῦμε μῆνες, χρόνους χωρισμένοι,
ἄφησε νὰ πάρω κάτι κι ἀπὸ σένα,
γαλανὴ πατρίδα, πολυαγαπημένη.
ἄφησε μαζί μου φυλαχτὸ νὰ πάρω,
γιὰ τὴν κάθε λύπη, κάθε τί κακό,
φυλαχτὸ ἀπ’ ἀρρώστεια, φυλαχτὸ ἀπὸ Χάρο,
μόνο λίγο χῶμα, χῶμα ἑλληνικό!

Χῶμα δροσισμένο μὲ νυχτιᾶς ἀγέρι,
χῶμα βαφτισμένο μὲ βροχὴ τοῦ Μάη,
χῶμα μυρισμένο ἀπ’ τὸ καλοκαίρι,
χῶμα εὐλογημένο, χῶμα ποὺ γεννάει
μόνο μὲ τῆς Πούλιας τὴν οὐράνια χάρη,
μόνο μὲ τοῦ ἥλιου τὰ θερμὰ φιλιά,
τὸ μοσχάτο κλῆμα, τὸ ξανθὸ σιτάρι,
τὴ χλωρὴ τὴ δάφνη, τὴν πικρὴν ἐλιά!

Χῶμα τιμημένο, πὄχουν ἀνασκάψει
γιὰ νὰ θεμελιώσουν ἕναν Παρθενώνα,
χῶμα δοξασμένο, πὄχουν ροδοβάψει
αἵματα στὸ Σούλι καὶ στὸ Μαραθώνα,
χῶμα πόχει θάψει λείψαν’ ἁγιασμένα
ἀπ’ τὸ Μεσολόγγι κι ἀπὸ τὰ Ψαρά,
χῶμα ποὺ θὰ φέρνη στὸν μικρὸν ἐμένα
θάρρος, περηφάνια, δόξα καὶ χαρά!
Θὲ νὰ σὲ κρεμάσω φυλαχτὸ στὰ στήθια
κι ὅταν ἡ καρδιά μου φυλαχτὸ σὲ βάλη
ἀπὸ σὲ θὰ παίρνη δύναμη βοήθεια
μὴν τὴν ξεπλανέσουν ἄλλα ξένα κάλλη.
ἡ δική σου χάρη θὰ μὲ δυναμώνη
κι ὅπου κι ἂν γυρίσω κι ὅπου κι ἂν σταθῶ,
σὺ θὲ νὰ μοῦ δίνης μιὰ λαχτάρα μόνη:
Πότε στὴν Ἑλλάδα πίσω θεναρθῶ!

Κι ἂν τὸ ριζικό μου – ἔρημο καὶ μαῦρο -
μοῦ’ γράψε νὰ φύγω καὶ νὰ μὴ γυρίσω,
τὸ στερνὸ συχώριο εἰς ἐσένα θάβρω,
τὸ στερνὸ φιλί μου θὲ νὰ σοῦ χαρίσω!
Ἔτσι, κι ἂν σὲ ξένα χώματα πεθάνω,
καὶ τὸ ξένο μνῆμα θάναι πιὸ γλυκὸ
σὰ θαφτῆς μαζί μου, στὴν καρδιά μου ἐπάνω,
χῶμα ἀγαπημένο, χῶμα ἑλληνικό!

 

ΠΗΓΗ

 

Ηλεκτρονικές κάρτες και ηλεκτρονικό φακέλωμα. Ζούμε μέρες της Αποκαλύψης!


“Και υποχρέωσε όλους, μικρούς και μεγάλους, πλούσιους και πτωχούς, ελεύθερους και δούλους, να έχουν ένα χάραγμα εις το δεξί τους χέρι ή εις το μέτωπόν τους, ώστε να μην μπορεί κανείς να αγοράσει ή να πωλήσει παρά εκείνος που θα έχει το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματος του”. (Αποκάλυψη 13:16,17) - Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ !!!  

Στην έκδοση μιας ηλεκτρονικής κάρτας στην οποία θα «περνούν» όλες οι συναλλαγές των φορολογουμένων προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών. Η κάρτα θα χρησιμοποιείται σε κάθε συναλλαγή και θα απαλλάξει τους πολίτες από την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο Οικονομικών να έχει πλήρη εικόνα του ΦΠΑ.

Για τη δημιουργία της κάρτας θα αξιοποιηθεί η υποδομή του συστήματος πληρωμής υποχρεώσεων DIASPOS της Διατραπεζικά Συστήματα (ΔΙΑΣ) ΑΕ. Το σύστημα προσφέρει ήδη τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους προς το Ελληνικό Δημόσιο με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, μέσω των μηχανημάτων EFT/POS, που είναι εγκατεστημένα στις κατά τόπους εφορίες.
Τα οφέλη

Με τον τρόπο αυτό ο φορολογούμενος αποδεσμεύεται από τη μεταφορά μετρητών, πληρώνει με ασφάλεια και ευκολία, ενώ του παρέχονται και πιστωτικές διευκολύνσεις. Μέσω το DIASPOS το Δημόσιο αποφεύγει τη διαχείριση μετρητών από τους υπαλλήλους του και έχει μικρότερο λειτουργικό κόστος στη διευθέτηση των συναλλαγών. Στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, αποφασίστηκε η συνδρομή του Δημοσίου μέσω του DIASPOS για την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών που θα χρησιμοποιούνται σε κάθε συναλλαγή και θα καταργήσουν την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων.
Πώς λειτουργεί

Όπως αποκάλυψε ο κ. Παπακωνσταντίνου, η κάρτα θα φέρει τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου κάθε πολίτη και θα χορηγείται είτε από κάθε τράπεζα ξεχωριστά, είτε από το υπουργείο Οικονομικών. Μέσω των ειδικών τερματικών (POS) που διαθέτουν τα καταστήματα θα περνούν στον λογαριασμό του πολίτη τα ποσά των αποδείξεων. Η έκδοση και η λήψη της απόδειξης θα παραμείνει υποχρεωτική.
Σύστημα επιβράβευσης των φορολογουμένων
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, το DIASPOS θα υποστηρίζει και έξυπνες κάρτες επιβράβευσης φορολογουμένων (loyalty schemes και smart loyalty cards), με τις οποίες οι υπηρεσίες του υπουργείου θα παρακολουθούν τον τζίρο των καταστημάτων και τις καθημερινές ροές του ΦΠΑ.
Οι συγκεκριμένες κάρτες θα είναι και χρεωστικές, ώστε να διευκολύνεται ο περιορισμός της χρήσης μετρητών. Ωστόσο, προβλήματα αναμένεται να παρουσιασθούν στις συναλλαγές με μικροποσά και στο υπαίθριο εμπόριο.
Όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι, σε κάθε περίπτωση η ενεργοποίηση του εν λόγω συστήματος, η υποδομή του οποίου θεωρείται σχεδόν έτοιμη, απαιτεί την έγκριση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καθώς οι έξυπνες κάρτες θα καταγράφουν λεπτομερώς την καταναλωτική συμπεριφορά των πολιτών και θα αποτυπώνουν το σύνολο των καθημερινών τους δραστηριοτήτων.


Η απόσυρση της ΓΣΣΕ απελευθερώνει το εργατικό κίνημα

Την πρόθεση της ΓΣΕΕ αφενός να μην συμμετάσχει στη γενική απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ για τις 7 Οκτωβρίου και αφετέρου να μην κηρύξει κάποια γενική απεργία για το άμεσο μέλλον, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλος σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters. Επίσης ο κ. Παναγόπουλος επισήμανε ότι παρά τις πολλές απεργίες που έκανε η ΓΣΕΕ δεν κατάφερε τίποτα και τα σκληρά μέτρα εφαρμόστηκαν και ακόμα είπε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Αναρωτιόμαστε: Ποιος είναι ο λόγος που η ΓΣΕΕ αποσύρεται για το «άμεσο» μέλλον από τις απεργιακές κινητοποιήσεις; Έχουν άραγε ικανοποιηθεί τα αιτήματα των εργαζομένων ή μήπως βάζει πλάτη προκειμένου να πάμε «ήσυχα και νηφάλια» στις αυτοδιοικητικές εκλογές;
Βέβαια θα μας πείτε ότι και οι απεργίες που έκαναν μέχρι σήμερα τα κομματικά συνδικάτα δεν είχαν στόχο να «πονέσουν» το πολιτικό σύστημα, αλλά είχαν ως στόχο (εκτιμούμε εμείς) να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, να εκτονώνουν τη λαϊκή οργή και να δικαιολογούν οι κομματικοί συνδικαλιστές την εξουσία και τις προνομίες τους. Αν ήθελαν να προκαλέσουν πρόβλημα στο πολιτικό σύστημα θα μπορούσαν να το επιτύχουν με μια απεργία διαρκείας και μάλιστα σε συντονισμό με άλλες κοινωνικές ομάδες και όχι με 24ωρες απεργίες για την τιμή των όπλων. Τώρα, που ο λαός την χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε, η ΓΣΕΕ αποσύρεται ακόμα και από την τιμή των όπλων και από τις εντυπώσεις.
Καλύτερα όμως έτσι. Ο λαός πρέπει να απελευθερωθεί και να αυτοοργανωθεί μακριά από τις κομματικές συντεχνίες, για να βρει μόνος του τις επαφές του και τα σημεία ισορροπίας του και όχι με καπελώματα και καθοδηγήσεις τύπου «μαντριού».
Με αυτή την τελευταία έννοια, πραγματικά η απόσυρση της ΓΣΕΕ από τους εργατικούς «αγώνες» και η απελευθέρωση του εργατικού κινήματος είναι η μέγιστη και τελευταία προσφορά που μπορεί να κάνει προς το λαό.

Ο Παναγόπουλος απεμπολεί τα εργατικά δικαιώματα!

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης των μισθών σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.
Ανοιχτό άφησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ το ενδεχόμενο μείωσης των μισθών σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.
Όπως είπε ο κ. Παναγόπουλος, αυτό θα πρέπει να καθορίζεται με γνώμονα τα προβλήματα που έχει η κάθε επιχείρηση.
«Μπορούμε να δούμε πώς θα σώσουμε την επιχείρηση και τις θέσεις εργασίας εάν προκύψει θέμα κλεισίματος», τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.
Πάντως, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τάχθηκε αντίθετος στο ενδεχόμενο οι επιχειρησιακές συμβάσεις να υπερισχύουν των κλαδικών, ως γενικός κανόνας. Όπως τόνισε, «η εφαρμογή μία τέτοιας διάταξης κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη».

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ;

-Καλλικράτης: Ο ήπιος συναινετικός και… νόμιμος εκτουρκισμός της Θράκης
-Σχέδιο της Άγκυρας που εμφανίζει στατιστικά τουρκικό έθνος στην μισή Θράκη
-Απαραίτητη η άμεση επιβολή απαγόρευσης μεταδημοτεύσεων στην Θράκη
-Τι έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου που δεν μιλάει καθόλου για τη Θράκη;
-Οι εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να χαρακτηριστούν από την
συμμετοχή όλων, για να μην εμφανιστούν παράξενα αποτελέσματα ακόμη και
σε δήμους που δεν δείχνουν να έχουν «πρόβλημα»

Πολλά έχουν ειπωθεί για τον Καλλικράτη. Κανείς όμως μέχρι σήμερα δεν «πλησίασε» την εφαρμογή του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη στην περιοχή της Θράκης. Μία ευαίσθητη περιοχή της χώρας, η οποία χρήζει
ειδικής μέριμνας, αφού λάθη δεκαετιών, σοβαρές παραλείψεις, αλλά και «περίεργες» πολιτικές τοποθετήσεις από την Αθήνα αλλά και από αστείους και φοβικούς τοπικούς πολιτικάντηδες, έχουν διαμορφώσει ένα σκηνικό απολύτως κατάλληλο για δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.
Είναι γνωστό πως η Άγκυρα «ορέγεται» την Θράκη. Βέβαια, γνωστό είναι πως δεν μπορεί να «βάλει πόδι» για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως λόγω της ισχυρής Ελληνικής στρατιωτικής άμυνας στον ποταμό Έβρο. Έτσι, τα σχέδια της Τουρκίας είναι από καιρό γνωστό πως έχουν προσανατολιστεί στην Κοσοβοποίηση ή στην «γκριζοποίηση» της Ελληνικής Θράκης, με άτυπη τουρκική συγκυριαρχία. Και στο σημείο αυτό, ακριβώς, η Τουρκία δέχτηκε το μεγαλύτερο δώρο που μπορούσε να της δώσει η Ελληνική πλευρά. Ο Καλλικράτης, η νέα δομή, η ανακατανομή και το «μοίρασμα» που έγινε από
το υπουργείο Εσωτερικών και τον (πολλά βαρύ κύριο Ραγκούση), φούσκωσε τα πανιά της Άγκυρας, η οποία άρχισε να επιταχύνει τις διαδικασίες επιλογής έμπιστων σε αυτήν προσώπων, που έχουν ήδη «δοκιμαστεί» επιτυχώς από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής.

Νομός Ροδόπης
Στο νομό Ροδόπης, με βάση τον Καλλικράτη, θα υπάρξουν τέσσερις (4) Δήμοι, μετά από τις συγχωνεύσεις Δήμων και Κοινοτήτων (οι οποίες συγχωνεύσεις άφησαν και πολλές «απορίες» γύρω από την… σκοπιμότητά τους). Ενδιαφέρον, σε κάθε περίπτωση, δείχνει να είναι το μοίρασμα -που καταφέρνει να επιβάλει ο περιβόητος Καλλικράτης- θέτοντας μία ιδιότυπη ισορροπία μεταξύ χριστιανικού και μουσουλμανικού πληθυσμού (να σημειωθεί πως υπάρχουν πλείστες όσες ενστάσεις κυρίως από την πλευρά των Πομάκων μουσουλμάνων που φωνάζουν για τοποθέτηση τουρκόφιλων στα «κεφάλια» τους…).

Αναλυτικά:
Δήμος Κομοτηνής: Ο Δήμος Κομοτηνής έχει συνενωθεί με τον Δήμο Αιγείρου και τον Δήμο Σιδηροχωρίου, αποκτώντας με τον τρόπο αυτό σημαντική ενίσχυση στον χριστιανικό πληθυσμό (η οποία ενίσχυση ίσως να είναι και πλέον του δέοντος εις βάρος άλλου δήμου του νομού Ροδόπης. Έτσι επικρατεί μία παράξενη κατάσταση, ακόμη μή σταθεροποιημένη, αφού οι «ισχυροί» χριστιανικοί υποψήφιοι δείχνουν να επιζητούν συμφωνία με
εκπροσώπους του μουσουλμανικού πληθυσμού (κυρίως μέσα στην πόλη της Κομοτηνής). Πληροφορίες μας αναφέρουν πως αυτοί οι μουσουλμάνοι «ακουμπάνε» στην πλευρά του Τουρκικού Προξενείου. Έτσι, ενώ ο δήμος της Κομοτηνής θα περάσει σε «χριστιανικά χέρια», ταυτόχρονα θα επηρεάζεται πάρα πολύ από τις διαθέσεις του τούρκου προξένου και από τις εκάστοτε πιέσεις-απαιήσεις που θα δημιουργεί το μουσουλμανικό στοιχείο που θα βρίσκεται στην «πλευρά» του νικητή Δημάρχου. Στον Δήμο της Κομοτηνής αναμένεται το ποσοστό που θα «κερδίσει» ο συνδυασμός των τουρκοφρόνων, να κυμανθεί γύρω στο 35-40%, ενώ εάν δεν υπάρξει συμφωνία μερίδας μουσουλμάνων με κάποιον χριστιανικό συνδυασμό δεν αποκλείεται να υπάρξει οριακή νίκη από την πλευρά ενός συνδυασμού με
υποψήφιο δήμαρχο χριστιανό.

Δήμος Σαππών: Ένας εν πολλοίς αμφισβητούμενος δήμος, που όμως «δείχνει» πως τελικά γέρνει προς την ανάδειξη χριστιανού Δημάρχου, αφού θα στηριχθεί από τον πρώην Δήμο Μαρωνείας ο οποίος είχε υψηλότατο ποσοστό χριστιανών δημοτών. Η ένωση των δύο δείχνει να είναι αρκετά ισχυρή και τηρουμένων των σημερινών ισορροπιών, προφανώς η δημοτική αρχή θα βρεθεί υπό την διοίκηση χριστιανού δημάρχου. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως το ποσοστό που αναμένεται να συγκεντρώσει η τουρκόφωνη παράταξη θα πλησιάσει και ίσως θα καταφέρει να ξεπεράσει το 30%. Ποσοστό που όμως ίσως να ανατραπεί αφού δεν είναι γνωστό το ποσοστό μεταδημοτεύσεων που έχει προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα (από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές) τόσο στον χριστιανικό όσο και στον μουσουλμανικό πληθυσμό. Οι μετακινήσεις που έχουνε γίνει είναι άγνωστες, οπότε -δεδομένου του συγκεντρωτισμού της μουσουλμανικής παράταξης- ίσως θα πρέπει να υπάρξει κάποια σύνεση στις παρατάξεις των χριστιανών υποψηφίων.

Δήμος Αρριανών: Ένας δήμος που ουσιαστικά έχει παραδοθεί (αμαχητί) από τον Καλλικράτη (των Ραγκούση και Παπανδρέου) στον τουρκόφρονο συνδυασμό. Υπάρχουν σημαντικά παράπονα από την πλευρά Πομάκων μουσουλμάνων, οι οποίοι σκέφτονται την μεταδημότευση στις Σάππες, για να μην είναι αναγκασμένοι να «προσκυνάνε» τουρκόφρονα δήμαρχο προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ό,ποιες ανάγκες τους. Αναμένεται η επικράτηση του συνδυασμού τουρκοφρόνων, που θα κερδίσει την εκλογική μάχη, να ξεπεράσει το ποσοστό του 60%, μεταβάλλοντας έτσι την περιοχή της ανατολικής ορεινής Ροδόπης σε καθαρό «θύλακα» του Προξενείου και της Άγκυρας.

Δήμος Ιάσμου: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο Δήμος Ιάσμου, αφού αποτελεί και το ξεκάθαρο «χάρισμα-δώρο» του Καλλικράτη στο τουρκικό προξενείο. Κι αυτό, επειδή ενώ θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνονται κάποια χωριά (Αίγειρος-Παλλάδιο-Γλυκονέρι-Καλλίστη) με σχεδόν αποκλειστικά χριστιανούς κατοίκους, μεταφέρθηκαν στον Δήμο Κομοτηνής, παραδίδοντας έτσι τον (μέχρι σήμερα) χριστιανικό Δήμο Ιάσμου στα χέρια του ό,ποιου τουρκόφρονα υποψηφίου θέσει υποψηφιότητα. Στον Δήμο Ιάσμου έχουν «συγχωνευθεί» ο Δήμος Σώστη (με μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων) και η κοινότητα Αμαξάδων (άντρο του τουρκικού προξενείου στην δυτική
πλευρά του νομού Ροδόπης. Η πιθανολόγηση ποσοστού νίκης του τουρκόφρονα υποψηφίου ίσως να αγγίξει στον συγκεκριμένο Δήμο εξωφρενικά νούμερα, ξεπερνώντας ακόμη και το ποσοστό του 70%…, δημιουργώντας έναν ακόμη ξεκάθαρο «θύλακα» τουρκοφρόνων, όπου το προξενείο θα έχει τον πρώτο λόγο.
Σε κάθε περίπτωση, η αναφορά για όλους τους Δήμους του νομού Ροδόπης έγινε σε τουρκόφρονες υποψηφίους, αφού οι τελευταίες αναφορές στα διάφορα «τουρκο-πανηγύρια» ήταν σαφείς και γύρω πάντα από συσπείρωση των μουσουλμάνων σε ανθρώπους που θα πάρουν το «χρίσμα» του τούρκου
προξένου. Οι μουσουλμανικοί συνδυασμοί δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, γεγονός που προδίδει πως γίνονται σημαντικές διεργασίες για τις όποιες συμφωνίες γίνονται αυτή τη στιγμή στους μουσουλμάνους (μέχρι και το όνομα του γνωστού δημοσιογράφου Ντεντέ έχει ακουστεί ως
υποψηφίου Δημάρχου…!). Πάντως, συζητείται έντονα και η εμφάνιση συνδυασμών από την πλευρά του τουρκο-εθνικιστικού κόμματος του Αχμέτ Σαδίκ. Τέλος, (για το νομό Ροδόπης) δεν θα πρέπει να αμεληθεί η «τάση» των τουρκόγλωσσων εφημερίδων να ζητάνε την ανάδειξη νέων ανθρώπων, που θα είναι άφθαρτοι και «πιστοί στον αγώνα»…!
Τέλος, το τεράστιο «λάθος» του Καλλικράτη, είναι πως «διαγράφει» τον Πομακικό πληθυσμό, τον οποίο τοποθετεί (πολύ έξυπνα) μέσα σε τουρκόφωνους πληθυσμούς, στερώντας του τη δυνατότητα (ενώ κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατόν) να τονίσει την ύπαρξη των Πομάκων δημιουργώντας έναν Δήμο γι αυτούς (όχι επιπλέον από τους ήδη υπάρχοντες) αντί να τους τον στερήσει, όπως γίνεται τώρα…

Νομός Ξάνθης
Στο νομό Ξάνθης, το κατασκεύασμα της τοπικής αυτοδιοίκησης «Καλλικράτης», έφερε μεγάλες αλλαγές. Συνενώσεις (αδικαιολόγητες) μεγάλων δήμων, διαχωρισμό της ορεινής περιοχής που κατοικούν Πομάκοι και επικίνδυνες καταστάσεις που θα εξαρτηθούν (και πάλι) από μεταδημοτεύσεις ή «πιέσεις» του τουρκικού προξενείου. Κατʼ αρχήν, οι δήμοι έχουν μειωθεί, και από πέντε (5) έγιναν τέσσερις (4)! Το γιατί, το γνωρίζει μόνο ο… αναμοχλευτής υπουργός Εσωτερικών.

Δήμος Ξάνθης: Ενώθηκε με τον ορεινό δήμο Σταυρούπολης. Τελείως αναιτιολόγητα; Όχι φυσικά. Το κυβερνών κόμμα ελπίζει πως θα μπορέσει να μικρύνει την ψαλίδα από τη Νέα Δημοκρατία. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Η περίπτωση ανόδου των μουσουλμάνων είναι μηδενική. Ο νικητής των δημοτικών εκλογών αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό που θα κυμαίνεται γύρω στο 55%. Από το σημείο αυτό και μετά, τίποτε…

Δήμος Μύκης: Καθαρά μουσουλμανικός, με πομάκους κατοίκους. Καταλαμβάνει την ορεινή βόρεια και βορειο-ανατολική περιοχή του νομού. Ουσιαστικά παραδίνεται στο τουρκικό Προξενείο, αφού είναι γνωστό πως τα τρία μεγάλα κέντρα τουρκοφρόνων (Μύκη, Εχίνος, Κένταυρος) του νομού Ξάνθης κυριαρχούν ποικιλοτρόπως (κυρίως μέσα από την θρησκευτική τρομοκρατία, αλλά και μέσω των απειλών απώλειας εργασίας αφού οι «εργολάβοι» οικοδομών κατοικούν κάτω από τη στέγη του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής) στους Πομάκους. Εάν ο συγκεκριμένος Δήμος χωριζόταν και ένα μέρος του πήγαινε στο Δήμο Ξάνθης, ενώ το υπόλοιπο
μέρος του δημιουργούσε έναν Δήμο με την Σταυρούπολη (αμιγώς χριστιανική περιοχή), ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Τώρα δημιουργείται μία γκετοποιημένη περιοχή, θύλακας τουκοφρόνων, άκρως ελεγχόμενη από την Άγκυρα και της προσφέρεται το επιχείρημα του
παραμερισμού και της σύγχρονης επιβολής «μπάρας»… Δυστυχώς, το παρελθόν της περιοχής δεν έχει δίδαξει τίποτε στους σύγχρονους αναρμόδιους των Αθηνών, οι οποίοι επαναλαμβάνουν τα λάθη, προσφέροντας νέες λαβές στην τουρκική προπαγάνδα. Τα ποσοστά εδώ (αν και δεν έχουν ανακοινωθεί συνδυασμοί) δεν είναι αντικείμενο έρευνας, αφού το τουρκικό προξενείο «παίζει μπάλα» στην περιοχή, χωρίς αντίπαλο!!! Με ξεκάθαρη ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Εσωτερικών…

Δήμος Αβδήρων: Αυτή είναι η έκπληξη, αφού συγχωνεύθηκε (προφανώς για λόγους οικονομίας) ο Δήμος Βιστωνίδας με τον Δήμο Αβδήρων. Στο σημείο αυτό ίσως να χρειαστεί προσοχή και ίσως θα έπρεπε να ελεγχθούν οι μεταδημοτεύσεις τουρκοφρόνων που μετακινήθηκαν από τα ορεινά και κατοικούν πλέον σε χωριά της περιοχής, αφού το προξενείο φρόντισε να τους δώσει (μέσω της Ziraat Bank) τα κατάλληλα ποσά για αγορά γης και ανέγερσης κατοικίας. Αν και δεν αναμένεται κάποια έκπληξη, θα σημειωθεί άνοδος (στατιστική) στην εμφάνιση του «τουρκόφωνου» πληθυσμού. Και τα στατιστικά είναι στοιχεία που μπορούν να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης στα διάφορα διεθνή φόρα, όπου τρέχουν οι διάφοροι σύλλογοι επιστημόνων για να αναφέρουν καταπατήσεις της Ελλάδας εις βάρος των «τούρκων» της Ελληνικής Θράκης. Η «συγχώνευση» της αμιγώς μουσουλμανικής κοινότητας Σελέρου θα μειστοποιήσει τα ποσοστά των μουσουλμάνων. Εάν, δε, υπάρχει σημαντικός αριθμός μεταδημοτεύσεων από πλευράς χριστιανών, υπάρχει η πιθανότητα δημιουργίας προβλήματος. Το κυβερνών κόμμα ευελπιστεί να κερδίσει τον Δήμο, με τον κύριο Τσολακίδη, ο οποίος πρόσφατα είχε πάει στην Τουρκία για να παρακολουθήσει μία γιορτή των «Τούρκων της Θράκης»… Είναι η χαρακτηριστική περίπτωση αναζήτησης ψήφου που έχει χαρακτηριστεί και ως «τουρκοτσολιαδισμός»… Τα ποσοστά νίκης αναμένονται γύρω στο 55%, ενώ εάν υπάρξει η αναμενόμενη συσπείρωση των τουρκοφρόνων μουσουλμάνων, δεν αποκλείεται να δούμε ένα 20% να «ξεπετιέται», κυριολεκτικά από το πουθενά.

Δήμος Τοπείρου: Ένας ακόμη δήμος που το κυβερνών κόμμα ελπίζει να θριαμβεύσει. Άλλωστε επί σειρά εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης εκλέγεται ο ίδιος υποψήφιος. Όμως, στον δήμο αυτό παρατηρείται μία έντονη κινητικότητα (το ίδιο συμβαίνει και στον δήμο Αβδήρων) από αυτοκίνητα που επισκέπτονται μουσουλμάνους της περιοχής. Τα αυτοκίνητα
αυτά είναι από την ορεινή περιοχή και οι οδηγοί τους πραγματοποιούν επισκέψεις αβροφροσύνης (στα πλαίσια θρησκευτικής αλληλεγγύης λόγω του Μπαϊράμ). Στην πραγματικότητα, πρόκειται για επισκέψεις άσκησης πίεσης ή εξαγοράς ψήφων, αφού οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της περιοχής είναι
αθιγγανικής καταγωγής που όμως έχουν επηρεαστεί αρκετά από τους τουρκόφρονες. Έκπληξη στο αποτέλεσμα; Αν και η «ιστορία» μας λέει πως αποκλείεται, η κινητικότητα των τουρκοφρόνων (που δεν υπήρχε σε προηγούμενες εκλογικές περιόδους) μας κάνει να είμαστε επιφυλακτικοί. Τα ποσοστά του νικητή δημάρχου, αναμένονται γύρω στο 55%.

Η σιωπή της κυβέρνησης για την Θράκη
Αξιοπερίεργη είναι η στάση της κυβέρνησης Παπανδρέου, που επί μήνες έχει αποφύγει να κάνει οποιαδήποτε αναφορά για την Θράκη. Σε πολλούς θυμίζει τις αποστάσεις που κρατάει ο ένοχος από τον τόπο του εγκλήματος. Ενός εγκλήματος που, ίσως, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Είναι γεγονός, πάντως, πως οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ευλπιστούν σε μία καλή απόδοση μέσω Καλλικράτη. Το ζητούμενο είναι, όμως, πόσο θα κοστίσει στην ελληνικότητα της ευρύτερης περιοχής μία «καλή απόδοση» στα εκλογικά αποτελέσματα.
* Μήπως το διακύβευμα είναι τελικά πολύ σπουδαιότερο από το αποτέλεσμα;
* Μήπως η Θράκη κινδυνεύει να χάσει πολλά περισσότερα από όσα θα κερδίσουν τα πολιτικά κόμματα;
* Μήπως μία στατιστική άνοδος (3 ή 4 τουρκόφρονες δήμοι) σε Ροδόπη και
Ξάνθη, σταθούν αιτία για να θέσουν ζητήματα «ιδιαίτερου καθεστώτος» από τους καλο-δασκαλεμένους πρακτορίσκους της Άγκυρας;
* Αντέχει ο Ελληνισμός της περιοχής ένα σοκ αμφισβήτησης της Ελληνικότητας της περιοχής;
* Και αν όχι, έχει συνυπολογίσει ο κύριος Ραγκούσης και ο κύριος Παπανδρέου τι ακριβώς θα σήμαινε για την Ελλάδα μία πιθανή αίτηση δημιουργίας «ανεξάρτητης μουσουλμανικής αρχής» για την περιοχή;
Τι πρέπει να γίνει;
Ποιά μπορεί να είναι η Ελληνική απάντηση στις μεθοδεύσεις της Άγκυρας για την Κοσοβοποίηση της Θράκης;
Τι μπορούν να κάνουν οι Έλληνες για να μην μετατραπεί σε γκρίζα περιοχή ένα ολόκληρο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας;
Η απάντηση είναι μία και μόνη. Οι Έλληνες χριστιανοί πρέπει να απαντήσουν με καθολική συμμετοχή στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πρέπει να περάσουν το μήνυμα στην Άγκυρα, πως στην Ελληνική Θράκη τον πρώτο λόγο τον έχουν οι Έλληνες κάτοικοί της και όχι η Αθήνα και τα κυβερνώντα κόμματα με τις ό,ποιες μεθοδεύσεις τους. Από αυτές τις εκλογές δεν πρέπει να λείψει ούτε ένας χριστιανός ψηφοφόρος. Σε αυτές τις εκλογές η Θράκη «παίζει» με το μέλλον της. Οι κάτοικοί της είναι μόνοι απέναντι στην Τουρκία και καλούνται ως σύγχρονοι ακρίτες να αποδείξουν πως ξέρουν να προφυλάσσουν την πατρίδα τους από τους σχεδιασμούς και τις προσεγμένες κινήσεις της Άγκυρας.

Δυσφορία των Πομάκων για τον παραγκωνισμό τους από την κυβέρνηση και τον Καλλικράτη
Σχετικό δημοσίευμα της Πομακικής εφημερίδας «Ζαγάλισα» (αρ. φύλλου 43, Ιούλιος 2010) όχι μόνο ενισχύει την άποψή μας, αλλά δυστυχώς αποδεικνύει πως η Θράκη λίαν συντόμως θα αποτελεί γκρίζα ζώνη για την Ελλάδα…

Τουρκοκαλλικράτης!
Οι τουρκοφοβικές και ανίκανες Ελληνικές κυβερνήσεις, όταν σχεδιάζουν για τη Θράκη, οι μόνοι με τους οποίους δεν «διαβουλεύονται» είναι οι Πομάκοι. Πάντα απευθύνονται μονοπωλιακά στους γνωστούς εκπροσώπους της Άγκυρας εν Ελλάδι, τόσο κρυφά όσο και φανερά.
Έτσι βλέπουμε ότι στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τον περίφημο «Καλλικράτη» που αφορά τη συνένωση των Δήμων και Κοινοτήτων, στο νομό Ροδόπης, δεν τέθηκε κανένα κριτήριο για το τι πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των Πομάκων.
Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας «Ζαγάλισα», η πλειοψηφία είναι δυσαρεστημένη με τον σχεδιασμό της υπαγωγής των δύο Πομακικών κοινοτήτων της Οργάνης και του Κέχρου στο νέο γιγαντωμένο -πληθυσμιακά και εδαφικά- τουρκόφωνο δήμο Αρριανών (με έδρα την Φιλλύρα). Οι Πομάκοι κάτοικοι της ανατολικής πλευράς της ορεινής Ροδόπης θα ήθελαν έναν πομακικό δήμο αποτελούμενο από τα χωριά της κοινότητας Οργάνης, της κοινότητας Κέχρου, την Εσοχή και την Ραγάδα. «Τι δουλειά έχουμε εμείς με τους τουρκόφωνους;» αναρωτιούνται Πομάκοι από τη Σμιγάδα, ενώ κάποιοι από την κοινότητα Κέχρου, σκέφτονται να κάνουν μεταδημότευση στις Σάπες για να μην έχουν σχέση με τους τουρκόφρονες των πεδινών και το νέο Δήμο Αρριανών όπου υποχρεωτικά θα ενταχθούν…!
Το τουρκικό ΥΠΕΞ βέβαια είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένο, αφού οι δύο Πομακικές κοινότητες θα χάσουν την διοικητική και πολιτισμική τους αυτοτέλεια και θα ενταχθούν στην πλημμυρίδα των τουρκοφρόνων.
Κάποιοι κάτοικοι σχολίασαν θετικά τη δήλωση του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη: «…αξίζει να σημειώσουμε ότι και στον προβλεπόμενο δήμο Αρριανών, δεν λαμβάνονται υπʼ όψιν ούτε τα
πολιτισμικά αλλά ούτε και τα αναπτυξιακά κριτήρια που σχετίζονται με τη μορφολογία της περιοχής κι έτσι οι Πομακικές ορεινές κοινότητες του Κέχρου και της Οργάνης υπάγονται στο νεοσύστατο δήμο Αρριανών που κατοικείται κυρίως από τουρκογενείς μουσουλμάνους» (εφημ. «Χρόνος», Κομοτηνή, 28.5.2010).
Κι εμείς σχολιάζουμε θετικά την δήλωση, με την εξής έντονη επιφύλαξη: Καλό θα είναι, τέτοιες δηλώσεις για τους Πομάκους να γίνονται από υπουργούς και βουλευτές όταν είναι στην κυβέρνηση και έχουν επιρροή.
Τότε, αποκτούν και ουσία, έχουν νόημα και φέρνουν αποτελέσματα.
Αλλιώς, εντάσσονται σε επικοινωνιακές πολιτικές και διατυπώνονται εκ του ασφαλούς. Είναι σαν να δίνουμε ευχές μπαϊραμντάν σονρά (μετά το πέρας του μπαϊραμιού…). Ας θυμηθούμε και τις περυσινές δηλώσεις για τους Πομάκους του Απόστολου Κακλαμάνη (όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν
αντιπολίτευση). Σήμερα, τσιμουδιά ο κύριος Κακλαμάνης… τσιμουδιά…

ΠΗΓΗ

Να δικαστεί στο Ισραήλ ζητά ο Πλεύρης σε επιστολή του!!!

Με αφορμή την αναβολή της πρώτης δίκης κατά των μελών της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας, που αναβλήθηκε ξανά για τις 6 Δεκεμβρίου, το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο εξέδωσε μία ανακοίνωση στην οποία καταφέρεται κατά της Δικαιοσύνης στη χώρα μας. Αφορμή η αθώωση του Κώστα Πλεύρη στην περιβόητη δίκη για το γνωστό βιβλίο του. Η ανακοίνωση αυτή είναι μια πρωτοφανής προσπάθεια επηρεασμού των δικαστών, καθώς ζητείται μέχρι και η αποστολή "διεθνών παρατηρητών". Επιπρόσθετα, επιστολή έστειλαν και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας του να "εκφραστεί εναντίον της δίκης". Ο Κώστας Πλεύρης, μέσα από τις σελίδες του "ΕΚ", δίνει τη δική του απάντηση στο Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο...

Απευθύνομαι προς εσάς, που με ανακοίνωσίν σας, με συκοφαντείτε. Αλλά αυτό δεν με ενοχλεί, επειδή κάθε ύβρις των εβραίων εναντίον μου αποτελεί δι' εμέ τιμήν. Εκείνο που με ενοχλεί είναι που υβρίζετε την Ελληνικήν Δικαιοσύνην, ότι τάχα προσβάλλει τας θεμελιώδεις ευρωπαϊκάς αξίας. Επ' αυτού θέλω να σας γνωρίσω τα ακόλουθα:
1. Η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει παράδοσι χιλιετιών και δεν συγκρίνεται με καμμίαν δικαιοσύνην του κόσμου. Άλλως τε από αρχαιοτάτων χρόνων εμείς οι Έλληνες εσεβόμεθα τόσον την Δικαιοσύνην, ώστε την είχαμε θεοποιήσει στο πρόσωπον της Θέμιδος.
2. Όσον αφορά στας θεμελιώδεις ευρωπαϊκάς αξίας σας πληροφορώ: πρώτον, ότι σεις οι εξωευρωπαίοι μεσανατολίται σημίται εβραίοι δεν έχετε την παραμικράν σχέσιν με τας ευρωπαϊκάς αξίας και δεύτερον όλαι αι ευρωπαϊκαί αξίαι είναι δημιούργημα του Ελληνικού Πολιτισμού, όπως το όνομα και το εννοιολογικόν περιεχόμενον της Ευρώπης το πρώτον διατυπωθέντα, στον διάλογον μεταξύ Θεμιστοκλέους και Ευρυβιάδου μετά την νίκην της Σαλαμίνος. Επομένως δεν έχετε το ηθικόν ανάστημα να κρίνετε την Ελληνική Δικαιοσύνην, ούτε τους Έλληνας και Ελληνίδας δικαστάς απογόνους του Σόλωνος, Λυκούργου κλπ κι' όχι του Αυνάν, Κάιν κλπ. Επίσης επιθυμώ να σας τονίσω, ότι η αποστολή της ανακοινώσεώς σας εναντίον μου στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, στον πρωθυπουργόν Γ. Παπανδρέου και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με αφήνει παντελώς αδιάφορον, διότι αφ' ενός μεν οι προαναφερθέντες δεν δικαιούνται να επέμβουν στην Δικαιοσύνην, καθόσον εδώ δεν είναι Ισραήλ, αφ' ετέρου δε, εγώ ενεργώ κατά συνείδησιν και ουδένα φοβούμαι.
Τέλος, προς αντιμετώπισιν των απόψεών μου και του περιεχομένου του βιβλίου μου "Οι Εβραίοι - όλη η αλήθεια", σας προκαλώ εις δημόσιον διάλογον (δαπάναις μου) στην τηλεόρασιν εν Ελλάδι, διά να αποδειχθή ποιός λέγει την αλήθεια και ποιός ψεύδεται. Εάν έχετε το θάρρος συμφωνήσατε στον διάλογόν μας. Εκτός και αν προτιμάτε να μονολογείτε, επειδή προφανώς έχετε άδικον. Ακόμη σας καλώ να μου εξασφαλίσετε VISA να μεταβώ στο Ισραήλ, διά να δικασθώ εκεί. Ούτε αυτό θα τολμήσετε να κάνετε; Εάν απορρίψετε ρητώς ή σιωπηρώς τα ανωτέρω αιτήματά μου, θα με αναγκάσετε να κυκλοφορήσω νέον βιβλίον μου διά την θρησκείαν σας και τα εβραϊκά εγκλήματα με στοιχεία, φωτογραφίας, επιχειρήματα κλπ προς διαφώτισιν όσων παρεσύρθησαν από την εβραϊκήν προπαγάνδα διά τα παραμύθια σας.


Με ελληνικούς χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος Πλεύρης

ΠΗΓΗ

ΣΥΖΥΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ. ΣΤΗΝΕΙ ΗΔΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΑ!


«Βόμβα» μεγατόνων φέρνει στη δημοσιότητα ο «ΕΚ»! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας μας, μεθοδεύεται η νομοθετική απαγόρευση των περισσότερων τύπων φορτηγών ΔΧ και η υιοθέτηση (με την επίκληση περιβαλλοντικών αιτίων στο πλαίσιο της «πράσινης ανάπτυξης») νομοθεσίας, που θα επιτρέπει μόνο την κυκλοφορία φορτηγών με προδιαγραφές euro-5, στο Λεκανοπέδιο αρχικά. Η δικαιολογία θα είναι η μείωση των ρύπων... Σημειώνουμε εδώ ότι η κοινοτική οδηγία για τα φορτηγά που πληρούν την προαναφερόμενη προδιαγραφή, ισχύει από την 1η Οκτωβρίου 2009. Όπως μαθαίνουμε, επιχειρηματίας και γνώστης των εξελίξεων, σύζυγος γνωστής πολιτικού, έχει ετοιμαστεί για τη δημιουργία εταιρείας με εκατοντάδες (για 700 μάθαμε!) φορτηγά ΔΧ, έχοντας ήδη μιλήσει με την κινεζική COSCO, για συνεργασία εν όψει της κλιμάκωσης των δραστηριοτήτων των Κινέζων στον Πειραιά! «Έτοιμα» πράγματα, σε μια αγορά όπου κάποιοι έχοντας εσωτερική πληροφόρηση, κάνουν ό,τι θέλουν, «αποτελειώνοντας» τους Έλληνες επαγγελματίες και εργαζόμενους! Οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ, δέχονται την (δια της κυβέρνησης) επίθεση των πολυεθνικών, που θέλουν να εξαλείψουν τις επαγγελματικές συντεχνίες και να δημιουργήσουν μονοπώλια στις μεταφορές, ώστε να ελέγχουν όχι μόνο την παραγωγή αλλά και τη διάθεση των προϊόντων (κυρίως των τροφών και των καυσίμων). Την ίδια ώρα, αν και όλοι στην κυβέρνηση μιλούν για «άνοιγμα του επαγγέλματος», στην ουσία μεθοδεύουν το κλείσιμό του για τους Έλληνες. Εταιρείες και οδηγοί από παρακείμενες βαλκανικές χώρες (κυρίως από τη Βουλγαρία που ανήκει στην ΕΕ...) αναμένεται να κατακλύσουν την αγορά, «σπάζοντας» τις τιμές προς τα κάτω... Φυσικά, για τις πολυεθνικές το ζητούμενο είναι και η μείωση του κόστους στις μεταφορές, άσχετα αν αυτό θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα ασφαλείας στους ελληνικούς δρόμους. Εδώ, βλέπουμε ότι έτσι όπως πάει το πράγμα, οι Έλληνες ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ, σε λίγο δεν θα μπορούν να δουλέψουν ούτε ως οδηγοί-υπάλληλοι των μεγάλων εταιρειών που θα δημιουργηθούν, καθώς η αγορά «ανοίγει» και οι αλλοδαποί θα δουλέψουν, όπως είναι προφανές, περισσότερο και για λιγότερα! Τις επιπτώσεις για τους ελληνικούς δρόμους, τις αναφέραμε ήδη...

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ...


Ο Jeffrey μέσα σε ένα αερόστατο συνειδητοποιεί ότι έχει χαθεί. Μειώνει ύψος και βλέπει έναν πολίτη από κάτω. Κατεβαίνει κι άλλο και φωνάζει:
- Συγγνώμη, μπορείτε να με βοηθήσετε; Υποσχέθηκα στην …Ιστορία ότι θα την συναντούσα εδώ ψιλά, αλλά τώρα δεν ξέρω πού είμαι.

Ο άντρας από κάτω του απαντάει:
- Είσαι σε ένα αερόστατο ζεστού αέρα σε ύψος περίπου δεκαπέντε μέτρων. Βρίσκεσαι στις 38 μοίρες ανατολικά γεωγραφικό μήκος και στις 23 μοίρες βόρεια γεωγραφικό πλάτος.
- Μήπως είσαι κομπιουτεράς; ρωτάει ο Jeffrey.
- Ναι, είμαι, λέει εκείνος στο έδαφος, πώς το κατάλαβες;
- Κοίτα, ό,τι μου είπες είναι τεχνικά σωστό, αλλά δεν έχω ιδέα τι να κάνω με την πληροφορία που μου έδωσες και το γεγονός παραμένει ότι είμαι ακόμα χαμένος. Ειλικρινά, δε με βοήθησες και πολύ ως τώρα.
Ο από κάτω λέει:
- Kι εσύ πρέπει να είσαι πολιτικός.
- Πράγματι! Εσύ πώς το κατάλαβες;
- Κοίτα, δεν ξέρεις πού είσαι, ούτε πού πας. Έχεις ανέλθει στο ύψος σου χάρις σε μια μεγάλη φούσκα. Έδωσες μια υπόσχεση που δεν γνωρίζεις πως να την κρατήσεις, και περιμένεις από τους από κάτω σου να λύσουν τα προβλήματά σου. Το θέμα είναι ότι βρίσκεσαι ακριβώς στην ίδια κατάσταση, όπου βρισκόσουν πριν με ρωτήσεις, αλλά, κατά κάποιο τρόπο, αυτό τώρα μοιάζει να είναι …δικό μου σφάλμα!!!

Γράμμα από την Τρόικα: ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Αυστηρές υποδείξεις από την τρόικα, που βλέπει να καταρρέουν τα… μαθηματικά του μνημονίου, δέχεται πλέον η κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή ενός σχεδίου μαζικής εκποίησης δημόσιας περιουσίας, κατά προτίμηση σε επενδυτές με «φρέσκα» κεφάλαια από το εξωτερικό, στο όνομα της μείωσης του δημοσίου χρέους, που απειλεί να «καταπιεί» τη χώρα από το 2014 και μετά, όταν θα σταματήσουν οι «ενέσεις» δανεισμού από τους διεθνείς πιστωτές.

Το πρόβλημα των αδιέξοδων μαθηματικών του μνημονίου: ο λογαριασμός τοκοχρεολυσίων του ογκώδους (150% του ΑΕΠ) χρέους της χώρας θα γίνει το 2014 δυσβάστακτος, προδιαγράφοντας μια ασφαλή πορεία προς τη… χρεοκοπία.
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν, ότι η τρόικα και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών πιέζουν φορτικά την κυβέρνηση να επιταχύνει δραστικά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, ζητώντας μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς όχι απλώς να καλυφθεί, αλλά να ξεπεραστεί θεαματικά, ει δυνατόν, ο στόχος του μνημονίου για έσοδα 3 δις. ευρώ μέχρι το 2014 από ιδιωτικοποιήσεις και αξιοποίηση κρατικής περιουσίας. Είναι μάλιστα πιθανό, ο νέος, υψηλότερος στόχος για τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις και αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας να ενσωματωθεί σε μελλοντική αναθεώρηση του μνημονίου, ώστε να καταστεί και νομικά δεσμευτικός για την κυβέρνηση.
Ενδεικτική του κλίματος που δημιουργούν οι νέες αυστηρές επιταγές της τρόικας προς την κυβέρνηση είναι η συνέντευξη που παραχώρησε στην Wall Street Journal ο γενικός γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων, κ. Γ. Χριστοδουλάκης, προκειμένου να στείλει ένα δελεαστικό μήνυμα στη διεθνή αγορά, ότι η Ελλάδα ανοίγει και πάλι για μεγάλες business, με επίκεντρο τη δημόσια περιουσία.
Διαβάζοντας μέσα από τις γραμμές του κειμένου της Wall Street Journal, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, ότι το «μενού» των ιδιωτικοποιήσεων είναι τόσο εκτεταμένο, που δεν μπορεί παρά να οδηγεί σε έσοδα πολύ υψηλότερα από τα «ταπεινά» 3 δις. ευρώ, ιδιαίτερα αν συνεκτιμηθεί η «δέσμευση» του κ. Χριστοδουλάκη, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να εκτυλιχθεί μια γενική εκποίηση σε εξευτελιστικές τιμές (“fire sale” είναι η έκφραση που αποδίδεται από το συντάκτη της WSJ στον κ. Χριστοδουλάκη, δηλαδή εκποίηση σε χαμηλές τιμές, υπό το βάρος επικείμενης πτώχευσης).
Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην έγκυρη οικονομική εφημερίδα ο κ. Χριστοδουλάκης, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνει τα πάντα, από τον τζόγο μέχρι τις δημόσιες υποδομές, αλλά η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί πωλήσεις σε τιμή ευκαιρίας –βέβαια, ο γ.γ. Αποκρατικοποιήσεων δεν εξηγεί πώς ακριβώς σκοπεύει η κυβέρνηση να… τετραγωνίσει τον κύκλο, πουλώντας σε καλές τιμές, όταν η χώρα βρίσκεται υπό τη δαμόκλειο σπάθη της πτώχευσης, ενώ οι αξίες στην οικονομία καταρρέουν λόγω της κρίσης.
Ειδικότερα, ο κ. Χριστοδουλάκης αναφέρει, ότι κορυφαία προτεραιότητα του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων είναι η πώληση του ΟΣΕ, αφού προηγηθεί ανάληψη των χρεών του από το Δημόσιο και μαζική απομάκρυνση προσωπικού. Όπως αφήνεται σαφώς να εννοηθεί, δέλεαρ για τους επενδυτές δεν θα αποτελέσει η ίδια η σιδηροδρομική δραστηριότητα του ΟΣΕ, αλλά το πρόγραμμα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού, αξίας αρκετών δισεκατομμυρίων.
«Υπάρχει ήδη σοβαρό διεθνές ενδιαφέρον και περιμένουμε να θέσουμε προς πώληση τη νέα εταιρεία λειτουργίας μέσα στον επόμενο χρόνο, η οποία θα είναι οριακά κερδοφόρα», τονίζει ο κ. Χριστοδουλάκης. «Ενώ τα υψηλά χρέη του Οργανισμού θα αναληφθούν από το Δημόσιο, ελπίζουμε ότι το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του ΟΣΕ θα αντισταθμίσει κάποια από αυτά τα κόστη», προσθέτει.
Δεύτερη στη σειρά των προτεραιοτήτων είναι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, η αξία της οποίας μπορεί και να υπερβαίνει τα 200 δις. ευρώ, όπως ανέφερε πρόσφατα ο Γ. Παπανδρέου, ενώ το εθνικό χρέος φθάνει τα 300 δις. ευρώ. «Υπάρχουν πολλές και μεγάλες δημόσιες εκτάσεις που είναι ενδιαφέρουσες για εμπορική αξιοποίηση και σκοπεύουμε να τις πουλήσουμε ή να συνάψουμε πολυετείς συμβάσεις παραχώρησης. Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να παρουσιάσουμε ένα συνεκτικό και ελκυστικό επενδυτικό σχέδιο στις διεθνείς αγορές», τονίζει ο κ. Χριστοδουλάκης.
Για τις τηλεπικοινωνίες, ο γ.γ. Αποκρατικοποιήσεων τονίζει ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να διαταράξει τις ισορροπίες στην αγορά, προχωρώντας στην πώληση του κρατικού μεριδίου στον ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, ενώ για την αγορά του τζόγου αναφέρει ότι στόχος είναι να προχωρήσει η διαδικασία της απελευθέρωσης, από την οποία το Δημόσιο μπορεί να αντλήσει έσοδα 700 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, θα πουληθεί πολύ σύντομα το 49% των μετοχών του Καζίνου της Πάρνηθας, όπως αναφέρει ο κ. Χριστοδουλάκης, ενδεχομένως και πριν από το τέλος του έτους. Για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ο γ.γ. Αποκρατικοποιήσεων προαναγγέλλει πώληση μεριδίου του Δημοσίου, η οποία όμως θα πάρει περισσότερο χρόνο.
Για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, επισημαίνει ότι έχει γίνει υγιής πρόοδος, αλλά θα προηγηθεί ο διαχωρισμός του δικτύου αγωγών από τις εμπορικές δραστηριότητες. «Σύντομα θα ανακοινώσουμε το σχήμα των συμβούλων, αλλά το Δημόσιο θα διατηρήσει σημαντική συμμετοχή στο δίκτυο των αγωγών», αναφέρει ο κ. Χριστοδουλάκης. Ο γ.γ. Αποκρατικοποιήσεων αποφεύγει, πάντως, οποιαδήποτε αναφορά σε ιδιωτικοποιήσεις τραπεζικών συμμετοχών, αφού το θέμα αυτό θεωρείται ιδιαίτερα «ευαίσθητο» πολιτικά και η κυβέρνηση αποφεύγει να το ανακινήσει προ των εκλογών, με το πρόσχημα ότι εξετάζει εισηγήσεις συμβούλων.
Η συνέντευξη του γ.γ. Αποκρατικοποιήσεων, πάντως, αφήνει τους αναγνώστες με μια μεγάλη απορία: αν στο τραπέζι του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων μπαίνουν ακίνητα και συμμετοχές σε δημόσιες επιχειρήσεις-φιλέτα, αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ και αν, ταυτόχρονα, η κυβέρνηση πρόκειται να αντισταθεί σθεναρά σε πιέσεις για πωλήσεις σε εξευτελιστικές τιμές, πώς εξηγείται ότι ο εισπρακτικός στόχος που τίθεται είναι μόλις 3 δις. ευρώ;
Το σχόλιο που κάνουν τραπεζικά στελέχη, εξηγώντας αυτή την προφανή ανακολουθία, είναι ότι στην πραγματικότητα ο στόχος των 3 δις. ευρώ έχει προ πολλού αναθεωρηθεί. Στην πραγματικότητα, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα είναι πολύ ευρύ, σε αρκετές περιπτώσεις η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να πουλήσει σε «χτυπημένες» τιμές και ο τελικός στόχος θα είναι να συγκεντρωθούν έσοδα που πραγματικά θα έχουν κάποιο αντίκρισμα στην προσπάθεια μείωσης του χρέους. Γιατί είναι προφανές, ότι με έσοδα αποκρατικοποιήσεων που μετά βίας ξεπερνούν τη μια μονάδα του ΑΕΠ θα πέσει απλώς μια απειροελάχιστη σταγόνα στον ωκεανό των 150 μονάδων εθνικού χρέους…

ΜΙΑ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΟΜΩΣΙΑ

Το παρακάτω άρθρο είναι το πρώτο μέρος ενός μεγαλύτερου με τίτλο: «Introduction To The Road Through 2012: Revolution or World War III», που δημοσιεύεται στο www.zerohedge.com και παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον, αν αναλογιστούμε το τι τραβάμε ως χώρα και ως λαός από την τρόϊκα... Όταν αναλύουμε τη τρέχουσα κρίση, τείνουμε να εστιάζουμε μόνο στα τελευταία χρόνια οικονομικής δραστηριότητας, με αποτέλεσμα να χάνουμε περιεχόμενο που όμως είναι απαραίτητο αν θέλουμε να καταλάβουμε τις πραγματικές αιτίες της κρίσης.

Αυτό που ζούμε δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας απρόβλεπτης οικονομικής κατάρρευσης που ξεκίνησε απ το πουθενά εξαιτίας της κρίσης των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ. Ούτε δημιουργήθηκε επειδή κάποιοι δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια. Το να εντοπίσουμε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας  απλά οικονομικούς όρους είναι λάθος. Το να κατηγορήσουμε τους πλεονέκτες τραπεζίτες, αν και σωστό, δεν αρκεί. Η οικονομική κρίση είναι το άμεσο αποτέλεσμα μιας στρατηγικής οικονομικής επίθεσης εναντίον της μεσαίας τάξης, αλλά και της δημοκρατίας, σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα χρηματιστήρια και οι αγορές αποτελούν τα όπλα μαζικής καταπίεσης, που  ελέγχονται από  κάποια ιμπεριαλιστικά τραπεζικά καρτέλ, με σκοπό την επιβολή της δικής τους τάξης και την εκμετάλλευση των λαών. Αυτή η κρίση αντιπροσωπεύει πολύ ωμά, την εξέλιξη του φασισμού, ο οποίος επανέρχεται ως κυρίαρχη ιδεολογία.
Όλες οι εξιδανικευμένες θεωρήσεις περί της δημοκρατικότητας των ΗΠΑ, που ως κράτος βασίζεται στο νόμο κλπ, έχουν διαλυθεί προ πολλού. Ως έθνος, εμείς οι Αμερικάνοι έχουμε ανατραφεί, και μας έχουν εθίσει στο να είμαστε επικίνδυνα αγαθοί και ανυποψίαστοι όσον αφορά στις σκοτεινές δυνάμεις που λειτουργούν πίσω από τους προβολείς των συμβατικών ΜΜΕ. Έχουμε τυφλωθεί και δεν βλέπουμε τις εξελίξεις στον πλανήτη.
Ο οικονομικός ιμπεριαλισμός που πλήττει σήμερα την Αμερική και την Ευρώπη, εξελίσσεται εδώ και δεκαετίες και μπορούμε να βρούμε τις ρίζες του στο τέλος του Β`Π.Π., στη γέννηση της CIA, του ΔΝΤ, και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Για όλους όσους παρακολουθούν στενά τις οικονομικές ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις εναντίον των κρατών του κόσμου, όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα είναι γνώριμα. Το ΔΝΤ και οι παγκόσμιοι τραπεζίτες έχουν κατακτήσει τον δεύτερο και τρίτο κόσμο, και τώρα κινούνται εναντίον του πρώτου. Οι εργατικές τάξεις της Δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ είναι σήμερα στο στόχαστρο τους.
Οι οικονομικοί και κοινωνικοί δείκτες, μαζί με τις πρόσφατες πολιτικές αποφάσεις των G-20, αποδεικνύουν ξεκάθαρα πως υπάρχει μια κλιμακούμενη συστημική οικονομική επίθεση εναντίον της Ευρώπης και της Αμερικής. Για να το θέσουμε με τεχνικούς όρους, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει καταληφθεί από ένα οικονομικό τρομοκρατικό δίκτυο. Το δίκτυο αυτό έχει αγοράσει τους πολιτικούς τόσο των Ρεπουμπλικανών όσο και των Δημοκρατικών, και μέλη του έχουν αναλάβει τον κυρίαρχο ρόλο στους τρεις τομείς της κυβέρνησης αλλά και των ΜΜΕ. Έχουν πετύχει τον απόλυτο έλεγχο της οικονομίας, του χρηματιστηρίου, του υπουργείου Οικονομικών, της Κεντρικής Τράπεζας  (Federal Reserve), της Παγκόσμιας Τράπεζας, του ΔΝΤ, και του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος.
Ο καπιταλισμός της ελεύθερης αγοράς έχει καταρρεύσει. Η παγκόσμια οικονομία είναι στημένη. Πρόκειται για μια καλά οργανωμένη εγκληματική επιχείρηση, ένα ιμπεριαλιστικό φασιστικό κίνημα, που μοναδικό σκοπό του έχει να καταστρέψει τον σημερινό τρόπο ζωής μας.
Απόδοση:
Strange Attractor
Ολόκληρο το άρθρο εδώ:http://www.zerohedge.com/article/introduction-road-through-2012-revolution-or-world-war-iii

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Η επιστολή Καραμανλή

Στη δισέλιδη απαντητική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Βατοπεδίου ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αναφέρει πως δεν έχει τίποτα να προσθέσει στις δημόσιες τοποθετήσεις του για την υπόθεση και τονίζει, μεταξύ άλλων, πως δεν διαπιστώθηκε ζημία του Δημοσίου.

Ολόκληρη η επιστολή
Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Κύριε Πρόεδρε,
Απαντώντας στην επιστολή σας, υπενθυμίζω ότι στην υπόθεση Βατοπεδίου έχω αναφερθεί επανειλημμένα στο παρελθόν. Στις δημόσιες εκείνες τοποθετήσεις μου δεν έχω να προσθέσω οτιδήποτε. Τις συνοψίζω κατά συνέπεια στις ακόλουθες επισημάνσεις:
  1. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και των παρόχθιων εκτάσεων είχε οριστικοποιηθεί από τις προ του Μαρτίου 2004 Κυβερνήσεις. Το Δημόσιο είχε αναγνωρίσει υπέρ της Μονής την κυριότητα της εν λόγω περιοχής. Οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις και τα αντίστοιχα πρωτόκολλα παράδοσης παραλαβής είχαν σημειωθεί στα βιβλία μεταγραφών των οικείων Υποθηκοφυλακείων ήδη από το 2003.
  2. Δεσμευόμενοι από τις αποφάσεις αυτές και λόγω του κοινωνικού προβλήματος που είχε δημιουργηθεί στους κατοίκους των γειτονικών περιοχών και της αξίωσης τους να αντιμετωπισθεί το πρόβλημά τους, αλλά και λόγω της έλλειψης των απαιτούμενων πόρων για τυχόν απαλλοτριώσεις, οι υπουργοί της Κυβέρνησης της ΝΔ, ο καθένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, υιοθέτησαν την καθ όλα νόμιμη διαδικασία των ανταλλαγών. Διαδικασία που άλλωστε είχε εφαρμοστεί συχνά στο παρελθόν.
  3. Κατά τη διάρκεια των εργασιών των δύο συνεχόμενων εξεταστικών επιτροπών που συνεστήθησαν, της μακρόχρονης διερεύνησης της υπόθεσης και της εξέτασης μεγάλου αριθμού μαρτύρων ουδέν το επιλήψιμο προέκυψε. Δηλαδή, ούτε καν σκιά υποψίας περί ποινικών ευθυνών για τα πολιτικά πρόσωπα. Και αυτό παρά την εμφανή εμπάθεια και προκατάληψη που επιδείχθηκε από διάφορες πλευρές.
  4. Δεν είμαι σε θέση να αξιολογήσω τις αποτιμήσεις της αξίας των ακινήτων και τις λοιπές διαδικαστικές πράξεις. Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι 4 εκθέσεις εκτιμήσεων που διενεργήθηκαν, δύο από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών και δύο από ξένους ανεξάρτητους οίκους, δεν εντόπισαν οτιδήποτε μεμπτό, επιλήψιμο ή ύποπτο, ούτε ζημιά του Δημοσίου. Και είναι επιεικώς περίεργο ότι η ύπαρξη των εκθέσεων αυτών αποσιωπήθηκε στη δεύτερη Εξεταστική Επιτροπή. Όπως επίσης και το γεγονός, ότι μόλις τώρα, ζητείται η διενέργεια επιπρόσθετων εκτιμήσεων.
  5. Αφού άρχισε η δικαστική έρευνα και προκλήθηκε ο σχετικός θόρυβος η Κυβέρνηση αποφάσισε τότε αφενός την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και αφετέρου την ανάκληση των αποφάσεων περί κυριότητας των εν λόγω περιοχών ώστε να μην υπάρχει έστω και υπόνοια βλάβης του δημοσίου συμφέροντος. Προς την κατεύθυνση αυτή κινήθηκαν επίσης χωρίς παρέκκλιση και με αυστηρή τήρηση της νομιμότητας όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί.
  6. Την πολιτική ευθύνη της ανέλαβα ευθέως σε ομιλία μου στη συνεδρίαση της Κ.Ο της ΝΔ της 16.12.2008. Φρονώ ότι είναι χρέος του εκάστοτε Πρωθυπουργού να αναλαμβάνει την αντικειμενική πολιτική ευθύνη για οτιδήποτε απασχολεί το δημόσιο βίο, έστω και αν πιστεύει ότι ούτε κατ’ ελάχιστον υφίστανται επιλήψιμες συμπεριφορές από πλευράς πολιτικών προσώπων.
Κύριε Πρόεδρε,
Στο θέμα αυτό δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Εύχομαι και ελπίζω η υπό την προεδρία σας Επιτροπή να αναζητήσει την αλήθεια. Και πάντως να αποφύγει τις μικροκομματικές σκοπιμότητες, την σπίλωση προσωπικοτήτων και την απόπειρα κατασκευής επικοινωνιακών τεχνασμάτων. Δηλαδή παθογόνων φαινομένων που δυστυχώς καθόλου σπάνια επαναλαμβάνονται στο δημόσιο βίο μας.
Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Καραμανλής

Σας πήρανε χαμπάρι….

Λοιπόν… Δεν ξέρω αν είναι η φαντασία μου, αλλά κάτι έχει αλλάξει στο σκηνικό.  Ο φοβισμένος κόσμος άρχισε να βλέπει στα παιδαρέλια και τους υπέρβαρους που παριστάνουν την «Κυβέρνηση» την απάτη του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 30 χρόνια.
Οι «επαναστάτες» του 1981 είναι οι καθεστωτικοί του 2010.  Η αντίδραση ενάντια στην «επάρατο δεξιά» αποδείχθηκε καθεστώς λαοπλάνο, φαύλο και πλαστό. Ο αθλητικός Πρωθυπουργός, συμπαθητικός σε πολλούς στην αρχή, αποδεικνύεται, ατυχώς για όλους μας, λίγο «άδειος»….  Κρίμα.
Δεν εντυπωσιάζουν κανένα οι εξαγγελίες της συμπαθέστατης κυρίας Διαμαντοπούλου. Από παραμύθι Παιδείας και Ελευθερίας χορτάσαμε. Ούτε πείθουν οι ασυναρτησίες του κυρίου Πάγκαλου. Τι λες ρε μεγάλε; Πού το είδες ότι είμαστε όλοι φαύλοι. Ποτέ μου δεν ακούμπησα ξένο μολύβι, ή ξένη δραχμή, και όποιον Πασόκο γνώρισα, περίπου έλεγε «καλό παιδί ο Αρχαιοπτέρυξ, αλλά τίμιος».
Αυτοί είστε κύριε του ΠΑΣΟΚ. Είστε το κόμμα του καλαμποκιού, των πρασινοφρουρών, των πειναλέων που έψαχναν τα κουφάρια των προβληματικών για κανένα φράγκο, των επιδοτούμενων σεμιναρίων, των ψεύτικων πτυχίων, της αντιγραφής στα διαγωνίσματα, του προσωρινού διορισμού.
Ταυτίσατε τον σοσιαλισμό με ροκάνισμα ξένου χρήματος που μοιράζατε μεταξύ σας, επειδή «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» και είσαστε λάτρεις του Καντάφι και του κάθε περιθωριακού. Κάνατε τα κόμπλεξ της κατωτερότητάς σας, «εθνικό σύμβολο».  Κάνατε την μικροκλοπή αποδεκτή, αλλά «όχι και 500 εκατομμύρια».  Ζηλέψατε τις βίλλες των πλουσίων και αρπάξατε για να φτιάξετε κι εσείς.
Ο κόσμος έχει καταλάβει την κοροϊδία. Τα τερτίπια των κυβερνητικών εκπροσώπων και οι νάϋλον λόγοι του Πρωθυπουργού δεν πείθουν. Και σιγά-σιγά, φτιάχνεται η ελληνική εκδοχή του tea party, και με λίγη τύχη θα σας στείλει πίσω από εκεί που ήρθατε. Για θυμηθείτε…
Βαρεθήκαμε την φαυλότητα και τα παραμύθια. Βαρεθήκαμε όλο το κηφηναριό και την αλητεία που έκλεψε κοστούμια και παριστάνει τους «σοβαρούς».  Δύναμή σας, πασόκοι, μέχρι σήμερα ήταν το κλεμμένο και τα δανεικό. Μοιράζατε δανεικά στον λαό, τον εκμαυλίσατε και τον χαρίσατε σε νέες Δυνάμεις Κατοχής, και νομίζετε ότι δεν σας έχουμε πάρει χαμπάρι.  Σας έχουμε πάρει χαμπάρι και ούτε οι προεκλογικές σας παροχές στους πασοκικούς Δήμους, ούτε ο θυμός των φαιδρών εκπροσώπων σας θα ανατρέψει το ρεύμα.

Τουρκική φρεγάτα άνοιξε πυρ κατά Κυπριακού αλιευτικού!!!

Σοβαρό επεισόδιο εναντίον κυπριακού αλιευτικού σκάφους σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και τουρκικών ακτών.
Το αλιευτικό Σάντα Έλενα ψάρευε 13 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Τουρκίας όταν δέχτηκε για εκφοβισμό πάνω από 100 πυροβολισμούς και ένα κανονιοβολισμό από τούρκικα σκάφη, ένα της ακτοφυλακής και μία φρεγάτα.
Τα τουρκικά σκάφη απομακρύνθηκαν προσωρινά και προσέγγισαν ξανά το κυπριακό αλιευτικό όταν βρίσκονταν 19 ναυτικά μίλια από την Τουρκία, όπου και πάλιν ρίφθηκαν προειδοποιητικοί πυροβολισμοί.

Κατόπιν τουρκικό σκάφος πλησίασε παραπλεύρως και έριξε νερό κάνοντας χρήση των πυροσβεστικών αντλιών του, προειδοποιώντας τους Κυπρίους ναυτικούς ότι αν δεν απομακρυνθούν θα κάνουν χρήση πραγματικών πυρών.

Το πλήρωμα(8 άντρες) επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του αλιευτικού ο οποίος κατήγγειλε το συμβάν στο Υπουργείο Εξωτερικών και στον Γενικό Εισαγγελέα.

Το κυπριακό ΥΠΕΞ ήδη επικοινώνησε με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για το εν λόγω περιστατικό και ταυτόχρονα, προβαίνει σε περαιτέρω διερεύνησή του.

Μήπως παρόμοιες τακτικές θα έπρεπε να ακολουθήσουμε κι εμείς κύριε Βενιζέλο;

Ή περιμένετε τις σχετικές εντολές από τον πρωθυπουργό Εξωτερικών κύριο Παπανδρέου;

ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ

Ο εθνομηδενιστής και κομμουνιστής πρόεδρος της “Κυπριακής Δημοκρατίας” Δημήτρης Χριστόφιας, ξαναχτύπησε…


Από του βήματος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, πρότεινε την από κοινού ματαίωση των στρατιωτικών ασκήσεων στην κυπριακή επικράτεια, εξισώνοντας τη νόμιμη στρατιωτική δραστηριότητα της Κύπρου με αυτή του ψευδοκράτος και των στρατευμάτων κατοχής!

Κι όλα αυτά την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η προετοιμασία της άσκησης «Νικηφόρος 2010»…

Εδώ όλα δείχνουν προσυνεννόηση με την ελλαδική πλευρά, καθώς όπως άφησαν να εννοηθεί Ελλαδίτες στρατιωτικοί, προς ματαίωση οδεύει και η άσκηση «Τοξότης» στην ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου, με πολύ αρνητικές επιπτώσεις για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Και αυτό γιατί την περιοχή διεκδικεί η Τουρκία, έχοντας μάλιστα προχωρήσει έμπρακτα στην αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή…


Συμπαιγνία Αθηνών και Λευκωσίας

Άλλη μια υποχώρηση λοιπόν, από τις εθνομηδενιστικές κυβερνήσεις της Αθήνας και της Λευκωσίας, που στην ουσία αρνούνται να κατακυρώσουν στον Ελληνισμό μια τεράστια και ζωτική για τα εθνικά μας συμφέροντα, περιοχή! Βέβαια, η άσκηση «Νικηφόρος» ματαιώνεται συνεχώς από το 2002, ενώ όπως επισημαίνει ο κυπριακός Τύπος, ελληνικά μαχητικά έχουν να πετάξουν πάνω από την Κύπρο από το 1996.

Φαίνεται ότι το σύνθημα «Ελλάς, Ελλάς, σκέπασε και εμάς», δεν συγκινεί πλέον κανέναν στις κυβερνήσεις της Λευκωσίας και της Αθήνας.

Το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου έχει στην ουσία αδρανοποιηθεί, ενώ είναι φανερό ότι μεθοδεύεται η κατάργησή του…

Στελέχη του ΔΗΚΟ, γκρινιάζουν στους δημοσιογράφους, όμως την ίδια ώρα μετέχουν δια της συμμετοχής τους στην κυβέρνηση στο ξεπούλημα.

ΠΗΓΗ

«Καλλικράτης»: Το προπαρασκευαστικό στάδιο της παράδοσης!


Του Βάϊου Φασούλα
«Καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια στις πιο δύσκολες συνθήκες των τελευταίων δεκαετιών…» ανέφερε ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, Πρόεδρος του Πασόκ, στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης 2010 στο νέο υπουργικό ΤΟΥ συμβούλιο. Πρόεδρος της διεθνούς σοσιαλιστικής, (ξεπέρασε όλους τους ευρωατλαντικούς – «νεοκλασικούς» λαϊκούς και σοσιαλιστές, Κλίντον, Μπλέρ, Σρέντερ και άλλους, – πρωτεργάτες της σφαγής της Παγκόσμιας Κοινότητας), υποψήφιος, ακούμε, για ακόμα μεγαλύτερα… πόστα, θα πάρει και το γερμανικό βραβείο στις αρχές Οκτωβρίου στη Γερμανία (βραβείο Quadriga «Τέθριππον» που θα του απονεμηθεί από το «Εργαστήρι της Γερμανίας»-Βερολίνο, πρόσφατα έχουμε αναφερθεί σ’ αυτό) ακριβώς γιατί… έσωσε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία!!
Παράλληλα με τα σκληρά μέτρα, σπίλωσε και τη μνήμη του Αρχαίου Έλληνα Καλλικράτη, τον μάντρωσε στα πράσινα κιτάπια του και αμόλησε τα «σοσιαλιστικά» στελέχη του στη μάχη για την επικράτηση της πασοκικής συμφοράς στη νέα χωροταξική απορρύθμιση, ακριβώς για να κρατήσουν την Ελλάδα όρθια!!
Τρομάρα μας, λέμε εμείς, που τυγχάνει να είμαστε κι εμείς σοσιαλιστές. Μόνο που ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν είναι σοσιαλιστής. Μη λέμε τρελά πράγματα, Πολίτες. Μη μας εκπλήσσει ο πότε παροδικός και ήπιος λόγος του, ο πότε υποκριτικός και αλληγορικός και άλλοτε αυταρχικός και καταστροφικός, αφού με το λόγο του και κυρίως με τα ενδεκάμηνα «έργα» του, έδεσε την Ελλάδα και σέρνεται στα άρματα του ΔΝΤ, του καταδικαστικού μνημονίου, της τραγουμανίστηκης τρόικας, υποπροϊόντα κατάπτυστης κατηγορίας του καπιταλισμού που σερβιρίστηκαν στον ελληνισμό, γηγενή και απόδημο με τους πιο ξεδιάντροπους τρόπους.
Κατά τ’ άλλα, περιμέναμε την τρέχουσα κατάσταση, ίσως να μην την περιμέναμε σε αυτό το σημείο κι αυτό, διότι, προεκλογικά άλλα έλεγε ο «σοσιαλιστής» Πρωθυπουργός, «ότι υπάρχουν λεφτά» και αποδεικνύεται πως είχε δίκιο!! Μόνο που δεν είχε την τόλμη και το θάρρος μήτε και την ελληνική λεβεντιά (πρέπει να είναι κανείς και λίγο Έλληνας για να μπορεί τέτοια προνόμια να τα κρατάει ψηλά και πολύ περισσότερο να είναι λεύτερος που να μ π ο ρ ε ί και να θ έ λ ε ι να εργάζεται για τη Χώρα του, προσόντα που, δυστυχώς, κατά την άποψή μας, δεν διαθέτει) να έλεγε, λοιπόν, πως τα λεφτά θα τα πάρουνε από το γδάρσιμο της ελληνικής κοινωνίας για να σωθούμε… όπως και έγινε, δυστυχώς.
Με όλα τα παραπάνω, που δεν είναι παρά κόκκοι της διπολικής, αμερικανόφιλης τριάντα εξάχρονης «σοσιαλδημοκρατικής» δυναστείας, οδηγηθήκαμε στο χάος, απ’ το οποίο η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να μας… βγάλει. Ένα χάος, που με τη βούλα του «Καλλικράτη» που (για όσους δεν γνωρίζουν ελληνικά), «Καλλικράτης» ελληνικά σημαίνει: Προπαρασκευαστικό στάδιο τελικής παράδοσης! Μάλιστα, καλά διατυπώθηκε. Μόνο που αυτό το προπαρασκευαστικό στάδιο έχει ημερομηνία λήξεως!
Στη δίνη του ληστρικού και απάνθρωπου εκατοντάδων σελίδων ευρωμνημόνιο, στον τρόμο της τρόικας που θα εισβάλει και στα σπίτια μας, στις φασιστικές ευρωφατρίες της «ΕΕ», στη μέγγενη του διεθνούς καπιταλισμού, στα σκληρά μέτρα των αλαζόνων, ψευτών και υποκριτών «ελλήνων πολιτικών» και στο κερασάκι της αυταρχικής «Καλλικρατικής» κυριαρχίας, η σημερινή «πράσινη» κυβέρνηση έχει τοποθετήσει τον τελευταίο άσσο της προκειμένου να σταθεί στα πόδια της. Η άνευ όρων παράδοση της ελληνικής επικράτειας και των Πολιτών της στην κυριαρχία του κεφαλαίου, είναι πλέον δεδομένη. Παράλληλα, πρέπει να επισημάνουμε και την απόλυτη αποτυχία των κομμάτων, ιδιαίτερα της Κοινοβουλευτικής Αριστεράς, ότι είναι επίσης δεδομένη. Η συγκυρία, η οποία υπάρχει για πρώτη φορά, βρίσκει την Αριστερά διαλυμένη, αποπροσανατολισμένη και διχασμένη (κι αυτό σημαίνει ότι εργάστηκε για τη συντήρηση και παραμονή των κομμάτων εξουσίας στο σβέρκο του λαού) και τα κόμματα εξουσίας, έτσι και αλλιώς, από το ξεκίνημά τους ήταν αποτυχημένα. Δείτε το σημερινό κατάντημα.
Ένα μόνο μένει: Οι Πολίτες, όλοι οι Πολίτες και προπάντων οι ψηφοφόροι της σημερινής κυβέρνησης αλλά και της προηγούμενης που θέλουν να ζουν με αξιοπρέπεια τι κάνουν; Το «Καλλικρατικό» προπαρασκευαστικό στάδιο παράδοσης όπου να ’ναι τελειώνει. Την αυταρχική λειτουργία της κεντρικής εξουσίας το κομματικό κράτος την έχει μεταφέρει σε ολόκληρη την περιφέρεια. Οι Δήμοι δεν λειτουργούν ή ελάχιστοι υπολειτούργησαν αναγκαστικά κάτω από την πίεση των Πολιτών ή το δικό τους ηθικό ανάστημα. Τώρα στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης το κομματικό κράτος μέσω «Καλλικράτη» θα δουλέψει περισσότερο το ψαλίδι. Όλα τα έργα κόβονται απ’ τα ψαλίδια των κούρων, η «ανάπτυξη» μεγαλουργεί και θα βρεθούμε αντιμέτωποι σ’ ένα ξεχωριστώ αλαλούμ και, εμάς δηλαδή, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, πράσινους, κόκκινους, γαλάζιους και παρδαλούς θα μας πάρει ο διάολος τον πατέρα.
Η μόνη λύση, ελπίδα αν θέλετε, είναι η συγκρότηση Πρωτοβουλιών Ενεργών Πολιτών που ήδη άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά και όχι μόνο σε τοπικά επίπεδα αλλά σε ολόκληρη τη Χώρα. Η μόνη ελπίδα, αν μπορούμε να μιλούμε για ελπίδα, είναι η παρέμβαση των Ενεργών Πολιτών για την ανατροπή αυτού του κυβερνητικού σχήματος, για την ανατροπή του μνημονίου, το διώξιμο της τρόικας και βεβαίως τον αποκλεισμό των εγκλωβισμένων στα κόμματα υποψηφίους δημάρχους. Καιρός να καταλάβουμε τη σημασία και αξία της Τ.Α. όταν αυτή πάψει να λειτουργεί κάτω από τις ορέξεις των κομματικών μεγιστάνων. Όμως αυτό θα το δούμε μόνον όταν η Τ.Α. απελευθερωθεί δια παντός από τον έλεγχο του κομματικού κράτους.
Ο ενεργός και ελεύθερος Πολίτης οφείλει να γνωρίζει πως: Η πολιτική μιας Χώρας περνά μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ως εκ τούτου καλείται και υποχρεούται να μαυρίσει τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων περιφερειαρχών με καραμπογιά που χρησιμοποιούσαν παλιά στα κάρα, να μαυρίσει όλους τους υποταγμένους στο χαώδες κομματικό Κράτος-σύστημα και να αναδείξει τον δικό του και άσπιλο Τοπικό Άρχοντα.

Ο ξένος τύπος άρχισε να "καλλιεργεί" την επερχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας!


FT: Πιθανότητες χρεοκοπίας 90% για την Ελλάδα την επόμενη δεκαετία

Οι αγορές ομολόγων «καρφώνουν» την Ελλάδα, σαν ένα οικονομικό… σουβλάκι. Αυτή την παρομοίωση χρησιμοποιούν οι Financial Times για να περιγράψουν την οικονομική κατάσταση της χώρας και τη συμπεριφορά των αγορών κεφαλαίου, σε άρθρο τους που αναφέρεται στο γεγονός ότι πλεον δεν υπάρχουν κρατικά ομόλογα χωρίς ρίσκο.
Όπως αναφέρουν οι FT, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει και τελικά θα χρεοκοπήσει – με τις υπερβολικά υψηλές έως και άνω του 10% αποδόσεις των κρατικών ομολόγων να υποδεικνύουν ότι οι πιθανότητες χρεοκοπίας μέσα στην επόμενη δεκαετία αγγίζουν το 90%, σύμφωνα με το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ.
Στο άρθρο επίσης σημειώνεται ότι ο επιδέξιος, όπως τον χαρακτηρίζει, Έλληνας ΥΠΟΙΚ έχει προσπαθήσει να πείσει του ομολόγους του και τους εν δυνάμει επενδυτές ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει καθώς μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε νέα κρίση που θα παρέσυρε χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.
Είναι ανησυχητικό, συνεχίζουν οι FT, ότι οι επενδυτές ζητούν αποδόσεις στα ομόλογα της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, μεγαλύτερες σε σύγκριση με πριν από την ανακοίνωση του μηχανισμού στήριξης των 750 δισ. ευρώ το Μάιο. Τα CDS υποδηλώνουν ότι η Ιρλανδία εμπεριέχει μεγαλύτερο ρίσκο από το Dubai ή το Λίβανο.
Με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει την προοπτική να χρησιμοποιεί το 7% των φορολογικών εσόδων για να εξυπηρετεί το χρέος της, σχεδόν για πάντα, η χρεοκοπία σύμφωνα με τους FT, μοιάζει ελκυστική κάποια στιγμή. Ευτυχώς, η στιγμή αυτή δεν πρόκειται να έρθει πριν τη λήξη του μηχανισμού το 2013. Ίσως μέχρι τότε, το ελληνικό χρέος να έχει μετακυλήσει από τις ευάλωτες τράπεζες σε εκείνους που είναι πρόθυμοι να ποντάρουν στην ανάκαμψη, κάτι που σημαίνει ότι η χρεοκοπία δεν θα έχει τελικά τις αλυσιδωτές επιδράσεις που πιστεύει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Όταν τελικά η Αθήνα χρεοκοπήσει, καταλήγει το άρθρο των FT, οι αγορές ομολόγων ίσως αρχίσουν να συμπεριφέρονται στα κράτη, όπως παρότρυνε ο Ζορμπάς να συμπεριφέρονται όλοι. «Ο άνθρωπος είναι ζώο, αν είσαι σκληρός μαζί του σε σέβεται και σε φοβάται. Αν είσαι καλός, σου βγάζει τα μάτια».

Mετά τον Δία, καταγράφηκε και η μουσική που παράγει.. ο Ήλιος!!

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ...

Μετά την NASA που κατέγραψε τους
ήχους που παράγονται από την περιστροφή του Δία,αυτή την φορά οι αστρονόμοι του Τμήματος  Ηλιακής Φυσικής του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ καταγράφουν τους ήχους που παράγουν τα  μαγνητικά κυκλώματα στην εξωτερική στιβάδα της ατμόσφαιρας του ήλιου που  πάλλονται σαν χορδές μουσικών οργάνων!

Οι αστρονόμοι κατάφεραν να μετατρέψουν αυτούς τους Παλμούς σε ήχους και ιδού το αποτέλεσμα στο παρακάτω βίντεο.

Ο επικεφαλής της ομάδας καθηγητής Ρομπέρτους φον Φέι Ζίμπενμπιργκεν δήλωσε:

"Ηταν παράξενα όμορφο και συναρπαστικό να ακούμε αυτούς τους ήχους για πρώτη φορά από μια τόσο δυνατή πηγή. Είναι ένα είδος μουσικής, από τη στιγμή που διαθέτει αρμονία".

  "Διαπιστώσαμε ότι τα πεδία ταλαντώνονται σαν χορδές κιθάρας ή σαν τον αέρα στα πνευστά. Με τον καιρό, τα κύματα πεθαίνουν και αυτό μας λέει καινούργια πράγματα για την ατμόσφαιρα του ήλιου. Ολη αυτή η παρατήρηση μας παρέχει έναν νέο τρόπο γνώσης του ήλιου και μας δίνει μια νέα άποψη της φυσικής που αφορά τις εξωτερικές στιβάδες, όπου οι θερμοκρασίες φτάνουν τα εκατομμύρια βαθμούς".

Τώρα το πως η επιστήμη έρχεται να επιβεβαιώσει 2500 χρόνια μετά τον Πυθαγόρα, που όχι μόνο γνώριζε  για την μουσική των ουράνιων σφαιρών άλλα όπως υποστήριζε και άκουγε(!!) είναι μια μεγάλη ιστορία...


-ΒΙΣΑΛΤΗΣ-/ visaltis.blogspot

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

«Νέα Ελλάδα»: Η γαλέρα των μαφιών του χρήματος


Στην ιστορία της ανθρωπότητας σπάνια συναντάς τέτοιο ρηχό, αλλά αυθάδη κυνισμό σαν αυτόν του ΓΑΠ. Οι μεγαλοστομίες του δεν αποτελούν απλώς το προϊόν της αυτοϊκανοποιημένης ωμότητας ενός ανδρείκελου, ούτε το προϊόν της αυθάδους ανοησίας του, αλλά προμελετημένο στυγνό έγκλημα.

Αποτελούν το προϊόν της πωρωμένης υλοποίησης ενός επεξεργασμένου σχεδίου φρίκης: Τον αφανισμό της Ελλάδας από τον ιστορικό χάρτη της ανθρωπότητας και τη μετατροπή της σε ένα χώρο απλής γεωγραφικής ονομασίας, απονεκρωμένο και αφυδατωμένο από κάθε ιστορική ουσία και ταυτότητα.

Διακήρυξε, λοιπόν, ο ΓΑΠ, με την αναισθησία του «ηλεκτρονικού εγκεφάλου» που εκτελεί εντολές, το νέο μακάβριο απόφθεγμα: «Οικοδομούμε μια άλλη Ελλάδα, μια Ελλάδα νέα».


Αυτά τα είπε στη Νέα Υόρκη στο «Εκόνομικ κλαμπ», δηλαδή σε αυτούς που επεξεργάζονται τα σχέδια εξόντωσης των λαών, τις εντολές των οποίων εκτελεί ο ΓΑΠ…

Συνεπώς, δεν πρέπει να έχουμε την αυταπάτη, ότι το ανδρείκελο, ο πρωθυπουργός μας, δεν γνωρίζει το τι λέει ή ότι λόγω της τραγικής ανοησίας του ξεστομίζει ασυναρτησίες και καρατομεί το νόημα των εννοιών και των λέξεων.

ΟΧΙ.
Ο ΓΑΠ ενεργεί συνειδητά. Τα γλωσσικά του ιδιώματα είναι η μορφή της πραγματικότητας που προωθεί και κατασκευάζει. Καρατομεί τις έννοιες γιατί καρατομεί την ελληνική πραγματικότητα. Γελάμε με τις ανοησίες του και έτσι ξεγελιόμαστε.

Οι λεκτικές ανοησίες του είναι οι φόρμες, η διαλεκτική γλωσσική επένδυση, της «Νέας Ελλάδας» που θέλουν να κατασκευάσουν: Γλωσσική επένδυση της αλλοιωμένης Ελλάδας, της ακρωτηριασμένης Ελλάδας, της ισοπεδωμένης και αφανισμένης Ελλάδας.

Αν ήταν «ώριμο» θα άλλαζε και την τυπική ονομασία «Ελλάδα», θα εξαφάνιζε κάθε τι με την λέξη «Ελλάδα».
ΤΩΡΑ δολοφονούν το περιεχόμενο «Ελλάδα», την ιστορική, αγωνιστική, πνευματική και πολιτισμική ΟΥΣΙΑ και ΥΠΟΣΤΑΣΗ της Ελλάδας. Τη συνέχειά της, τις μνήμες της, την ταυτότητά της, τις αγωνιστικές της παραδόσεις, τους κοινωνικούς και πνευματικούς της ιστούς, τις πολιτικές της αρθρώσεις, την οσμή της, το χρώμα της.

ΤΩΡΑ αφυδατώνουν την Ελλάδα από κάθε ουσία, από κάθε χυμό και γεύση, την καθιστούν μια νεκρή, λεκτική έννοια…


Τα ανδρείκελα δολοφονούν τις λέξεις και τις έννοιες γιατί η πολιτική τους είναι η δολοφονία της ιστορικής πραγματικότητας. Τα λεκτικά τους σχήματα αποτυπώνουν απλώς τη «Νέα Ελλάδα» που επιδιώκουν να κατασκευάσουν: Την «Ελλάδα» γαλέρα των μαφιών του χρήματος…

Μέσα σε αυτή τη «γαλέρα» θα βασιλεύει το καθεστώς της γαλέρας, δηλαδή της αιχμαλωσίας, δουλείας, του βούρδουλα και της φρίκης:


α). Δεν θα υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα, π.χ. συλλογικές συμβάσεις, σταθερή δουλειά, 8ωρο κ.ο.κ. Αντίθετα θα υπάρχουν μόνο ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ατομικές συμβάσεις, ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, δουλεμπόριο, υψηλή ανεργία.

β). Δεν θα υπάρχει Κοινωνική Ασφάλιση, ασφαλιστικά ταμεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ...θα υπάρχει δουλειά μέχρι τον τάφο …

Στη «νέα Ελλάδα» νοσοκομειακή και υγειονομική περίθαλψη θα έχει όποιος μπορεί να πληρώσει.

γ). Στη «νέα Ελλάδα» δεν θα υπάρχει δημόσια δωρεάν Παιδεία, δεν θα υπάρχει καν Παιδεία. Τα πανεπιστήμια και τα σχολεία θα είναι παραρτήματα των πολυεθνικών.

δ). Δεν θα υπάρχουν ελεύθερες ακτές, δάση, αρχαιολογικοί χώροι κ.ο.κ.

ε). Στη «νέα Ελλάδα» ο άνθρωπος θα είναι μια ηλεκτρονική κουκίδα, αποκτηνωμένος και αλυσοδεμένος: Στο σώμα, στο μυαλό και στην ψυχή.

Αυτόν τον εφιάλτη μας παρουσιάζει το ανδρείκελο των αφεντικών της «γαλέρας» σαν «νέα Ελλάδα».
Φυσικά οι μαφίες της «γαλέρας», τα ανδρείκελά τους και οι πόρνες τους (ΜΜΕ) λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο: Τον ελληνικό λαό.

Γρήγορα θα διαπιστώσουν ότι ο ελληνικός λαός βυθίζει τις γαλέρες…

ΟΙ λαοί θα βυθίσουν τις γαλέρες της Νέας Τάξης γιατί η ίδια η ζωή, αργά η γρήγορα, θα διεκδικήσει τα δικαιώματά της: Έτσι γινόταν πάντα μέσα στην ανθρώπινη ιστορία, έτσι θα γίνει και τώρα…

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Η σοφία της Εμπειρίας

 Του Νικου Λυγερού



«Αυτή είναι η υπέρτατη ανοησία του ανθρώπου ? ό,τι στερείται σήμερα για να μην αναγκαστεί να στερηθεί αύριο, και η ζωή του χάνεται προτού μπορέσει να απολαύσει αγαθά που έχει αποκτήσει έπειτα από πολύ μόχθο...»
Leonardo da Vinci 

Με αυτόν τον στοχασμό του ο Leonardo da Vinci στιγματίζει την καθημερινότητα του ατόμου που μέσα στις κοινωνικές συνθήκες ξεχνά ακόμα και την ανθρωπιά του. Στην πραγματικότητα, είναι η συνεχής επανάληψη του παρόντος με το δήθεν πρόσχημα της ευημερίας του μέλλοντος που παράγει το παράδοξο. Όταν το μέλλον παραμένει ένα όριο που δεν αγγίζεται, τότε γίνεται μια απλή ουτοπία που εξηγεί τη μιζέρια της ανώνυμης ζωής που μεταμορφώνεται σε επιβίωση. Το μέλλον σε αυτό το σχήμα αφοπλίζει κάθε δραστηριότητα του παρόντος. Συνεπώς δεν επιτρέπει τη δημιουργία εφόσον αυτή απαιτεί μια επένδυση που βάζει σε κίνδυνο το μέλλον. Η αλήθεια κρύβεται μέσα στη διπλή αντίληψη του μέλλοντος. Αφενός το μέλλον αποτελεί έναν στόχο, αφετέρου ένα εμπόδιο. Πιο συγκεκριμένα, είναι η διατήρηση του παρόντος που καθορίζει τα πάντα. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο από το παρόν, ακόμα κι όταν το άτομο το ονομάζει μέλλον.
«Το φυτό γκρινιάζει για το παλιό ξεραμένο κλαρί που ακουμπούν πλάι του και για τις παλιές βάτους που το περιβάλλουν. Το ένα όμως το κάνει να φυτρώνει ίσια, και τα άλλα το προστατεύουν από κακές συναναστροφές.»
Leonardo da Vinci

Εδώ και πάλι, επανέρχεται το θέμα της σοφίας της εμπειρίας. Διότι το παλιό ξεραμένο κλαρί, όπως και οι παλιές βάτοι, συμβολίζουν το παρελθόν. Η εξουσία του παρόντος μέσω του κοινωνικού πλαισίου, εξουδετερώνει την ουσία του παρελθόντος. Και με αυτόν τον τρόπο εξαφανίζει την ιστορία και τις πληγές της. Όμως έτσι προετοιμάζεται η επανάληψη των λαθών. Διότι όποιος ξεχνά το παρελθόν είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει. Συνεπώς πρέπει να δεχόμαστε τη συμβολή του παρελθόντος για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε μέσα στο παρόν για να δημιουργήσουμε το μέλλον. Οι δυσκολίες δεν είναι απαραίτητα εμπόδια, είναι και ενδείξεις που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε στη στρατηγική της ανάπτυξής μας. Ο Leonardo επιμένει στο θέμα της διαχρονικότητας της ανθρώπινης εξέλιξης μ' έναν τρόπο που θυμίζει τα αποτελέσματα της θεωρίας αποφάσεων και γενικότερα της θεωρίας παιγνίων. Με άλλα λόγια αν το παίγνιο δεν είναι δίκαιο, το στοίχημα πρέπει να είναι εκθετικό. Μόνο έτσι μπορούμε να αποφύγουμε την καταστροφή του παίκτη που αντιπροσωπεύει την παθητική επιβίωση του ατόμου μέσα σ' ένα πλαίσιο που δεν γνωρίζει. Όλο το σενάριο είναι γραμμένο όμως το άτομο αναγκάζεται να αυτοσχεδιάζει. Η συμβουλή του Leonardo da Vinci αντικρούει όλο αυτό το δόγμα και δημιουργεί ένα ελεύθερο πεδίο σκέψης.

ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Η μεγάλη κατάρα της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, υπήρξε πάντα η ποδηγέτησή της από την πολιτική εξουσία.

Ο σφικτός εναγκαλισμός αυτών των δύο, εκφραζόταν από τις λίγες πραγματικές εξουσίες που άφηνε η κεντρική διοίκηση στους τοπικούς άρχοντες, αλλά και από τις κομματικές εξαρτήσεις στην εκλογή αυτών.

Φυσικά και οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικές, καθώς τα κόμματα εξουσίας έχουν φροντίσει και αυτή τη φορά να τους δώσουν πολιτική χροιά.

Οι λογικές των επικεφαλής των δύο κομμάτων εξουσίας, είναι χαρακτηριστικές.

Ο μεν Γιώργος Παπανδρέου έχει οριοθετήσει την ψήφο στις 7 Νοεμβρίου ως δημοψήφισμα της πολιτικής του σχετικά με το μνημόνιο, τον Καλλικράτη, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις όποιες άλλες «μεταρρυθμίσεις» μας ετοιμάζει.

Ο δε Αντώνης Σαμαράς, έχει σηκώσει το φλάμπουρο του αντι-μνημονιακού αγώνα και όλη η ρητορική του και η πολιτική του στόχευση περιορίζεται γύρω από το μνημόνιο και την αντίθεσή του στη συγκεκριμένη επιλογή του ΠΑΣΟΚ.

Μνημόνιο και Καλλικράτης φαντάζουν ως το διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης. Είναι όμως τα πράγματα έτσι;

Η αντίθεση αυτής της εφημερίδας τόσο στην εφαρμογή του μνημονίου, όσο και στις προτεινόμενες αυτοδιοικητικές αλλαγές του Καλλικράτη, υπήρξε σαφής από την πρώτη στιγμή που αυτές οι δύο έννοιες εμφανίστηκαν στο πολιτικό μας λεξιλόγιο, αλλά και στην καθημερινότητα της ζωής μας.

Οφείλουμε όμως να ομολογήσουμε, ότι το μνημόνιο και η τρόικα δεν ευθύνονται για τα σκουπίδια που υπάρχουν σε κάθε γωνιά των πόλεών μας.

Δεν ευθύνονται για την καταστροφή του περιβάλλοντος, τις χωματερές που θέλουν να στήσουν οι εργολάβοι της παραπολιτικής σε σημεία υπέροχου φυσικού κάλλους.

Δεν ευθύνεται το μνημόνιο για την κακοδιοίκηση των δήμων και κοινοτήτων, δεν ευθύνεται για τα σκάνδαλα και τις ρεμούλες και την με κάθε τρόπο καταλήστευση του δημοσίου χρήματος από τους ντόπιους κρατούντες, οι οποίοι φυσικά και δεν περίμεναν την τρόικα για να κάνουν τις ρεμούλες τους.

Ο δε Καλλικράτης και οι απαράδεκτες σε αυτόν μεταβολές που προκύπτουν από τη «φεντεραλιστική» νοοτροπία των σχεδιαστών του, δεν ευθύνονται για τα χάλια της ελληνικής οικονομίας.

Δεν ευθύνονται για τις επιχειρήσεις που κλείνουν και επιδοτούμενες ανοίγουν σε άλλες βαλκανικές χώρες, δεν ευθύνονται για την φτώχεια των Ελλήνων.

Δεν έφερε ο Καλλικράτης τα εκατομμύρια των μεταναστών στην πατρίδα μας, δεν αποδιοργάνωσε αυτός την ελληνική αστυνομία και σίγουρα δεν είναι ο λόγος για την εγκληματικότητα που μαστίζει και το τελευταίο χωριό της Ελλάδας.

Για τι τελικά θα κληθούν να ψηφίσουν οι Έλληνες, στις 7 Νοεμβρίου; Για την τρόικα που ήδη έχει καθίσει στο κεφάλι της χώρας ή για τον Καλλικράτη που έχει ήδη ψηφιστεί;

Εμείς θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο εθνικό και κοινωνικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η μετανάστευση.

Η μετανάστευση που διαλύει την κοινωνία μας, η μετανάστευση που δημιουργεί την τεράστια εγκληματικότητα, η μετανάστευση που αφελληνίζει το μέλλον του έθνους μας.

Η μετανάστευση και φυσικά, οι πολιτικοί και πνευματικοί υποστηρικτές της, που θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα ακαθόριστο πολυφυλετικό και πολυπολιτισμικό αχταρμά, μετατρέποντας παράλληλα την ελληνική κοινωνία σε μια κοινωνία παροχής «πάσης φύσεως» υπηρεσιών, σε ξένους αφέντες.

Γι’ αυτούς τους λόγους, το μεταναστευτικό πρέπει να γίνει το διακύβευμα των εκλογών.

Να τιμωρηθούν οι πολιτικές που επέτρεψαν και διόγκωσαν τη μετανάστευση, να τιμωρηθούν τα πρόσωπα, τα οποία την υποστηρίζουν.

Από την άλλη, πρέπει να υποστηριχθούν οι συνδυασμοί και τα πρόσωπα των συνδυασμών που έχουν εκφραστεί δημόσια κατά της εθνικής και πολυπολιτισμικής αλλοίωσης της πατρίδας μας.

Και ευτυχώς, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα υπάρξουν πολλοί τέτοιοι συνδυασμοί και πολλά πρόσωπα ως υποψήφιοι που έχουν εκφράσει αυτή την αντίθεση.

Το καθήκον δε των πολιτών, προεκλογικά, θα πρέπει να είναι η ανάδειξη του ζητήματος και ο εξαναγκασμός των υποψηφίων να πάρουν θέση σε αυτό.

Την δε ημέρα των εκλογών, η ψήφος τους να δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα της αντίθεσης των Ελλήνων στα σχέδια που οι πολιτικές, οικονομικές, πνευματικές και όποιες άλλες ελίτ θέλουν να μας επιβάλλουν.

Αυτή είναι η «γραμμή» του ΕΚ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και από αυτό το βήμα θα παρουσιάσουμε κάποιους από τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους που θα δώσουν τις πολιτικές μάχες, για ένα ελληνικό μέλλον.

Δημήτρης Ζαφειρόπουλος


Να σημειώσουμε ότι το Ιστολόγιο μας Αυτόχθονες Έλληνες δεν πιστεύει στους συνδυασμούς και υποψηφίους που μπορεί να προταθούν από τον σύνδεσμο της ανωτέρω ανάρτησης, ότι θα επιφέρουν και τις λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...