Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Στρός Καν: Ο επικυρίαρχος της Ελλάδος...!


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

 

Τον Αύγουστο του 490πχ ο βασιλεύς της Σπάρτης, μαζί με 300 παλικάρια, δεν δέχθηκε να υποταχθεί ο Ελλαδικός χώρος στην παντοδύναμη κυριαρχία της Περσικής αυτοκρατορίας και θυσιάσθηκε στις Θερμοπύλες, υπέρ βωμών και εστιών, προκειμένου να αναχαιτισθεί η Περσική προέλαση.

Στις 6 Ιανουαρίου του 1449, ο Κωνσταντίνος ΙΑ΄ ο Παλαιολόγος, στέφθηκε αυτοκράτωρ Βυζαντίου στον Άγιο Δημήτριο του Μιστρά και αναχώρησε για την βασιλεύουσα πόλη, την Κωνσταντινούπολη, γνωρίζοντας πως θα είναι ο τελευταίος αυτοκράτορας της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και ποτέ δεν δείλιασε στην σκέψη πως οδηγείτο στην θυσία, μέσω της αλώσεως της πόλεως, λίγα χρόνια μετά ( 29 Μαΐου 1453).
Στις 20 Μαΐου 1825, ο Παπαφλέσσας στο Μανιάκι Μεσσηνίας, μαζί με 300 γενναίους άνδρες του, προσπάθησε να αναχαιτίσει την προέλαση του Ιμπραήμ Πασά και των...
αναρίθμητων στρατευμάτων του, προβάλλοντας ηρωική αντίσταση, όχι γιατί πίστευε πως θα νικήσει τα φουσάτα του Ιμπραήμ, αλλά για να σηματοδοτήσει με την θυσία του, την συνέχεια του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων, έναντι της σκλαβιάς αιώνων, από τους Τούρκους κατακτητές.
Τον Μάιο του 2010 ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών της πατρίδος μας στους δανειστές και δυνάστες του ΔΝΤ της ΕΚΤ και της ΕΕ.
Από την μία στιγμή στην άλλη χάθηκαν εργασιακές κατακτήσεις δεκαετιών που οδηγούν την χώρα μας σε εργασιακό μεσαίωνα.
Η υπογραφή του μνημονίου οδήγησε την «σοσιαλιστική» κυβέρνηση στην δραστική μείωση των συντάξεων και των μισθών των εργαζομένων. Στην περικοπή των δώρων στον δημόσιο τομέα και πολύ σύντομα και στον ιδιωτικό. Αύξησε όλους του έμμεσους φόρους καθώς και τον ΦΠΑ όλων των καταναλωτικών προϊόντων. Οδηγεί την αστική τάξη που είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας σε πλήρη διάλυση. Η μεγάλη ύφεση οδηγεί την επιχειρηματική τάξη σε εξαθλίωση και σε καθημερινά λουκέτα. Η ανεργία καλπάζει και το μέλλον για τα νέα παιδιά είναι δυσοίωνο, με αποτέλεσμα να δημιουργεί νέο μεταναστευτικό κύμα φυγής προς το εξωτερικό, την ίδια στιγμή που κατά δεκάδες λαθρομετανάστες εισρέουν στην πατρίδα μας, χωρίς κανένα έλεγχο, αλλοιώνοντας τη δημογραφική μας σύνθεση.
Ο Έλληνας πολίτης κατάντησε δέσμιος της εγκληματικότητας, του παραεμπορίου και της μαύρης αγοράς εργασίας. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα εντάσσεται και η πρόσφατη επίσκεψη του Γεν. Διευθυντού του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος κάτω από φιλοφρονήσεις γαλατικής ευγένειας, ούτε λίγο ούτε πολύ μας συμβούλευσε για το καλό μας, «να είμαστε καλά παιδιά».
Η επικοινωνιακή πρωτοβουλία του Στρος Καν σηματοδοτεί την νέα εποχή της έκλειψης της Εθνικής κυριαρχίας, που ωμά υποκαθίσταται από τις επιταγές του διεθνούς κεφαλαίου, δηλαδή των αγγλοσαξόνων τοκογλύφων και κερδοσκόπων.
Ο επικυρίαρχος της χώρας μας, Στρος Καν, παρέδωσε μαθήματα υποταγής στους 300 βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου. Πολλοί εξ αυτών έπεσαν αμαχητί, μη έχοντας καμία γνώση του “Μολών λαβέ ” και οι υπόλοιποι ετράπησαν εις άτακτο φυγή ως σύγχρονοι ριψάσπιδες .
Όλοι λοιπόν, αποδέχθηκαν τον δυνάστη τους, εκφραστή της παγκοσμιοποίησης, της νέας τάξεως πραγμάτων και της υπό ίδρυση παγκόσμιας κυβέρνησης.
Έτσι, αντίθετα με όσους πολύ μεγάλους Έλληνες, αναφέρω παραπάνω, αυτοί οι 300, μετά δεκαετίες, στην καταγραφή των γεγονότων από την Ιστορία, δεν θα βρίσκονται στο πάνθεόν της, αλλά στον καιάδα της λήθης. Διάχυτη δε, είναι η εντύπωση, πως πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές εκείνες, που τούτος ο τόπος σε δύσκολους καιρούς, γεννούσε ήρωες ηγέτες !!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...