Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Αναξιόπιστος ο προϋπολογισμός, αλλά… θα τον ψηφίσουν


Με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να «βράζει» ψηφίζεται απόψε τα μεσάνυχτα από την Ολομέλειας της Βουλής ο προϋπολογισμός του 2011.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης, πιο ηχηρή ήταν η παρέμβαση της Βάσως Παπανδρέου: «Είναι αυτονόητο ότι ψηφίζω τον Προϋπολογισμό του 2011. Σημαίνει, όμως, ότι μιλούμε για αξιόπιστο Προϋπολογισμό που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα; Όχι!« είπε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός για να προσθέσει ότι στήριξη δεν σημαίνει σιωπή.
Νωρίτερα στο υπουργικό συμβούλιο είχε προηγηθεί αναστάτωση όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου «τ’ άκουσε» από τον Χάρη Καστανίδη και την Αννα Διαμαντοπούλου που ζήτησαν καλύτερη… ενημέρωση. (sic!)
Αιχμές επιφύλαξε και ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Κ. Καρτάλης υπογραμμίζοντας ότι «αν χάσουμε το κοινωνικό κράτος, παραδίδουμε την ψυχή μας στο διάβολο»…
Κριτική στάση τήρησε και ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Έκτ. Νασιώκας ο οποίος αναφερθείς στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο για τις εργασιακές ρυθμίσεις και ειδικότερα για την διάταξη περί ανείσπρακτων οφειλών, είπε ότι ανήκει σε εκείνους που είχαν διαμηνύσει προς την κυβέρνηση ότι θα την καταψήφιζαν αν δεν αποσύρετο.
Υπήρξαν και προσωπικές αιχμές όπως από τον βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Θ. Ρομπόπουλο ο οποίος είπε: «Έχω ζητήσει ραντεβού με τον πρωθυπουργό κι ακόμη δεν μου έχει απαντήσει. Είναι σα να παίζω ποδόσφαιρο σε μια ομάδα και να μην με αφήνουν να αγγίξω τη μπάλα».
Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κατάσταση που επικρατεί.
Η συζήτηση τελικά επί του προϋπολογισμού εξελίσσεται σε… ομαδική ψυχοθεραπεία για τους «καταπιεσμένους» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Περίσσεψε μήπως (αυτή τη φορά) η εσωκομματική κριτική;
Υπονοήθηκε στήριξη (από μερίδα βουλευτών της κυβέρνησης) με ημερομηνία λήξης ;
Όπως και να’ χει πάντως ο πανικός του επικοινωνιακού επιτελείου του Μεγάρου Μαξίμου και της Ιπποκράτους είναι πιο έκδηλος από κάθε άλλη φορά τους τελευταίους μήνες.
Η σημερινή μέρα λέτε να βγάλει και νέα είδηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...