Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΠΟΥ ΨΩΝΙΖΕΤΕ ΕΤΟΙΜΑ ΦΑΓΗΤΑ....

Προσέξτε ...... ! έτοιμα φαγητά (σουβλάκια,φαστ φουντ , πίτσες … )
η Φυματίωση θερίζει.
Οι λαθρομετανάστες – μετανάστες που ζουν στη χώρα μας και παρουσιάζουν ενεργό φυματίωση και δεν είναι δυνατόν να υποβληθούν σε θεραπεία με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα σε υγιείς πολίτες, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα για τη δημόσια υγεία.

Σε όσους πάνε και αγοράζουν έτοιμα φαγητά (σουβλάκια,φαστ φουντ , πίτσες … κλπ) να ελέγχουν αν ανάμεσα στο προσωπικό που ετοιμάζει την παραγγελία υπάρχει αλλοδαπός ο οποίος δεν έχει άδεια εργασίας και βιβλιάριο υγείας.

Ακόμα και αυτοί που σας το μεταφέρουν στο σπίτι σας … πόσες φορές έχουμε γίνει μάρτυρες να ανοίγουν τα δέματα της παραγγελίας ;…....

Έχετε βέβαια το δικαίωμα να ρωτήσετε τον υπεύθυνο, όπως έχετε και το δικαίωμα να μην αγοράζετε προϊόντα από καταστήματα, που παραβιάζουν της βασικές αρχές του υγειονομικού κώδικα. Ευαισθητοποιηθείτε πριν είναι αργά για σας και τα παιδιά σας, διότι σε αναρτημένη ανακοίνωση του Νοσοκομείου Σωτηρία, της ΜΚΟ Εργοερευνητική και του Ινστιτούτου Ερεύνης Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΙΕΝΘΥΑΕ), που παρουσιάστηκε στο 23ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων, οι εργασίες του οποίου πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ανακοίνωσης, στο διάστημα 2000-2009 προσήλθαν στο ΙΕΝΘΥΑΕ 86.618 μετανάστες, προκειμένου να υποβληθούν σε ακτινογραφία θώρακος, η οποία απαιτείται για την έκδοση πράσινης κάρτας.
Διαπιστώθηκε ότι το 33,6% από τους 122 που ήταν ύποπτοι για ενεργό φυματίωση δεν προσήλθε στο νοσοκομείο, για να υποβληθεί σε ειδική θεραπευτική αγωγή.

Και μην νομίζετε πως το ότι προσλαμβάνουν λαθρομετανάστες - μετανάστες το κάνουν γιατί έχουν περισσότερα αποθέματα καλοσύνης από εσάς.
Το κάνουν γιατί τους βολεύει από οικονομικής απόψεως.
Γιατί στον αλλοδαπό θα δώσουν μεροκάματο 20 με 25 ευρώ μαύρα, χωρίς ΙΚΑ ,
ενώ αν στην θέση του είχαν έναν άλλο υπάλληλο Έλληνα ή μετανάστη που έχει όλες τις προϋποθέσεις να πάρει την δουλειά, θα του στοίχιζε από 40 μέχρι 50 ευρώ ημερησίως......


ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΨΩΝΙΖΕΤΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...