Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ένας στους 10 Έλληνες δεν είχε να φάει το 2008!!!!


Στο όριο της φτώχειας ή κάτω από αυτό ζουν δύο στους πέντε Έλληνες, ενώ ο ένας στους δέκα δεν έχει καν να πληρώσει τα προς το ζην. Αυτό αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat. Το κακό είναι ότι τα στοιχεία μπορεί να δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα στις Βρυξέλλες, ωστόσο αφορούν το 2008 και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η τωρινή κατάσταση της χώρας και των κατοίκων της μπορεί να είναι πολύ χειρότερη.

Η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα στην Ε.Ε. με το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας. Μας ξεπερνούν μόνο η Λετονία (25,6%), η Ρουμανία (23,4%) και η Βουλγαρία (21,4%). Στην Ελλάδα στο όριο της φτώχειας βρίσκεται το 20,1% του πληθυσμού, που μεταφράζεται σε 2,2 εκατ. πολίτες. Το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται στην ............


Τσεχία (9%) και τα αμέσως επόμενα στην Ολλανδία και τη Σλοβακία (11%).

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι κατά τον ορισμό της Eurostat, τα άτομα στο όριο της φτώχειας είναι εκείνα τα οποία ζουν σε νοικοκυριά με εισόδημα κάτω του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 ο μέρος όρος όσων ζουν σε αυτό το επίπεδο είναι φτάνει το 16,5% των πολιτών, έχοντας λάβει τις σχετικές κοινωνικές παροχές.

Επιπλέον, 1,2 εκατ. πολίτες στην χώρα μας αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες να πληρώσουν το ενοίκιο του σπιτιού, τη θέρμανση, να λάβουν γεύμα με κρέας ή ψάρι τρεις φορές την εβδομάδα και να ανταποκριθούν σε λοιπά έκτακτα και αναπάντεχα έξοδα. Πρόκειται για το 11,2% του πληθυσμού.

Σύμφωνα με την Eurostat, στην «Ε।Ε. των 27» το 8% του πληθυσμού αντιμετωπίζει τέτοιου είδους δυσκολίες, με τα συντριπτικά υψηλότερα ποσοστά να καταγράφονται στην γειτονική Βουλγαρία (41%) και την επίσης βαλκάνια Ρουμανία (33%), δηλαδή τις δύο χώρας που μπήκαν τελευταίες στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

ΠΗΓΗ:COBRA

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...