Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ε.Ε.: Ανοιγμα λιμανιού στην Κωνσταντινούπολη

 

Να ανοίξει ένα λιμάνι στην Κωνσταντινούπολη και τον εναέριο χώρο της για πτήσεις τράνζιτ, στα πλοία και τα αεροσκάφη, των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζήτησαν από την Τουρκία οι Βρυξέλλες και ως αντάλλαγμα θα δοθεί στη γείτονα χώρα η δυνατότητα να ανοίξουν, στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, δύο κεφάλαια, αυτά της ενέργειας και της δικαιοσύνης και των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV η εν λόγω συμφωνία θα περιλαμβάνει και την επέκταση του καταστατικού σχετικά με το εμπόδιο μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Κατεχομένων.

«Εάν η Τουρκία ανταποκριθεί σε όλα αυτά μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος Δ. Χριστόφιας θα ανακοινώσει λίγο πριν από τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ότι η Κύπρος δεν θα ασκήσει βέτο για το σύνολο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και ότι δεν θα εμποδίσει το άνοιγμα των εν λόγω δύο κεφαλαίων», αναφέρθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό.


http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=77511162

ΠΗΓΗ: Ινφογνώμων Πολιτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...