Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Το ΕΣΡ ζητάει διακαναλική για όλους τους αρχηγούς κομμάτων


Είναι υποχρέωση των καναλιών να καλύψουν με όρους ανάλογους με εκείνους της χθεσινής διακαναλικής συνέντευξης του πρωθυπουργού, τις συνεντεύξεις Τύπου των αρχηγών των κομμάτων της Βουλής και της Ευρωβουλής στο πλαίσιο της ισότιμης μεταχείρισης και της αντικειμενικής προβολής των κομμάτων από τα ηλεκτρονικά Μέσα.
Αυτό αποφάσισε σήμερα η Ολομέλεια του ΕΣΡ ανοίγοντας «την πόρτα» με αυτό τον τρόπο σε διακαναλικές συνεντεύξεις των αργηχών των κομμάτων, εφόσον το επιθυμούν.
Το Συμβούλιο συνεδρίασε για το θέμα με αφορμή επιστολή του Συνασπισμού ενώ ήδη και η Αλέκα Παπαρήγα από την πλευρά του ΚΚΕ έχει εκφράσει την πρόθεσή της για την παράθεση συνέντευξης.
Το ΕΣΡ για την απόφαση αυτή βασίστηκε στο άρθρο 15 του Συντάγματος που προβλέπει την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων.
Ο χρόνος που θα πρέπει να δοθεί στα κόμματα θα πρέπει να είναι ανάλογος του ποσοστού τους στις πρόσφατες εκλογές, ενώ το Συμβούλιο απέρριψε το ενδεχόμενο τηλεμαχίας όλων των αρχηγών, δεδομένου ότι δεν συντρέχει τέτοιος λόγος.
Άλλωστε, κάτι τέτοιο μάλλον θα ισοπέδωνε τον ήδη πανικόβλητο Γιώργο Παπανδρέου, αφού όταν μίλησε μόνος του έχασε τα λόγια του... Πόσο δε μάλλον να μιλάει "κόντρα" σε άλλους... για το μνημόνιο, για το Αιγαίο, για τη Θράκη, για τις επενδύσεις που έρχονται και φεύγουν, για τις τράπεζες, για το χρέος, για το Τ10, για την ενέργεια και άλλα πολλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...