Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ


 
Η Ρωσία συμφώνησε να κατασκευάσει τον πρώτο πυρηνικό σταθμό της Βενεζουέλας, μετά τις συνομιλίες που είχε στο Κρεμλίνο ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ με τον ομόλογό του Ούγκο Τσάβες, όπως μετέδωσε σήμερα Παρασκευή η ρωσική τηλεόραση.

Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ατομικής ενέργειας Σεργκέι Κιριγένκο και
ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Νίκολας Μαντούρο, υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή ενός πυρηνικού σταθμού στο έδαφος της Βενεζουέλας.
"Υπογράψαμε μια συμφωνία για τον πυρηνικό τομέα. Γνωρίζω από τώρα ότι κάποιοι θ' ανατριχιάσουν. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας μου είπε ότι θα υπάρξουν κράτη που θα έχουν διαφορετικά αισθήματα γι' αυτό το θέμα", δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ μπορεί να μη χαρούν με τη συμφωνία αυτή, υπογράμμισε όμως ότι θα είναι ειρηνική.
Ο Τσάβες τόνισε ότι η Ρωσία, όπως έκανε και η πρώην ΕΣΣΔ, εργάζεται μαζί με τη Βενεζουέλα για έναν κόσμο χωρίς ιμπεριαλισμό. "Η Ρωσία βρίσκεται στην καρδιά μου", δήλωσε ο Ούγκο Τσάβες. Ο Σιμόν Μπολιβάρ, ο ηγέτης πολλών κινημάτων ανεξαρτησίας τόσο στη Βενεζουέλα όσο και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, ενσάρκωνε ένα μεγάλο όνειρο, ένα σχέδιο ελευθερίας. Μιλούσε για γεωπολιτική ισορροπία. Μας λυπεί που η ΕΣΣΔ εξαφανίστηκε. Όμως η νέα Ρωσία πήρε τη σκυτάλη. Είμαστε υπέρ της δημιουργίας ενός νέου κόσμου, χωρίς επιθετικότητα και ιμπεριαλισμό. Ζήτω η φιλία! Θα νικήσουμε!", δήλωσε ο Τσάβες κατά τη διάρκεια της τελετής.
 
ΕΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...